Αγκαλιές και φιλιά!

Βενιζέλος – Αβραμόπουλος διέλυσαν τις φήμες για ψυχρότητα στις σχέσεις τους.

Οταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πέρασε το κατώφλι του υπουργείου Εξωτερικών ήρθε αντιμέτωπος με το πλατύ χαμόγελο του Ευάγγελου Βενιζέλου που τον περίμενε στην είσοδο του υπουργείου. Στα χαμόγελα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών ανταπάντησε επίσης με χαμόγελο ο υπουργός Αμυνας, με αποτέλεσμα να υπάρξει συνέχεια γεμάτη αβρότητες.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν θερμή χειραψία και αμέσως μετά αγκαλιάστηκαν και φιλήθηκαν, με τα φλας να έχουν ανάψει. Οι φήμες που ήθελαν τους δύο άνδρες να έχουν ψυχρές σχέσεις διαλύθηκαν έπειτα από αυτές τις σκηνές.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας Ευάγγ. Βενιζέλος και Δ. Αβραμόπουλος συναντήθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών ώστε να υπάρξει μια συνολική αποτύπωση της εικόνας για τη Συρία και για την Αίγυπτο και να υπάρξει συντονισμός τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε διπλωματικό επίπεδο για την αντιμετώπιση κάθε ενδεχομένου.

Η Αθήνα με εντατικές διπλωματικές επαφές αναζητεί διεθνή ρόλο στη γενική αναταραχή που επικρατεί σε ολόκληρη την περιοχή. Οι δύο υπουργοί αποφάσισαν πως, εάν και εφόσον ζητηθεί, η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει τη βάση της Σούδας, ένα ιπτάμενο ραντάρ και πλοία εκστρατείας, τα οποία θα έχουν αποκλειστικά επικουρικό ρόλο, θα κάνουν περιπολίες και δεν πρόκειται να εμπλακούν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Η Ελλάδα θα είναι συνεπής απέναντι στις συμβατικές υποχρεώσεις της έναντι των διεθνών οργανισμών, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση. Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για «ιδιαίτερα επικίνδυνη» κατάσταση, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα επιδιώκει πολιτική λύση και τάσσεται στο πλευρό των λαών της περιοχής που αγωνίζονται για τη δημοκρατία. Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος καταδίκασε ακόμα μία φορά το «ειδεχθές έγκλημα» της χρήσης χημικών όπλων και ετάχθη υπέρ μιας αναλογικής απάντησης με αποτέλεσμα, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η «Γενεύη ΙΙ» είναι η μόνη ικανή διαδικασία για την παραγωγή μιας μόνιμης και βιώσιμης λύσης. Η Ελλάδα παρακολουθεί με «αγωνία και ψυχραιμία», αλλά «και πλήρη αίσθηση των διεθνών συσχετισμών» τις εξελίξεις, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, που υπογράμμισε τις ιστορικές σχέσεις και τα ειδικά συμφέροντα της χώρας μας στην περιοχή, περιλαμβανομένων των ελληνορθόδοξων κοινοτήτων και Εκκλησιών και των ελληνικών επιχειρηματικών συμφερόντων.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ