Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Ο Μπέκαμ ζητάει 1 δισ.από 500 πωλητές

Αποζημίωση σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ζητάει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ...

Τι κρύβεται πίσω από τις παραιτήσεις των Μiss USA και Miss Teen...

Η «ομοβροντία» των προσυμφωνημένων παραιτήσεων των ενεργεία Μiss στις...

H Kρις Τζένερ αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με όγκο

Σόκαρε τις κόρες της η μαμά-μάνατζερ Κρις Τζένερ, αποκαλύπτοντάς...

«Akis’ Food Tour»: Ενα ηλιόλουστο κυκλαδίτικο επεισόδιο στην όμορφη Τήνο!

Το «Akis’ Food Tour» επισκέπτεται το νησί εκτός σεζόν,...

Μαγική βραδιά με πανσέληνο!

Το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου αποτέλεσε πόλο έλξης για όλους τους ρομαντικούς που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, αλλά και παραλίες σε όλη την επικράτεια

Μάτια μου η Ελλάδα την πάει τη φεγγαράδα, τραγουδά η Χάρις Αλεξίου, και αυτό αποδείχτηκε με περίτρανο τρόπο χθες, καθώς οι λάτρεις του φεγγαριού σε όλη τη χώρα γιόρτασαν με τον δικό τους τρόπο την τελευταία και πιο εντυπωσιακή πανσέληνο του καλοκαιριού. Οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία και οι παραλίες γέμισαν από κόσμο που ήθελε να απολαύσει το ολόγιομο φεγγάρι με το ταίρι ή την παρέα του. Πολλοί ήταν και αυτοί που θέλησαν να μοιραστούν το μοναδικό θέαμα με τους διαδικτυακούς τους φίλους, αναρτώντας συνεχώς φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Fecebook, το Twitter καιτο Instagram. Περισσότεροι από εκατό αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία σε όλη τη χώρα παρέμειναν ανοιχτοί το βράδυ της Τετάρτης 21 Αυγούστου, στο πλαίσιο του θεσμού της αυγουστιάτικης πανσελήνου. Μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, εκδηλώσεις, αλλά και απλές επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους, στα μνημεία και τα μουσεία ήταν με ελεύθερη είσοδο.

Από τις 8.00 το βράδυ φίλοι του φεγγαριού όλων των ηλικιών άρχισαν να κατακλύζουν τα σημεία όλης της χώρας, από τα οποία θα μπορούσαν να δουν καλύτερα το μοναδικό και ταυτόχρονα ξεχωριστό θέαμα. Στην Αττική, η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο δρόμος δηλαδή κάτω από την Ακρόπολη, ο λόφος του Φιλοπάππου, η Πλάκα και ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο χαρακτηρίστηκαν ως οι πιο αγαπημένοι προορισμοί, καθώς γέμισαν από κόσμο από τα πρώτα κιόλας λεπτά που ο ήλιος άρχισε να δίνει τη θέση του στο ασημένιο φεγγάρι. Στο Σούνιο πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό άλμα ο Κολομβιανός θρύλος του high diving, Orlando Duque, ο οποίος βούτηξε με την πανσέληνο στα ιερά νερά κάτω από τον ναό του Ποσειδώνα. Αλλά και όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις παραλίες, έπεσαν στη θάλασσα για μια ξεχωριστή βουτιά, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που την ίδια στιγμή αντάλλασσαν με το ταίρι τους όρκους αιώνιας αγάπης.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Δολοφονία χαρακτήρα Λιάγκα από τον Κούγια: «Τι σίχαμα»

Το 'χει φαίνεται ο Μάιος να είναι ο μήνας...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Πάντα κομψή η Αννα Φόνσου

Σε έναν από τους αγαπημένους της προορισμούς, το Λουτράκι,...

Oι σχολιαστές της Eurovision Καλούτα και Αλευράς τα… άκουσαν από χρήστες των social media

Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα... τζάμπα τα λεφτά! «Καθόλου...

Πάσχα αγάπης για Μαρινοπούλου & Φεραγκάμο

Μπορεί να μην ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του...