Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Αδελφός και πατέρας ο Μιχάλης»!

Το ξέσπασμα της Βέρας, της Αλβανής οικιακής βοηθού του Ασλάνη, για τα περί της εμπλοκής της στην οικονομική καταστροφή του σχεδιαστή.

«Αγαπημένη μου Τζούλια να είσαι καλά, να βλέπεις το ηλιοβασίλεμα και για μένα. Θα είμαστε μαζί τον Σεπτέμβρη και θα είμαστε μαζί για πάντα». Με αυτές τις λιγοστές κουβέντες σε ένα sms πριν από λίγες ημέρες, ο Μιχάλης Ασλάνης αποχαιρέτησε τη βαφτιστήρα του, την 21χρονη Τζούλια, τη δική του «πριγκίπισσα», όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούσε ο ίδιος.

Το νεαρό κορίτσι, που στο πρόσωπο του Μιχάλη Ασλάνη είδε έναν αληθινό πατέρα, καθώς ήταν εκείνος που τη σπούδασε και στήριξε την ίδια και την οικογένειά της με τον ερχομό τους στη χώρα μας για ένα καλύτερο μέλλον, είναι συγκλονισμένο από την είδηση του θανάτου του. Η μητέρα της μάλιστα, η κυρία Βέρα, σπεύδει να δώσει διευκρινίσεις, καθώς τις τελευταίες ημέρες, στο άκουσμα της είδησης ότι μία Αλβανή γυναίκα ήταν εκείνη που συντέλεσε στην οικονομική καταστροφή του σχεδιαστή, πολλοί έβγαλαν αυθαίρετα συμπεράσματα (λόγω καταγωγής) πως πρόκειται για την κόρη της.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια η πνευματική κόρη του σχεδιαστή ζει μαζί με τους γονείς της στη βίλα του στην περιοχή Κανάλια της Μυκόνου, την οποία οι ίδιοι συντηρούν ως εργαζόμενοι εκεί. «Σε καμία περίπτωση το σπίτι δεν είναι δικό μας, είμαστε απλώς εργαζόμενοι» διευκρινίζει η ίδια, καθώς πολλά ακούστηκαν. Το περασμένο Σάββατο οι δύο γυναίκες έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του σχεδιαστή. Συγκλονισμένες από τον αναπάντεχο χαμό του, στέκονταν δίπλα στη σορό του, μην μπορώντας να πιστέψουν πως τον έχασαν τόσο ξαφνικά.339859h8574

«Είμαστε καθαροί»

«Η οικογένειά μας είναι καθαρή. Η Τζούλια ήταν το πιο αγαπημένο πρόσωπο στη ζωή του Μιχάλη. Το κορίτσι μου σπουδάζει στην Κρήτη διοίκηση επιχειρήσεων και τώρα το καλοκαίρι έβγαζε το χαρτζιλίκι της εργαζόμενη σε μαγαζί με τουριστικά στη Μύκονο. Πώς είναι δυνατόν να τον έκλεβε στην Αθήνα;» λέει η κυρία Βέρα. Λίγες ημέρες προτού «φύγει», ο σχεδιαστής τούς έστειλε ένα μήνυμα στο κινητό, που αποδείχθηκε αποχαιρετιστήριο.

«Ολη μέρα κλαίω. Δεν μπορώ να ζω χωρίς τον Μιχάλη. Είχα και αδελφό, αλλά ο Μιχάλης ήταν πάνω από αυτόν. Για μένα ήταν όλη μου η ζωή. Η Τζούλια είναι σε άθλια κατάσταση, δεν μπορεί να κοιμηθεί, να δει φωτογραφίες του. Αν συνεχίσω να είμαι σ’ αυτή την κατάσταση, δεν θα μπορέσω να ζήσω» λέει συγκλονισμένη.

Οι δύο γυναίκες περίμεναν τον σχεδιαστή να πάει στη Μύκονο: «Αυτό το καλοκαίρι ήταν δύσκολο για μας. Δεν ήταν καλά στην υγεία του και μας έλεγε “θα έρθω, θα έρθω”, δεν το έκανε όμως, υποσχόμενος να μας επισκεφτεί τον Σεπτέμβρη. “Θα έρθω να σας δω, γιατί εσύ και η Τζούλια είστε οι αγαπημένες μου”» μας είπε.

Σε ερώτησή μας για το αν γνωρίζει τις δύο γυναίκες που -σύμφωνα με τη μαρτυρία του ίδιου- τον έκλεβαν, η κυρία Βέρα ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει ιδέα: «Ποτέ δεν είχα ακούσει τίποτα. Εχω τέσσερα χρόνια να έρθω στην Αθήνα, δεν ξέρω τι συνέβαινε στο ατελιέ» προσθέτει. Κάποιοι υποστηρίζουν πως το σπίτι όπου μένουν στη Μύκονο τους το έχει δώσει ο σχεδιαστής. Οπως ξεκαθαρίζει η κυρία Βέρα, «το σπίτι είναι του Μιχάλη, εμείς δουλεύουμε εδώ, δεν είναι δικό μας».

Πραγματικός πατέρας

Ξεσπά σε κλάματα όταν θυμάται τη γνωριμία της οικογένειάς της με τον σχεδιαστή. «Ηρθαμε οικογενειακώς με τον άντρα μου Αλι, τον γιο μου Μάριο και την Τζούλια στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή. Δεν είχαμε χρήματα. Είχαμε όρεξη για δουλειά. Φτάσαμε στη Μύκονο και είχαμε έναν φίλο από την Αλβανία που ήξερε τον Μιχάλη. Εκείνος έψαχνε μια γυναίκα να φροντίζει το σπίτι. Ηρθα, συζητήσαμε και μας έβαλε μέσα. Μου είπε κάποια στιγμή “θέλω να βαφτίσω την Τζούλια”. Εγώ δεν ήξερα καν τι σημαίνει βάφτιση. Ηταν πολύ καλός άνθρωπος. Από την ημέρα που βάφτισε το παιδί μου μέχρι την ημέρα που “έφυγε” την είχε σαν βασίλισσα. Ο,τι ήθελε η Τζούλια. Αγγλικά, πιάνο, κομπιούτερ, όλα τα είχε αναλάβει αυτός. Εστελνε ρούχα, πράγματα στη Μύκονο. Από ηλικία πέντε ετών της είχε αγοράσει κινητό, που δεν είχε κανένας».

ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ – ΦΩΤ.: ΤΑΣΟΣ ΚΟΝΤΟΚΩΣΤΑΣ


Τα χρέος των 170.000 ευρώ, η βίλα στη Μύκονο και το ένταλμα σύλληψης

Τα δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα, η αδυναμία πώλησης της -αξίας 1.500.000 ευρώ- βίλας του στη Μύκονο, αλλά κυρίως το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του από τις 9 Αυγούστου για οφειλές στο Δημόσιο ύψους 170.000 ευρώ φαίνεται ότι οδήγησαν στην αυτοκτονία τον Μιχάλη Ασλάνη! Τα κομμάτια του «παζλ» της υπόθεσης που έπληξε τον κόσμο της μόδας με τον θάνατο του 63χρονου σχεδιαστή την περασμένη εβδομάδα στο Κολωνάκι μπήκαν στη θέση τους αποκαλύπτοντας όλη την «εικόνα» της τραγωδίας.

Οπως έγινε γνωστό, ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του γνωστού σχεδιαστή στις 9 Αυγούστου, καθώς φέρεται ότι χρωστούσε στην Εφορία το ποσό των 170.000 ευρώ, που αδυνατούσε να αποπληρώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από διακανονισμούς που είχαν κάνει οι δικηγόροι του, ο Μιχάλης Ασλάνης πήρε παράταση έως το τέλος Αυγούστου, σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο ώστε να βρει τα χρήματα. Μάλιστα, ο γνωστός μόδιστρος έβγαλε στο σφυρί τη βίλα του στη Μύκονο αξίας 1.500.000 ευρώ, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Οσο πλησίαζε η καταλυτική ημερομηνία για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης, ο σχεδιαστής κλεινόταν όλο και περισσότερο στον εαυτό του επιβαρύνοντας την ψυχολογία του, με δεδομένο μάλιστα το γεγονός πως η υγεία του είχε υποστεί σοβαρό πλήγμα από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί φέτος.

Ο σχεδιαστής μόδας ξεκαθαρίζει τα πράγματα σε ένα σημείωμα που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του, απευθυνόμενος σε στενή του συνεργάτιδα: «Φωτεινούλα μου, λυπάμαι που γνωριστήκαμε στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Μου συμπαραστάθηκες και σε ευχαριστώ πολύ. Να είσαι πάντα καλά. Ο,τι ποθείς. Εγώ φεύγω. Δεν μπορώ να ζω σε έναν κόσμο τόσο σκληρό και άκαρδο. Χαιρετισμούς στην οικογένειά σου. Θα σε αγαπώ πάντα».

ΘΕΟΔ. Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...