Νέες γελοιότητες από Ρεπούση στη Βουλή!

Η βουλευτής του… συνωστισμού της Σμύρνης ξαναχτύπησε: «Δεν έχει θέση στο σύγχρονο Λύκειο η ορθόδοξη κατήχηση».

Η φανατική διώκτρια της Ορθοδοξίας και του ελληνισμού «ξαναχτύπησε» χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος, και αυτή τη φορά με νέες γελοιότητες άφησε άναυδους τους συναδέλφους της. Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, η βουλευτής του… συνωστισμού της Σμύρνης, σε παρέμβασή της στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ζήτησε είτε να καταργηθούν τα Θρησκευτικά είτε να αλλάξει η ύλη και από Θρησκευτικά να γίνει θρησκειολογία. Αναυδοι οι υπόλοιποι συνάδελφοί της την άκουγαν να υποστηρίζει ότι η έννοια του σύγχρονου Λυκείου δεν συνάδει με τη διδασκαλία των Θρησκευτικών. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Στη Β’ και Γ’ των επαγγελματικών λυκείων δεν υπάρχει η Ιστορία. Αυτοί θα γίνουν πολίτες του κράτους. Και διδάσκονται Ιστορία μόνο στην Α’ Λυκείου. Αντίθετα, διδάσκονται τα Θρησκευτικά και αναρωτιέμαι: Γιατί ενώ θέλετε να κάνετε ένα νέο, σύγχρονο Λύκειο, επιμένετε στην αντίληψή σας για τα Θρησκευτικά που δεν είναι καν θρησκειολογία, όπως ήταν σε παλαιότερα σχέδια επί της υπουργίας της Αννας Διαμαντοπούλου;»

Η κυρία Ρεπούση είπε επίσης ότι όλη η σύγχρονη εκπαίδευση δεν πιστεύει πλέον στη θρησκευτική κατήχηση, παρά την επαφή των παιδιών με τις θρησκείες μέσα από ένα μάθημα ιστορικό, κοινωνιολογικό, για τον ρόλο που έπαιξαν οι θρησκείες στην πορεία της ανθρωπότητας. «Εξάλλου δεν νομίζω ότι όσο περισσότερη ορθόδοξη κατήχηση κάνουν τα παιδιά στα σχολεία τόσο καλύτεροι χριστιανοί θα γίνουν» εκτίμησε η βουλευτής και συνέχισε: «Αντίθετα, υποβαθμίζονται οι φυσικές επιστήμες και η Βιολογία που είναι βασική επιστήμη και δεν ξέρω πώς μπορούν σε μια σειρά από ειδικότητες να απουσιάζει η Βιολογία ή να υποβαθμίζονται οι φυσικές επιστήμες».

Η Μαρία Ρεπούση, που χωρίς τεκμηρίωση αλλάζει ιστορικά γεγονότα (βλέπε βιβλίο Ιστορίας ΣΤ’ Δημοτικού, που συνέγραψε η ίδια), ανοίγει ένα νέο μέτωπο, αυτή τη φορά και με την Εκκλησία, καθώς αμφισβητεί την ανάγκη να συνεχίσουν να διδάσκονται τα Θρησκευτικά στο Λύκειο. Εκπαιδευτικοί περιμένουν από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη να πάρει θέση για τα όσα υποστήριξε η βουλευτής του, εκτός και αν η κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών είναι πολιτική θέση του κόμματος. Η αλήθεια πάντως είναι ότι με τις ανθελληνικές κορόνες της Ρεπούση έχουν εξοργιστεί βουλευτές και της ΔΗΜΑΡ.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ