Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Το βίντεο έβγαλε τις… μάσκες από τους δύο ληστές

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και τώρα η Αστυνομία γνωρίζει ποια είναι η συμμορία που χτύπησε την Εθνική Τράπεζα στο Βελεστίνο.

Στα ίχνη των δραστών που «χτύπησαν» την Εθνική Τράπεζα στις 14 Αυγούστου στο Βελεστίνο βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., η οποία ταυτοποίησε τα στοιχεία των δύο εκ των πέντε δραστών και πλέον γνωρίζει ποια είναι η εγκληματική ομάδα που πραγματοποίησε τη ληστεία. Φαίνεται ότι το επίμαχο βίντεο που έχει καταγράψει τις κινήσεις των ληστών και δόθηκε στη δημοσιότητα έλυσε τα χέρια των αστυνομικών και συμπλήρωσε τα κομμάτια του παζλ.2256j989j785

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για δύο Ελληνες κακοποιούς του κοινού Ποινικού Δικαίου οι οποίοι στο παρελθόν είχαν πραγματοποιήσει παρόμοιου τύπου ληστεία στα Μέθανα το 2011. Ο ένας δράστης είναι αυτός που, όπως διακρίνεται στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, φοράει καρό πουκάμισο και ο δεύτερος πράσινη μπλούζα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για «άρωμα» τρομοκρατίας στη ληστεία στο Βελεστίνο, καθώς ο επικεφαλής της εγκληματικής ομάδας, μιλώντας σε έναν από τους παρευρισκομένους ο οποίος έσπευσε να παραδώσει τα χρήματά του, του είπε: «Βάλ’ τα μέσα, εμείς ληστεύουμε τις τράπεζες, όχι τον κόσμο», φράση η οποία αμέσως παρέπεμψε τους αστυνομικούς σε τρομοκράτες και μάλιστα σε μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Τα νέα στοιχεία, όμως, φαίνεται πως δίνουν άλλη τροπή στην υπόθεση. Ωστόσο ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν εντελώς το ενδεχόμενο η ληστεία να ήταν προϊόν «συνεργασίας» μεταξύ τρομοκρατών και ποινικών. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ανώτατος αξιωματικός: «Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά… Αλλωστε τρομοκράτες και το κοινό ποινικό έγκλημα αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία και οι ίδιοι άνθρωποι διακινούνται από τη μια οργάνωση στην άλλη» τόνισε και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ανοιχτοί «δίαυλοι επικοινωνίας» όσον αφορά τη λογιστική υποστήριξη μεταξύ τρομοκρατών και του οργανωμένου εγκλήματος.

Υπενθυμίζεται πως η λεία των πέντε ληστών που χτύπησαν την Εθνική Τράπεζα ανέρχεται σε 317.420 ευρώ. Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία την περασμένη εβδομάδα διακρίνονται οι δράστες ντυμένοι με βερμούδες, φορώντας γυαλιά και ένας τουλάχιστον εξ αυτών περούκα. Αφού περίμεναν να έρθει η σειρά τους στον γκισέ, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους με την απειλή των όπλων που είχαν μαζί τους.

Αφού γέμισαν δύο σάκους με τα χρήματα, έφυγαν περπατώντας σαν κύριοι μέσω του πεζόδρομου με κατεύθυνση προς το κοντινό ρέμα, όπου τους περίμενε άλλος ένας συνεργός τους με το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν.

Το κλεμμένο Ι.Χ. βρέθηκε μιάμιση ώρα μετά τη ληστεία στην περιοχή Αγιος Μηνάς, μεταξύ Βελεστίνου και Χλόης, όπου οι δράστες το είχαν πυρπολήσει καταστρέφοντάς το ολοσχερώς για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...