«Μέθυσαν» τους Γάλλους με βιολογικό γάλα

Η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ ετοιμάζει εξαγωγές στην Ευρώπη αλλά και σε Αμερική και Κατάρ.

Βιολογικό βολιώτικο γιαούρτι θα γεύονται σε λίγους μήνες Αμερικανοί και οι πολίτες του Κατάρ, ενώ κατσικίσιο γάλα από τα βουνά του Πηλίου θα έχουν στο ψυγείο τους οι Γάλλοι! Σε ξέφρενο «πάρτι» πωλήσεων αλλά και επενδύσεων, προσφέροντας μάλιστα νέες θέσεις εργασίας, επιδίδεται εν μέσω οικονομικής κρίσης η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, η οποία τώρα βάζει πλώρη για νέες αγορές.

Οπως ανέφερε στην «Espresso» ο πρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας Νικήτας Πρίντζος, ένας συνεταιριστής με ιδιαίτερη βαρύτητα στο ελληνικό συνεταιριστικό κίνημα, «η ΕΒΟΛ είναι μια υγιής οργάνωση, η οποία επενδύει το 80% των εσόδων της σε νέα οράματα. Και χωρίς να δανείζεται!» τόνισε και πρόσθεσε: «Οι πωλήσεις μας για τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν αυξηθεί τουλάχιστον15% σε σχέση με πέρυσι».

Οπως αποκάλυψε ο ίδιος, «αυτή την περίοδο έχουμε επενδύσει 6.500.000 ευρώ για την κατασκευή και λειτουργία μιας νέας μονάδας παστερίωσης και εμφιάλωσης γάλακτος, που θα δώσει τη δυνατότητα να παράγουμε 100 τόνους το 8ωρο. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις 2.500 τ.μ. είναι σχεδόν έτοιμες, ενώ τον Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η επίσημη λειτουργία της μονάδας, ανοίγοντας 35 νέες θέσεις εργασίας».

Σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο, από τις αρχές της καινούργιας χρονιάς η εταιρία θα ανοιχτεί στις αγορές του εξωτερικού: «Ηδη έχουμε έλθει σε συμφωνία με Γάλλους, οι οποίοι μας ζητούν 30 τόνους γάλακτος ημερησίως. Να φτάνουν δηλαδή καθημερινά στη Λυών 30 τόνοι βιολογικού κατσικίσιου γάλακτος. Πριν από λίγο καιρό μάς επισκέφθηκαν στις εγκαταστάσεις μας και έμειναν μαγεμένοι από το γάλα από τα ορεινά χωριά του Πηλίου. Τα κατσίκια της φυλής Σκοπέλου, άλλωστε, είναι ελευθέρας βοσκής και δίνουν εξαιρετικό γάλα».

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ