Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Η Ευρώπη φέρνει χρήματα!

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα παλέψουν για την πρόκριση, έχοντας πάντως ήδη βάλει πακτωλό ευρώ στα ταμεία τους.

Η τύχη ήταν με το μέρος του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στις κληρώσεις της περασμένης Πέμπτης και της Παρασκευής. Με αντιπάλους την Παρί, την Μπενφίκα και την Αντερλεχτ, οι νταμπλούχοι έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν σε πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Να επαναλάβουν δηλαδή αυτό που κατάφεραν δύο φορές την τελευταία εξαετία (τη σεζόν 2007-08 και 2009-10 πήραν το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης). Επίσης, μόνο όνειρο δεν είναι για τον «Δικέφαλο του Βορρά» η συμμετοχή στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, αφού βρήκε στον δρόμο του την Αλκμααρ, τη Μακάμπι Χάιφα και τη Σαχτέρ Καραγκαντί.

Σε κάθε περίπτωση, εκτός από δόξα και γόητρο, οι δύο ελληνικές ομάδες θα κερδίσουν και σημαντικά οικονομικά οφέλη από την πορεία τους στην Ευρώπη. Φυσικά, ο πρωταθλητής παίρνει τη μερίδα του λέοντος με την παρουσία του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ενδεικτικό στοιχείο είναι ο πίνακας που δημοσιοποίησε η UEFA πριν από περίπου δύο μήνες και αφορούσε τα έσοδα της περσινής σεζόν. Στα «ερυθρόλευκα» ταμεία μπήκαν 23.246.000 ευρώ από το Τσάμπιονς Λιγκ κι άλλα 524.738 ευρώ από το Γιουρόπα Λιγκ. Και φέτος κάθε νίκη στον όμιλο «μεταφράζεται» σε πριμ 1.000.000 ευρώ, ενώ η ισοπαλία σε 500.000 ευρώ.

Το φετινό καλοκαίρι κλείνει με τον Ολυμπιακό (αύριο πέφτει η αυλαία των μεταγραφών, οπότε δεν αποκλείεται κάποια προσθήκη ή αποχώρηση της τελευταίας στιγμής) να έχει κάνει πολλές προσθήκες στο ρόστερ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εξειδικευμένης ιστοσελίδας transfermarkt, οι νταμπλούχοι έχουν δώσει σε ομάδες για να κλείσουν παίκτες 4.900.000 ευρώ (τα οποία θα γίνουν 7.900.000 εφόσον θεωρηθεί δεδομένη και η απόκτηση του Γιαταμπαρέ από την Μπαστιά) και έχουν βάλει 6.700.000 ευρώ στο ταμείο από δύο επιτυχημένες πωλήσεις (τον Φέισα με 4.500.000 ευρώ στην Μπενφίκα και τον Αμπντούν με 2.200.000 ευρώ στη Νότιγχαμ).339hg85h9

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία (κόντρα στη Σάλκε) να μπει στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, θα έχει τη δυνατότητα να προσθέσει ένα ικανοποιητικό ποσό στο ταμείο του από τη συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ηδη εξασφάλισε έσοδα της τάξεως των 3.300.000 ευρώ (1.300.000 ευρώ το μπόνους της πρόκρισης στους ομίλους και άλλα 2.000.000 από το market pool) και προσδοκά ακόμη περισσότερα (π.χ., 200.000 ευρώ η νίκη ή 600.000 ευρώ το μπόνους πρόκρισης στους «32»).

Αντίστοιχα, με βάση τους υπολογισμούς του transfermarkt έχει ξοδέψει μέχρι τώρα 2.000.000 ευρώ (όπως και στην περίπτωση του Ολυμπιακού λαμβάνονται υπόψη μόνο τα χρήματα που δίνονται στις ομάδες κι όχι στους παίκτες) και έχει έσοδα 1.500.000 ευρώ (αφορούν τα χρήματα της συμφωνίας με τη Λεβερκούζεν για τον Σταφυλίδη).

Προκριματικά (!) θα δίνει η ομάδα που θα κερδίζει το πρωτάθλημα

Οι κληρώσεις για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ σκόρπισαν χαμόγελα στα στρατόπεδα των δύο συλλόγων. Τόσο οι Πειραιώτες όσο και η ομάδα της συμπρωτεύουσας έχουν την ευκαιρία να κάνουν καλές πορείες σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ αντίστοιχα. Κάτι που, εκτός από χαρά, δόξα και χρήμα στις ομάδες, θα προσφέρει και σημαντική βοήθεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η χώρα μας απώλεσε τη 12η θέση στην ειδική βαθμολογία της UEFA από την Ελβετία. Χάρη στα αποτελέσματα των εκπροσώπων τους στην Ευρώπη, οι Ελβετοί ανέβηκαν μια θέση. Εχουν πλέον 29.025 βαθμούς έναντι 28.800 της χώρας μας που έπεσε στη 13η. Το πρόβλημα γίνεται οξύτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Ελβετοί συνεχίζουν με τρεις ομάδες. Δύο στους ομίλους του Γιουρόπα (την Τουν που απέκλεισε την Παρτιζάν και τη Σεν Γκάλεν που έβγαλε νοκ άουτ τη Σπαρτάκ) και μία (Βασιλεία) στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Επιπλέον, στη 14η θέση (26.070 βαθμούς) βρίσκονται οι Ρουμάνοι και μας «απειλούν» εφόσον συνεχίζουν στην Ευρώπη με δύο ομάδες (τη Στεάουα στο Τσάμπιονς Λιγκ και την άσημη Παντούρι στο Γιουρόπα Λιγκ). Επίσης, ένα σκαλί πιο κάτω (15η θέση και 25.725 βαθμούς) «καραδοκούν» οι Αυστριακοί, που συνεχίζουν με τρεις ομάδες: την Αούστρια Βιέννης στο Τσάμπιονς Λιγκ και τις Σάλτσμπουργκ και Ραπίντ Βιέννης στο Γιουρόπα Λιγκ. Το «εφιαλτικό» σενάριο θα είναι να πέσει η Ελλάδα, στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, στη 14η θέση της ειδικής βαθμολογίας. Τότε ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2015 θα μετάσχει στα προκριματικά της διοργάνωσης και θα χαθεί το προνόμιο της απευθείας παρουσίας στους ομίλους.

ΧΡΗΣΤΟ ΤΕΛΙΟΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...