Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Στη γειτονιά του Ασλάνη

Το μέρος όπου έζησε τα πιο ανέμελα χρόνια του και οι αναμνήσεις των φίλων του στη Χαλκίδα.

Το τελευταίο «αντίο» στον Μιχάλη Ασλάνη λένε σήμερα συγγενείς, συνεργάτες αλλά και φίλοι του κορυφαίου σχεδιαστή μόδας στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου του νέου κοιμητηρίου της Χαλκίδας. Η κηδεία του Μιχάλη Ασλάνη πραγματοποιείται στην ιδιαίτερη πατρίδα του ύστερα από απόφαση των συγγενών του, οι οποίοι και με χθεσινή ανακοίνωση ζήτησαν αντί στεφάνων να συγκεντρωθούν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Τάσος Γεωργιάδης, που έχει έδρα στην πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο σχεδιαστής.33596j89

Στη Χαλκίδα ο αγαπητός μόδιστρος όλης της Ελλάδας έζησε τα πιο τρυφερά χρόνια της ζωής του. Από εκεί άρχισε να ονειρεύεται τα πρώτα του βήματα στον λαμπερό κόσμο της μόδας. Στο πατρικό σπίτι έμεινε μέχρι τα δεκαεπτά του χρόνια, οπότε πήρε την απόφαση να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα, όπου ξεκίνησε τις σπουδές του στη σχολή Βακαλό. Τις αναμνήσεις του όμως από τους παιδικούς του φίλους και τις εικόνες από τη «μεγάλη αλάνα» όπου έπαιζε ως πιτσιρικάς (υπήρχε στο σημείο όπου σήμερα βρίσκεται το 3ο Γυμνάσιο της πόλης) τις είχε φυλαγμένες πάντα μέσα στην καρδιά του. Σχεδόν σε κάθε του συνέντευξη αναφερόταν με ιδιαίτερη συγκίνηση στα παιδικά του χρόνια και στους αγαπημένους φίλους του από τη Χαλκίδα. Οπως έλεγε, ήταν οι πιο αληθινά ευτυχισμένες και ανέμελες στιγμές της ζωής του.

«Κάθε μεσημέρι μαζευόμασταν στη γειτονιά και παίζαμε ατελείωτες ώρες. Αυτό που άρεσε στον Μιχάλη ήταν τα έθιμα του καλοκαιριού. Μαζευόμασταν και κάναμε τον κλήδονα. Μάλιστα ανάβαμε και φωτιές, και όλοι μαζί περνούσαμε ανέμελα χρόνια» ανέφερε στο evianews παιδικός του φίλος του από τη γειτονιά στην Προαστίου. «Είχαμε πάρει ένα ψεύτικο φίδι, το είχαμε δέσει και το τραβάγαμε με το σκοινί. Το τι είχε γίνει δεν περιγράφεται» ανέφερε άλλος παλιός γείτονας και φίλος του σχεδιαστή. Το 2000 το πατρικό σπίτι του Μιχάλη Ασλάνη (βρισκόταν στην οδό Προαστίου), κατεδαφίστηκε καθώς οι αδελφές του αποφάσισαν να το δώσουν με αντιπαροχή. Στη θέση του σήμερα βρίσκεται μια πολυώροφη  πολυκατοικία, στον πρώτο όροφο της οποία διαμένουν οι ίδιες.

 (Πηγή φωτογραφιών: evianews.gr)


Μηνύματα αγάπης και αποχαιρετισμού μέσα από το internet5hj96j896

Θύελλα διαδικτυακής αγάπης ακολούθησε τον αιφνίδιο χαμό του Μιχάλη Ασλάνη. Ανθρωποι της εγχώριας showbiz, που τον γνώριζαν ή συνεργάστηκαν μαζί του, πλημμύρισαν το διαδίκτυο με τις σκέψεις τους,  αποχαιρετιστήρια μηνύματα και λόγια από καρδιάς. Facebook και twitter τα τελευταία 24ωρα αποτελούν τον δίαυλο, μέσω τους οποίου οι καλοί φίλοι και συνάδελφοί του είπαν το δικό τους, ξεχωριστό «αντίο» στον ιδιαίτερα αγαπητό σχεδιαστή. Ακολουθούν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά μηνύματά τους:

Σήλια Κριθαριώτη: «Δημιουργικός και ευγενής, ταξίδεψε τη μόδα με χρωματιστές, πληθωρικές εμπνεύσεις. Το πάθος του για τη μόδα ξεπέρασε τη ζωή. Καλό σου ταξίδι».

Βασίλειος Κωστέτσος: «ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ… Saturday Night Fever!… V with Mixalis Aslanis… surprise…»

Λάκης Γαβαλάς: «Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα χρώματα, τώρα θα αρκεστεί να περιβάλλεται από το μόνιμο μπλε του ουρανού. Γεια σου, Μιχάλη, θα μας λείψεις».

Ναταλία Γερμανού: «Ο Παράδεισος ορθάνοιχτος για εσένα, τρυφερέ μου Μιχάλη. Παραήσουν καλός για “εδώ” τελικά».

Μαρία Μπακοδήμου: «Στο καλό να πας, Μιχάλη. Ησουν πολύ γλυκός άνθρωπος!»

Τζώνη Καλημέρης: «Ο πιο αγαπημένος άνθρωπος στον χώρο. Καλό ταξίδι, Μιχάλη, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ».

Τάκης Ζαχαράτος: «Καλό Ταξίδι, Αγγελέ μου!!! Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ, ήσουν πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά γεμάτη αγάπη για τους ανθρώπους. Θα μου λείψεις, καρδιά μου».

Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Εφυγε ένας από τους πιο γλυκούς και αυθεντικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει σε αυτό τον χώρο. Πάντα με το χαμόγελο κι έναν καλό λόγο για όλους».

Νίκη Κάρτσωνα: «Δεν μπορώ να το πιστέψω, ούτε και να το γράψω δεν θέλω! Καλό ταξίδι στον Μιχάλη που αγαπήσαμε!»

Αντώνης Ρέμος: «Φίλε Μιχάλη, σε γνώρισα από τη Ρούλα, τότε που ακόμη τα ανέμελα γέλια μας ακούγονταν σε όλο το backstage του “Bravo”. Δυστυχώς από τότε άλλαξαν πολλά. Πολλά που τελικά δεν άντεξες. Γλυκό ταξίδι να έχεις, σαν τη γλυκιά σου την καρδιά».

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...