Πρέσινγκ από Σαμαρά

Καθημερινή επικοινωνία με τους υπουργούς για την πορεία του κυβερνητικού έργου.

Καθημερινά τηλεφωνήματα από τον πρωθυπουργό δέχονται τις τελευταίες ημέρες οι υπουργοί, καθώς ο κ. Σαμαράς θέλει να ενημερώνεται επισταμένως για την πορεία του μεταρρυθμιστικού έργου εν όψει της έλευσης των τροϊκανών, εντός του Σεπτεμβρίου. «Είμαστε μπροστά σε ένα πολύ δύσκολο δίμηνο, στο οποίο θα κριθούν πολλά για τη χώρα και το μέλλον της» συνηθίζει να τους λέει, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία που έχει αυτή τη στιγμή να αλλάξει άρδην το κλίμα υπέρ της. «Προχωρήστε χωρίς καθυστερήσεις. Δεν θέλω να βρει η τρόικα κανένα ψεγάδι στην εφαρμογή των υπεσχημένων» σημειώνει.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στα τηλεφωνήματα που κάνει ο κ. Σαμαράς συστήνει ψυχραιμία στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου αναφορικά με τα όσα λέγονται και γράφονται σχετικά με το ελληνικό χρέος (τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων), καθώς επίσης και για τις πληροφορίες ότι μπορεί να υπάρξει νέα οικονομική βοήθεια προς τη χώρα μας.

«Μέχρι τη διεξαγωγή των γερμανικών εκλογών, τον άλλο μήνα, θα ακούσετε πολλά. Αγνοείστε τα. Κάντε τη δουλειά σας χωρίς να δίνετε σημασία· σαν να μη συμβαίνει τίποτα» τους τονίζει.

Την ίδια στάση αναμένεται να κρατήσει ο πρωθυπουργός και προς τα έξω. Σε όσους τον ρωτούν για τις γερμανικές εκλογές και το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού δημόσιου χρέους ή μιας νέας βοήθειας, η επίσημη στάση του Μεγάρου Μαξίμου είναι πως «εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε απρόσκοπτοι τη δουλειά μας».

Αμέτοχη θα συνεχίσει να εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση και στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (που έχει τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών) και του Βερολίνου. «Σε αυτό τον πόλεμο το πλέον σώφρον είναι να παραμείνουμε ουδέτεροι» τονίζουν με νόημα συνεργάτες του κυρίου Αντώνη Σαμαρά. Αλλωστε μια τέτοια αντιπαράθεση υπερβαίνει τη χώρα μας. 

Το πρέσινγκ πάντως προς τους υπουργούς θα συνεχίσει και τις επόμενες ημέρες, καθώς το όποιο λάθος μπορεί να στοιχίσει ακριβά στη χώρα μας. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος γνωρίζουν καλά ότι η χώρα μας δεν θα άντεχε ένα νέο μνημόνιο που θα επέφερε νέα δημοσιονομικά μέτρα. Αλλωστε, θα ήταν δύσκολο ακόμη και να περάσει από το Κοινοβούλιο. Οι δύο άνδρες γνωρίζουν καλά ότι οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες βρίσκονται στα όριά τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ