Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Δεν θα ξεπερνά τους οκτώ μήνες η διαθεσιμότητα

Χθεσινή εγκύκλιος του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη ορίζει τις τελικές ρυθμίσεις για τους 12.500 υπαλλήλους.

Τις οριστικές διευκρινίσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους που τίθενται ή θα τεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα σε διαθεσιμότητα, αλλά και τις διαδικασίες πιθανής μετάταξής τους σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέσω εγκυκλίου. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η διάρκεια της διαθεσιμότητας δεν μπορεί να υπερβαίνει τους οκτώ μήνες, ενώ στον υπάλληλο που έχει τεθεί καταβάλλονται τα τρία τέταρτα των αποδοχών που λάμβανε προτού μπει στο καθεστώς της διαθεσιμότητας. Επίσης, στην έννοια των αποδοχών δεν περιλαμβάνονται τα επιδόματα των άρθρων 15 και 18 του ν. 4024/2011, τα οποία απαιτούν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση του υπαλλήλου με τα αντίστοιχα καθήκοντα, και συνεπώς παύουν να καταβάλλονται στο σύνολό τους μετά την απομάκρυνσή του από αυτά.

Βάσει των όσων αναφέρει η εγκύκλιος, επί των αποδοχών της διαθεσιμότητας εξακολουθούν να ισχύουν κρατήσεις (όπως είναι η ειδική εισφορά αλληλεγγύης 2%), όσες κατά τον χρόνο ένταξής τους σε διαθεσιμότητα υπάγονταν στο ΤΠΔΥ. Για τους υπαλλήλους που μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα εξακολουθήσουν να καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένου και εργοδότη, για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση, πρόνοια και υγειονομική περίθαλψη.

Τα βήματα

Εξι είναι τα βήματα που θα ακολουθηθούν σε όλες τις περιπτώσεις κινητικότητας που θα εφαρμοστούν στο Δημόσιο. Οπως αναφέρει η εγκύκλιος, αυτά είναι τα εξής:

1. Απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης για τη νέα δομή και τη στελέχωση των υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους. 2. Εκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για τη σύσταση και την κατάργηση θέσεων στις ανωτέρω δομές, και ενημέρωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 3. Εκδοση απόφασης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον αριθμό και τα προσόντα των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν ανά φορέα υποδοχής. 4. Κατάθεση αιτήσεων, έλεγχος πιστοποιητικών και συμπλήρωση πινάκων συνδρομής κριτηρίων από τους φορείς προέλευσης των υπαλλήλων. 5. Επιλογή υπαλλήλων που θα διατεθούν κατά σειρά προτεραιότητας από τους φορείς υποδοχής. 6. Εκδοση Υπουργικής Απόφασης μετάταξης-μεταφοράς του υπαλλήλου στη νέα θέση.

Το ΑΣΕΠ

Οπως επισημαίνεται από το υπουργείο, όλη η διαδικασία τελεί υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του ΑΣΕΠ, το οποίο έχει αναλάβει τη μοριοδότηση των υπαλλήλων, «στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων που το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υιοθέτησε τόσο για την ένταξή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας όσο και για την επανατοποθέτησή τους». Να θυμίσουμε ότι ήδη τον Ιούλιο εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της κινητικότητας 4.289 υπάλληλοι. Ακολουθεί η ένταξη των υπόλοιπων υπαλλήλων, που θα συμπληρώσουν τον αριθμό των 12.500 και που πρέπει να έχουν μπει στο εν λόγω καθεστώς μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Οι υπάλληλοι αυτοί θα προέρχονται απ’ όλα τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους, στη βάση της αξιολόγησης των δομών τους και των σχετικών σχεδίων στελέχωσης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...