Προκαλεί στη Βουλή με φράσεις του Λένιν ο Γιάννης Στουρνάρας

Οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα από το βήμα της Βουλής για όσους διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική ενόχλησαν, όπως ήταν φυσικό, πολλούς βουλευτές.

«Σπεκουλαδόρους» και «πρόθυμους ηλίθιους» χαρακτήρισε ο Γιάννης Στουρνάρας όσους επιθυμούν την έξοδο της χώρας από το ευρώ, επισημαίνοντας: «Πιστεύω βαθύτατα, από την καρδιά μου, ότι ο λογαριασμός βγαίνει. Να έχετε ελπίδα! Ο λογαριασμός βγαίνει, αρκεί να το πιστέψουμε. Εχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες για την εξισορρόπηση της οικονομίας».

Ο υπουργός μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης των Κρατικών Λαχείων υποστήριξε: «Οι υγιείς δυνάμεις του κόσμου θέλουν να σωθούμε και γι’ αυτό υπάρχει αυτό το τεράστιο πρόγραμμα σωτηρίας. Οχι με απεχθείς όρους αλλά με χαμηλά επιτόκια». Πρόσθεσε όμως ότι εκείνοι που επιθυμούν την καταστροφή της χώρας είναι «οι σπεκουλαδόροι που σορτάρουν και ποντάρουν στην αποτυχία του ευρώ ή, για να χρησιμοποιήσω μια φράση του Λένιν, οι πρόθυμοι ηλίθιοι». Στην ουσία ο κ. Στουρνάρας αποκαλεί «ηλίθιους» όσους υψώνουν αντίθετη φωνή απέναντι στην πολιτική του.

Τέλος, ο υπουργός αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή είπε: «Στον χρόνο που είμαστε κυβέρνηση πόσοι επώνυμοι μπήκαν φυλακή; Λυπάμαι που το λέω, όπως λυπάμαι που υπάρχουν 18.000 offshore εταιρίες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να μην αφήσουμε τίποτα όρθιο στον χώρο των offshore εταιριών».

Κ. ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ