Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Η «μαύρη αγορά» δοτών σπέρματος

Τη «μαύρη αγορά» των σούπερ δοτών σπέρματος στις ΗΠΑ...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος για τον χωρισμό του: «Είναι ένας μικρός θάνατος»

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου...

Εγινε σύγχρονος Τομ Σόγερ για την ομάδα του

Ο ατρόμητος 9χρονος Πολυχρόνης Παπαδόπουλος διέσχισε όλη τη Θεσσαλονίκη για να βρεθεί δίπλα στον αγαπημένο του Αρη.

Τις περιπέτειες του Τομ Σόγερ θέλησε να μιμηθεί ένας πιτσιρικάς από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος διέσχισε σχεδόν όλη την πόλη για να δει τον αγώνα της αγαπημένης του ομάδας, του Αρη. Ο ατρόμητος Πολυχρόνης Παπαδόπουλος ξεκίνησε από το σπίτι του στο Κορδελιό και άλλαξε δύο λεωφορεία μέχρι να φτάσει στην άλλη άκρη της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται το «Κλεάνθης Βικελίδης»!

Η ιστορία του 9χρονου Πολυχρόνη, ο οποίος έφυγε από το σπίτι του λίγες ώρες μετά την κυριακάτικη λειτουργία και χωρίς να ενημερώσει κανέναν κατάφερε να φτάσει μόνος του στο γήπεδο όπου παιζόταν ο αγώνας του Αρη με την Καλλονή, έκανε γρήγορα τον γύρο της πόλης μετατρέποντάς τον σε… μασκότ και γούρι της «κίτρινης» ομάδας. Μέχρι όμως να φτάσει να γίνει το σύμβολο ισχυρής θέλησης των οπαδών του Αρη, ο 9χρονος πέρασε μια μικρή Οδύσσεια. «Εάν έλεγα στους γονείς μου ότι θα πάω στο γήπεδο, δεν θα με άφηναν. Ετσι τους είπα ότι πάω να παίξω στη γειτονιά κι έφυγα» αποκάλυψε ο μικρός μαθητής που φέτος θα πάει στη Δ’ Δημοτικού.226h996h853

Στη συνέχεια άρχισε να εξιστορεί στους δημοσιογράφους που έσπευσαν για μία του δήλωση την περιπέτειά του μέχρι να φτάσει στον προορισμό του, στην εξέδρα του «Κλεάνθης Βικελίδης». Οπως είπε, ξεκίνησε από το Κορδελιό μετά τις 4.00 το απόγευμα και πήρε δύο λεωφορεία μέχρι το γήπεδο. Για εισιτήριο φυσικά ούτε λόγος, αφού εκτός από το μεγάλο του πείσμα δεν είχε πάρει μαζί του τίποτε άλλο. «Δεν είχα χρήματα πάνω μου και δεν πλήρωσα εισιτήριο. Πήρα πρώτα το Νο 19 για τον σταθμό και μετά το Νο 10. Ηταν μέσα και ένα-δυο παιδιά από το Κορδελιό. Χρειάστηκαν δύο ώρες για να φτάσω» ανέφερε ο μικρός Πολυχρόνης, ο οποίος δεν επέδειξε μόνο ισχυρή θέληση αλλά και ευρηματικότητα. Οταν άρχισε να περιγράφει στους δημοσιογράφους πώς ένιωσε τη στιγμή που τρύπωσε μέσα στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, φούσκωσε από καμάρι και τα μάτια του έλαμψαν! «Ζήτησα να μπω μαζί με τα πανό της ομάδας, αυτά που βάζουν οι οργανωμένοι οπαδοί. Πραγματικά, το χάρηκα πολύ!»

«Είχε ξαναπάει άλλη μία φορά στο γήπεδο χωρίς να μας το πει»

 Καθώς περνούσαν οι ώρες και ο Πολυχρόνης ήταν άφαντος, οι γονείς του άρχισαν να ανησυχούν. Η «Espresso» επικοινώνησε με τον πατέρα του μικρού, τον Σταύρο Παπαδόπουλο, ο οποίος περιέγραψε τις ώρες αγωνίας που πέρασαν μέχρι να βρεθεί το παιδί στις κερκίδες των φανατικών οπαδών του Αρη: «Το πρωί της Κυριακής πήγαμε στην εκκλησία και γύρω στις 11.30 μας είπε ότι θα πήγαινε στην παιδική χαρά για να παίξει. Ομως η ώρα περνούσε κι όταν πια τον αναζητήσαμε στην παιδική χαρά και δεν τον βρήκαμε, αρχίσαμε να ανησυχούμε. Κοιτάξαμε κι εκεί που πηγαίνει για να παίξει ηλεκτρονικά, αλλά τίποτα… Τότε ένας φίλος του μας είπε πως πήγε στο γήπεδο για να δει τον Αρη» δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος και συμπλήρωσε: «Υστερα από αυτό που μάθαμε πήραμε τηλέφωνο στο γήπεδο και είπαν το όνομά του από τα μεγάφωνα. Τελικά γύρω στις 10.00 το βράδυ τον γύρισε σπίτι ένας μεγαλύτερος φίλος του από την περιοχή και μόνο τότε η αγωνία μας έλαβε τέλος».

Ωστόσο η μεγαλύτερη αποκάλυψη που έκανε ο κ. Παπαδόπουλος είναι ότι ο μικρός το είχε ξανασκάσει στο παρελθόν για να βρεθεί δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα. «Οπως μας είπε μετά, είχε πάει άλλη μία φορά στο γήπεδο και δεν το είχαμε καταλάβει. Γι’ αυτό ήξερε τα λεωφορεία και τα δρομολόγια. Εμείς δεν ξέραμε τίποτα»!55h48h9632

Ο κ. Παπαδόπουλος εργαζόταν ως βοηθός σε βαφείο αυτοκινήτων, όμως τα τελευταία δύο χρόνια είναι άνεργος και εκτός από μια μικρή σύνταξη των 300 ευρώ που παίρνει, μαζεύει παλιοσίδερα για να ζήσει την οικογένειά του. Αυτός ίσως ήταν και ο λόγος, όπως είπε, που ο γιος του αποφάσισε να πάει μόνος του στο γήπεδο.

«Ο Πολυχρόνης ίσως σκεφτόταν ότι θα του έλεγα “όχι”, γι’ αυτό δεν μας το είπε. Στενοχωριέμαι, γιατί δεν μπορώ να προσφέρω στην οικογένειά μου όσα θα ήθελα. Τώρα έρχονται και τα ρεύματα, με τις βροχές και τα κρύα πρέπει να είμαι έξω και να μαζεύω σίδερα. Ξέρω ότι του το έχω στερήσει και γι’ αυτό ίσως συνέβη αυτό. Ομως κάθε φορά θα έπρεπε να βρίσκω τρόπο για να καλύψω αυτά τα 15 ευρώ» κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος δηλώνει υπερήφανος για τους δύο του γιους: τον Πολυχρόνη, ο οποίος όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει ποδοσφαιριστής, και τον 6χρονο Νικόλα, ο οποίος μοιράζεται με τον μεγαλύτερο αδελφό του το ίδιο πάθος για τον Αρη!

Τον τίμησε με εισιτήριο διαρκείας

Πάντως όλα δείχνουν πως τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια του μικρού Πολυχρόνη δεν θα αποτελέσουν πρόβλημα στο μέλλον. Και τούτο διότι μετά τη δημοσιοποίηση που πήρε η ιστορία του 9χρονου η «κίτρινηη» ΠΑΕ αποφάσισε να ανταμείψει την αφοσίωση του πιτσιρικά στον Αρη με μια φανέλα, μια εγγραφή στις ακαδημίες ποδοσφαίρου και ένα εισιτήριο διαρκείας, ώστε να μη χρειάζεται πλέον να σκαρφίζεται διάφορους τρόπους για να τρυπώνει στο «Κλεάνθης Βικελίδης»! Παράλληλα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο ARIS Sports Cafe, στην οποία παρευρέθηκε ο 9χρονος Πολυχρόνης ως… τιμώμενο πρόσωπο, συνοδευόμενος από τον πατέρα του.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...