Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

Χειροπέδες στον άφαντο «Ιησού του Bitcoin»

Στην Ισπανία ξετρύπωσαν οι αμερικανικές Αρχές τον λεγόμενο «Ιησού...

Σάλος με τη μέθοδο περιποίησης που κάνει η Κιμ Καρντάσιαν!

Η «μέθοδος βαμπίρ» για την περιποίηση του προσώπου που...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Ο στρατιώτης «κλειδί» στην υπόθεση της Χίου

Ο 21χρονος φαντάρος συνελήφθη σε στρατόπεδο της Καρδίτσας όπου υπηρετεί και θεωρείται ότι είχε την επαφή με τους Κούρδους της «DHKP-C»

Κλειδί για τις έρευνες σχετικά με τον προορισμό του οπλοστασίου που είχε εντοπιστεί στο φουσκωτό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών θεωρεί ο ανακριτής Χίου έναν 21χρονο στρατιώτη που συνελήφθη χθες σε στρατόπεδο της Καρδίτσας όπου υπηρετεί τη θητεία του. Ο νεαρός φαντάρος συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας Αττικής βάσει εντάλματος που είχε εκδοθεί από τον ανακριτή και μετήχθη αργά χθες το απόγευμα στη Χίο, όπου επρόκειτο να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών για να γίνει εκτελεστό το ένταλμα και στη συνέχεια να απολογηθεί. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ο ρόλος του στην υπόθεση προέκυψε από την απολογία ενός εκ των Ελλήνων που είχαν συλληφθεί στο φουσκωτό.

Μεσάζων

Φέρεται μάλιστα να είναι αυτός που τον έφερε σε επαφή με τους Κούρδους, οι οποίοι οργάνωσαν τη μεταφορά του παράνομου οπλισμού, και πρόκειται να ανακριθεί προκειμένου να εξακριβωθεί το εύρος των διασυνδέσεών του και αν έχει επαφές με την κουρδική οργάνωση «DHKP-C», η οποία έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική από τις Αρχές της Τουρκίας. Το κουβάρι της υπόθεσης είχε αρχίσει να ξετυλίγεται στις 30 Ιουλίου, όταν σκάφος του Λιμενικού που περιπολούσε, εντόπισε το φουσκωτό με τέσσερις επιβάτες, το οποίο είχε κατεύθυνση προς τα τουρκικά παράλια. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, είχαν βρεθεί δύο αντιαρματικοί σωλήνες τύπου LOW, δύο πιστόλια των 9 χιλιοστών, σφαίρες, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο έτοιμοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, αλλά και σημαίες της οργάνωσης «DHKP-C». Η βαλλιστική εξέταση απέδειξε ότι το ένα από τα δύο πιστόλια είχε χρησιμοποιηθεί στα Χανιά το 2004, σε πυροβολισμούς κατά της βιτρίνας κρεοπωλείου της περιοχής! Ο 22χρονος Ελληνας σπουδαστής της Σχολής Εμποροπλοιάρχων στον Ασπρόπυργο και ο 51χρονος συγκυβερνήτης του φουσκωτού, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία για ποινικές υποθέσεις, ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν τι ήταν το φορτίο τους και υποστήριξαν ότι διέθεσαν το σκάφος, αντί 500 ευρώ, για να μεταφέρουν τους Κούρδους στα τουρκικά παράλια. Αλλοι δύο άνδρες -ένας Ελληνας και ένας Κούρδος- συνελήφθησαν στη Χίο, όταν εντοπίστηκαν από λιμενικούς να κινούνται ύποπτα κοντά στο σημείο όπου είχε αγκυροβολήσει το σκάφος.

Ο Μπιμπέρ

Ενας από τους Κούρδους ήταν ο Χασάν Μπιμπέρ, ο οποίος κατηγορείται στην Τουρκία για την επίθεση του «DHKP-C» με χειροβομβίδες στο υπουργείο Δικαιοσύνης της γειτονικής χώρας, τον Μάρτιο του 2011. Πέρσι είχε υποβάλει αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα, το οποίο δεν είχε γίνει δεκτό, επειδή διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία ταυτότητάς του ήταν πλαστά. Ο δεύτερος Κούρδος είχε συλληφθεί το 2010 στη Γερμανία για παράνομη χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και είχε καταδικαστεί σε δεκαετή ποινή φυλάκισης. Δύο χρόνια αργότερα αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, τους οποίους παραβίασε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...