«Προπύργιο ασφάλειας η Ελλάδα»

Για τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, καθώς επίσης και για το πρόσφατο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσε ο πρωθυπουργός τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Πώς πήγε το ταξίδι στην Ουάσινγκτον;» ρώτησε ο πρώτος πολίτης της χώρας, για να του απαντήσει ο κ. Σαμαράς: «Πριν από ένα χρόνο η περιοχή γύρω από τη χώρα μας έδινε μια αίσθηση σταθερότητας, ενώ η Ελλάδα ήταν πηγή αστάθειας. Σήμερα αυτό το σκηνικό έχει αλλάξει 180 μοίρες. Η Ελλάδα είναι προπύργιο σταθερότητας και ασφάλειας σε μια περιοχή που κυριολεκτικά φλέγεται. Γι’ αυτά τα θέματα είχαμε μια μακρά ανάλυση με τον πρόεδρο Ομπάμα και αυτή η αίσθηση σταθερότητας πρέπει να ενισχυθεί και στο εσωτερικό της χώρας».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και εξερχόμενος της συνάντησης ο πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε παράγοντα περιφερειακής σταθερότητας» ήταν τα λόγια του.

Την ίδια ώρα, διαψευδόταν κατηγορηματικά από υψηλόβαθμες πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας η πληροφορία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποβάλει προς τη χώρα μας με οποιαδήποτε μορφή αίτημα προκειμένου να χρησιμοποιήσουν αεροπορικές ή ναυτικές εγκαταστάσεις μας σε τυχόν μελλοντική επίθεση κατά της Συρίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ