Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Αντικρουόμενες οι καταθέσεις για τον άτυχο «Μπαζ»

«Κλειδί» για το περιστατικό που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Θανάση θεωρείται ο τρόπος με τον οποίο άνοιξε η πόρτα του μοιραίου τρόλεϊ.

Εξι επιβάτες του τρόλεϊ έχουν δώσει μέχρι στιγμής αντικρουόμενες καταθέσεις στην Τροχαία για τις συνθήκες της τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Θανάση Καναούτη στο Περιστέρι. Λίγο πριν οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία ο άτυχος νεαρός, ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. και πραγματογνώμονες έκαναν αυτοψία στο μοιραίο τρόλεϊ στο αμαξοστάσιο της ΗΛΠΑΠ για να ελέγξουν τη διαδικασία που οδηγεί στο άνοιγμα της πόρτας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Στόχος της αναπαράστασης ήταν να εξακριβωθεί αν ο επιβάτης είχε τη δυνατότητα να ανοίξει την πόρτα όταν πάτησε το μπουτόν ή αν άνοιξε με άλλο τρόπο, με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστεί και να πέσει στον δρόμο.225hg9h896

Η μαρτυρία

Κι αυτό γιατί υπάρχει η μαρτυρία της επιβάτιδος Γεωργίας Παναγιωτοπούλου που μίλησε στον ANT1, ότι ο 19χρονος δεν πάτησε το κουμπί κινδύνου, αλλά ήρθε στα χέρια με τον ελεγκτή και όταν άνοιξε η πόρτα, βρέθηκαν και οι δύο στο έδαφος: «Το παιδί είναι στηριγμένο πάνω στην πόρτα. Ο ελεγκτής είναι μαζί με το παιδί, τσακώνονται, είναι στα χέρια και ξαφνικά ανοίγει η πόρτα και το παιδί βρίσκεται κάτω με τον ελεγκτή πάνω του. Δεν μπορώ να πω ότι τον έσπρωξε, γιατί δεν είδα, αλλά ήταν στα χέρια και το παιδί βρέθηκε με την πόρτα ανοιγμένη, χωρίς όμως να την ανοίξει το παιδί. Το παιδί βρέθηκε μετέωρο με τον ελεγκτή πάνω στο σώμα του» δήλωσε.

Το πόρισμα

Η κατάθεση δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς αφήνει υπόνοιες ότι η πόρτα άνοιξε με άλλον τρόπο και ενδεχομένως από τον οδηγό του τρόλεϊ. Αντίθετα, στο πόρισμα των ελεγκτών της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες αναφέρεται ότι ο άτυχος Θανάσης πάτησε το μπουτόν κινδύνου, το όχημα επιβράδυνε και με το άλλο χέρι του έσπρωξε την πόρτα για να ανοίξει: «Οταν άφησε το χέρι του από το μπουτόν, η πόρτα έκλεισε με αποτέλεσμα να του “πιάσει” το πόδι και να γυρίσει το σώμα του. Ο άτυχος νέος στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί έπεσε…» αναφέρει.

Εκκληση

Εν αναμονής του πορίσματος της νεκροτομής που θα δείξει αν προηγήθηκε πάλη, ο πατέρας του άτυχου παιδιού Γιάννης Καναούτης απηύθυνε έκκληση μέσω της δικηγόρου Αρετής Παπαναγιώτου σε όσους ήταν μπροστά να καταθέσουν τι συνέβη για να λάμψει η αλήθεια. Πάντως, η διοίκηση της ΟΣΥ διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση για να εξακριβωθεί πώς αντέδρασαν και αν έχουν ευθύνη ο οδηγός του τρόλεϊ και ο ελεγκτής.

«Μας λείπεις πολύ, ο Θεός να σε προσέχει»

Με μαύρες κορδέλες στα προφίλ τους σε ένδειξη πένθους αποχαιρέτησαν τον αδικοχαμένο «Μπαζ», όπως ήταν το παρατσούκλι του 19χρονου, οι φίλοι του στο Facebook. Συγκινητικό ήταν το μήνυμα από τη σύντροφό του Σάρα: «Καλό ταξίδι… να προσέχεις…».

«Εφυγες άδικα από τη ζωή, αδερφούλη μου. Μας λείπεις πολύ. Ο Θεός να σε προσέχει εκεί ψηλά. Σ’ αγαπάω, μικρέ μου άγγελε» γράφει η αδελφή του Βούλα, που έχει αναρτήσει το τραγούδι «Πού ‘σαι Θανάση» του Γιώργου Ζαμπέτα.

«Ξαδελφάκι μου γλυκό, θα σε αγαπώ αιώνια… Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα αράγματά μας και τα παιδικά μας χρόνια που τα περάσαμε μαζί» γράφει ο εξάδελφός του Μάνος.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...