Το ΣΔΟΕ «ξεσκονίζει» τα ταμεία του ΛΑΟΣ

Για τους πόρους του ιδρύματος «Iων Δραγούμης».

Φύλλο και φτερό κάνουν τα ταμεία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού οι άνδρες του ΣΔΟΕ κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, όπως αποκαλύπτει έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.

Το θέμα έφτασε στο Κοινοβούλιο μετά την ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ζητώντας να μάθει αν και κατά πόσο ευσταθούν οι καταγγελίες του παραιτηθέντα προέδρου του Ινστιτούτου Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ιων Δραγούμης», το οποίο υπάγεται στον ΛΑΟΣ, κ. Δημήτρη Σαρατσιώτη, σύμφωνα με τις οποίες οι εκταμιευθέντες πόροι του 2012 για το ίδρυμα δεν πήγαν τελικά εκεί, αλλά τους εισέπραξε το κόμμα. «Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας διενεργεί σχετική έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη» αναφέρεται στο έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη. Ωστόσο, όταν πήρε τον λόγο για να απαντήσει στην ερώτηση της βουλευτού, δεν ξεκαθάρισε αν η έρευνα αυτή θα επεκταθεί και σε ανάλογα ιδρύματα άλλων κομμάτων, στα οποία εικάζεται ότι μπορεί να μην καταλήγουν τα χρήματα που δίνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης τόνισε για το ίδιο θέμα πως τόσο ο ΛΑΟΣ όσο και τα υπόλοιπα κόμματα έλαβαν το 2012, σε τρεις κατανομές, το ποσό που δικαιούνταν ως ετήσια τακτική χρηματοδότηση κι εν προκειμένω ο ΛΑΟΣ έλαβε συνολικά το ποσό των 1.868.244,78 ευρώ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ