Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ιδρυεται (!) Ακαδημία πρακτόρων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Σε τροχιά πλήρους αναδιάρθρωσης κινείται πλέον η Εθνική Υπηρεσία...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Πρίγκιπας Νικόλαος – Τατιάνα Μπλάτνικ: Παρά τις προσπάθειες το ζευγάρι οδηγήθηκε στην...

Για 14 χρόνια ο 55χρονος γοητευτικός δευτερότοκος γιος του...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 22 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι διαφωνίες και οι καθυστερήσεις αυτών που έχετε...

Φοβούνται νέο χτύπημα τρομοκρατών

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική που ξεκινάει επιχειρήσεις-αστραπή – Ποιες οργανώσεις έχει βάλει στο μικροσκόπιο

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική που θα εξαπολύσει επιχειρήσεις-αστραπή στην Αθήνα και την επαρχία μετά τις 5 Σεπτεμβρίου, σε μια προσπάθεια να προλάβει αιματηρό χτύπημα τρομοκρατικής οργάνωσης σε οικονομικό στόχο. Οπως είχε αποκαλύψει από τις αρχές Αυγούστου η «Espresso», οι υπεύθυνοι συνέλεξαν πληροφορίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προερχόμενες από ελληνικές και ξένες μυστικές υπηρεσίες, για επικείμενη ισχυρή τρομοκρατική επίθεση από εγχώρια ένοπλη ομάδα, χωρίς να αποκλείονται ακόμη και τα πρόσωπα που απαρτίζουν την αντιπροσωπία της τρόικας στην Ελλάδα!

Η 5η Σεπτεμβρίου θεωρείται από το αντιτρομοκρατικό επιτελείο καταλυτική ημερομηνία, καθώς θα είναι έτοιμη η αξιολόγηση των παρακολουθήσεων που πραγματοποίησε η Υπηρεσία μέσα στο καλοκαίρι στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στα πλαίσια της επιχείρησης… βερμούδα που είχε εξαπολύσει σε παραλίες ακριτικών νησιών. Ολη η προσοχή των επιτελών της Αντιτρομοκρατικής έχει προσανατολιστεί σε δύο οργανώσεις, τη «Σέχτα Επαναστατών» και την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών». Για την πρώτη, οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ναι μεν έχει καιρό να εμφανιστεί και ίσως ορισμένοι από τους «κομάντος» της να έχουν συλληφθεί στα πλαίσια των επιχειρήσεων εξάρθρωσης της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», πλην όμως τα όπλα-ταυτότητα της ένοπλης ομάδας ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί από την ΕΛ.ΑΣ. Κατά συνέπεια, από τη στιγμή που παραμένουν κρυμμένα, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το… χέρι που θα βρεθεί να τα κρατήσει.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε συγκεκριμένο άτομο-μέλος των «Πυρήνων», που φέρεται να συμμετείχε στη βομβιστική επίθεση στο μετρό στο Αιγάλεω και στην εμπρηστική επίθεση στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ, και σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε γενετικό υλικό του. Η δεύτερη οργάνωση, η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» διαθέτει αποδεδειγμένα στη «φαρέτρα» της ένα όπλο το οποίο φοβούνται ιδιαίτερα στην Αντιτρομοκρατική, καθώς είναι μοναδικό στο είδος του και δίνει τη δυνατότητα στον χειριστή του να πραγματοποιήσει σοβαρά πλήγματα στον στόχο. Πρόκειται για ένα αντιαρματικό τύπου RPG, με το οποίο οι «κομάντος» της οργάνωσης επιχείρησαν τον Ιανουάριο του 2013 να πλήξουν τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στη Λ. Συγγρού. Η ύπαρξη του συγκεκριμένου αντιαρματικού στο οπλοστάσιο της ομάδας επιβεβαιώθηκε από τους ίδιους τους «αντάρτες πόλης» στην προκήρυξη που είχαν στείλει σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου για την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης στα γραφεία της Ν.Δ. Στην ίδια προκήρυξη γινόταν λόγος για σύμπραξη των τρομοκρατικών οργανώσεων μέσω ενός σχεδίου, με τον κωδικό «Φοίνικας».

Πάντως, στην Αντιτρομοκρατική έχουν ήδη λάβει τα μέτρα τους και πλέον φυλάσσονται πολύ καλά δεκάδες στόχοι, κτίρια αλλά και πρόσωπα, για τα οποία ελλοχεύει ο κίνδυνος να βρεθούν στο στόχαστρο τρομοκρατικών ομάδων. Περίπου χίλιοι αστυνομικοί έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία, με μοναδικό σκοπό τη φύλαξη αυτών των πιθανών στόχων, σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης τρομοκρατικού χτυπήματος. 

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ


Σε απόρθητο φρούριο μετατρέπεται η Θεσσαλονίκη

Περίπου 4.000 αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στη Θεσσαλονίκη μετατρέποντάς τη σε απόρθητο φρούριο εν όψει της Διεθνούς Εκθεσης! Στη Νύμφη του Θερμαϊκού τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται είναι δρακόντεια. Το ετήσιο «ραντεβού» ανάμεσα στα συνδικάτα και την Αστυνομία είναι κλεισμένο εδώ και χρόνια στα ίδια σημεία, στην πλατεία Αριστοτέλους και στο περιβάλλοντα χώρο πέριξ του σημείου όπου διοργανώνεται η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης. Και φέτος, χιλιάδες κόσμου από σωματεία, εργατικές συνδικαλιστικές ενώσεις, ακόμη και συνδικαλιστικές ενώσεις Σωμάτων Ασφαλείας θα βρεθούν σε θέση μάχης στη ΔΕΘ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, κυρίως την ημέρα της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Από την άλλη πλευρά, οι αστυνομικές δυνάμεις και αυτή τη χρονιά θα είναι ισχυρές, με αποστολή επιπλέον διμοιριών των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ, αλλά και αστυνομικών ειδικών υπηρεσιών, από την Αθήνα και τους όμορους νομούς της βόρειας Ελλάδας. Στόχος τους είναι να εμποδίσουν τους χιλιάδες διαδηλωτές που θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη να προσεγγίσουν τον χώρο διεξαγωγής της Εκθεσης, κυρίως τις ημέρες που θα βρίσκεται εκεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.


ΤΡΟΜΟΔΕΜΑ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΩΝ «ΠΥΡΗΝΩΝ»

Στόχος βομβιστικής επίθεσης με δέμα παγιδευμένο με πυρίτιδα, που φέρει τη «σφραγίδα» της ένοπλης οργάνωσης «FAI – Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» έγινε χθες το βράδυ ο εδικός εφέτης ανακριτής αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας Δημήτριος Μόκας. Το τρομοδέμα είχε σταλεί στην πολυκατοικία όπου διαμένει ο δικαστικός στον Χολαργό και το πήρε στο σπίτι της η γειτόνισσά του που είχε αναλάβει να παραλαμβάνει την αλληλογραφία του, μια και ο ίδιος έλειπε τις τελευταίες μέρες σε διακοπές. Χθες το βράδυ που ο κ. Μόκας επέστρεψε, η γυναίκα τού χτύπησε το κουδούνι για να του παραδώσει την αλληλογραφία. Ο δικαστικός λειτουργός, που είναι ιδιαίτερα έμπειρος σε θέματα τρομοκρατίας, υποψιάστηκε ότι κάτι ύποπτο έκρυβε ο μεγάλος κίτρινος φάκελος που έφερε ως αποστολέα την οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, και της φώναξε να τον πετάξει στον διάδρομο του ορόφου. Ομως αμέσως ξεπήδησαν φλόγα και μαύρος καπνός, ενδεικτικό του ότι ο φάκελος περιείχε μαύρη πυρίτιδα. Ευτυχώς όμως η ανάφλεξη έγινε χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί. Στο κτίριο έφτασε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που διαπίστωσε πως ο φάκελος περιείχε οκτώ μπαταρίες των 9 volt, μια αντίσταση λυχνίας βυθισμένη στην πυρίτιδα από κυνηγετικά φυσίγγια, ενώ ένα μανταλάκι, στην άκρη του ντοσιέ, έπαιζε τον ρόλο του διακόπτη που άνοιγε το κύκλωμα για την ανάφλεξη του μηχανισμού. Το τρομοδέμα είναι πανομοιότυπο με εκείνο που είχε σταλεί στα μέσα Ιουλίου στα γραφεία του Συλλόγου Δικαστικών στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...