Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Ποιοι να ανησυχούν

Μεγαλοκαταθέτες με «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια στο στόχαστρο της κυβέρνησης

Οσοι έχουν καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, ένα – δύο ακίνητα και το στεγαστικό τους δάνειο έχει χτυπήσει εδώ και καιρό «κόκκινο» από σήμερα πρέπει να χάσουν τον ύπνο τους. Η κυβέρνηση αποφασίζει ή να δημεύονται οι καταθέσεις αυτών των κακοπληρωτών -που είναι ελάχιστοι- ή να τακτοποιούν τις δανειακές τους οφειλές. Ολοι οι υπόλοιποι που λόγω κρίσης αδυνατούν να εξυπηρετήσουν το στεγαστικό τους δεν πρέπει να ανησυχούν.

Το θέμα των πλειστηριασμών, που έχει προκαλέσει ισχυρούς τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Μετά από 90 λεπτά σύσκεψης αποφασίστηκε η άρση της απαγόρευσης υπό συγκεκριμένα κριτήρια (αυτά που προαναφέραμε), προκειμένου να προστατευτούν τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά που έχουν πληγεί από την κρίση.

«Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξαιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους θα προστατευτεί απολύτως. Αυτό δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα» δήλωσε σε τηλεοπτικό μήνυμά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας: «Η κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων». Ο πρωθυπουργός, γνωρίζοντας ότι η «τυφλή» άρση πλειστηριασμών εκτός από την κοινωνική οργή, θα προκαλούσε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στους βουλευτές της συγκυβέρνησης, έστειλε καθησυχαστικό μήνυμα στις κοινωνικά αδύναμες ομάδες αλλά και σε όλους εκείνους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε: «Εχω πει κατ’ επανάληψη ότι η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, η πρώτη κατοικία αυτού που έχει βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία λόγω της κρίσης, είναι και θα είναι απολύτως προστατευμένη. Τα στοιχεία που έχω υπόψη μου δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν πολύ λίγοι επιτήδειοι που χωρίς να έχουν πραγματική αδυναμία, κρύβονται πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας. Το ζήτημα τώρα δεν είναι οι πλειστηριασμοί, είναι άλλο: να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της οικονομίας».

Κώστας Ζαφειρίου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...