Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Οργή στο Μαξίμου

Εξαλλος ο Σαμαράς με την τρόικα που εκβιάζει με λουκέτο σε ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ.

Το κυβερνητικό σχέδιο για εκκαθάριση της Αμυντικής Βιομηχανίας εν λειτουργία μπλοκάρει με εκβιαστικό τρόπο η τρόικα, απαιτώντας το κλείσιμο των ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και την απόλυση των εργαζομένων χωρίς αποζημιώσεις. Στην ουσία οι δανειστές μάς ζητούν να τεθούν οι τρεις εταιρίες σε καθεστώς πτώχευσης, προκαλώντας την οργή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με κυβερνητικό σχέδιο, η ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ τίθενται σε εκκαθάριση εν λειτουργία, ενώ τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα διαχωρίζονται σε πολιτικό και στρατιωτικό τομέα, με σκοπό την εκποίηση του πρώτου και την εφαρμογή προγράμματος εθελουσίας εξόδου στον δεύτερο, ώστε να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των εργαζομένων.

Ομως η τρόικα έστειλε προχθές το βράδυ ένα ολιγόλογο email στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Φώφης Γεννηματά (υπεύθυνη για τις Αμυντικές Βιομηχανίες), απορρίπτοντας το κυβερνητικό σχέδιο. Η Φώφη ενημέρωσε άμεσα το Μέγαρο Μαξίμου για το τελεσίγραφο των δανειστών και η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν άμεση: «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφο… Πάμε για μάχη με την τρόικα». Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε δίωρη σύσκεψη στο Μαξίμου με εκπροσώπους των υπουργείων Εθνικής Αμυνας, Οικονομικών και με συμβούλους του πρωθυπουργού και από χθες τον συντονισμό των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης ανέλαβε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, δηλαδή ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και η Φώφη Γεννηματά παρέδωσαν αναλυτικά σημειώματα προς τον πρωθυπουργό για το τι περιέχει το σχέδιο εξυγίανσης της Αμυντικής Βιομηχανίας και αμφισβητούν τις εκτιμήσεις της τρόικας που θεωρεί μη ρεαλιστική την πρόταση, καθώς δεν κάνει βιώσιμες τις εταιρίες. Ουσιαστικά οι τροϊκανοί απαιτούν να ακολουθηθεί η μέθοδος που ακολουθήθηκε στην ΕΡΤ και πλέον ανοίγουν τον δρόμο για «ξαφνικό θάνατο» και άλλων επιχειρήσεων του Δημοσίου.

Εμπλοκή υπάρχει και με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Η τρόικα εκτιμά ότι για να συνεχίσουν να λειτουργούν απαιτούνται 144 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Αμυνας διαφωνεί και θεωρεί ότι απαιτούνται 30 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. Επιπλέον θα χρειαστούν 12 εκατ. ευρώ για ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 350 εργαζομένους από τους συνολικά 818. Στο μεταξύ, η Ανγκελα Μέρκελ μιλώντας στην Κάτω Βουλή της χώρας της, κατά την τελευταία κοινοβουλευτική συνεδρίαση εν όψει των εκλογών της 22ης Σεπτεμβρίου, δήλωσε πως η Ελλάδα δεν θα λάβει ούτε ένα σεντ σε διεθνή στήριξη αν δεν προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...