Δήμευση περιουσίας και φυλακή για φοροφυγάδες

Νόμος με δρακόντειες διατάξεις.

Η φυλακή και η άμεση δήμευση της κινητής και της ακίνητης περιουσίας τους θα περιμένουν όσους εντοπιστούν το επόμενο διάστημα να φοροδιαφεύγουν. Σύμφωνα με τον νέο νόμο που σχεδιάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης, οι ποινικές διώξεις για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και διακίνησης «βρόμικου» χρήματος δεν θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, οι παραβάτες θα οδηγούνται αμέσως στη φυλακή, ενώ τα περιουσιακά τους στοιχεία, κινητά και ακίνητα, θα δημεύονται άμεσα. Ο στόχος του νέου αυτού νόμου είναι η ολοκληρωτική πάταξη της φοροδιαφυγής και της διακίνησης «μαύρου» χρήματος.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα:  

– Παύουν οι διοικητικοί συμβιβασμοί, αλλά και η παροχή ευνοϊκών κινήτρων, όπως π.χ. δόσεις, μείωση προστίμων, προσαυξήσεων κ.ά., για τους φορολογουμένους που θα εντοπιστούν να μην έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις και να μην έχουν αποδώσει αναλογούντες ή παρακρατούμενους φόρους. Θα δημεύεται εντός είκοσι τεσσάρων ωρών η κινητή και η ακίνητη περιουσία όσων συλλαμβάνονται για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος, αλλά και για ψευδείς δηλώσεις «πόθεν έσχες», καθώς καταργούνται όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

– Για παραβάσεις «ηπιότερης» μορφής θα μπαίνουν σε ενέχυρο τα κινητά και τα ακίνητα των συλληφθέντων για φοροδιαφυγή.

– Δεν θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα οι ποινικές διώξεις για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και διακίνηση «βρόμικου» χρήματος.

ΕΛ. ΣΟΛ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ