Ομοβροντία για τις γελοιότητες

Το υπουργείο απαντά στις αιτιάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. και του ΣΥΡΙΖΑ για τα Θρησκευτικά – Πυρά και από τους ΑΝ.ΕΛ.

Αποστομωτική απάντηση έδωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στη συντονισμένη επίθεση που δέχεται η ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία στη χώρα μας από βουλευτές της Αριστεράς. Μετά τη βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. Μαρία Ρεπούση που πρότεινε την κατάργηση των Θρησκευτικών και της προσευχής, ήρθε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης που είπε χαρακτηριστικά: «Εχουμε υποβάθμιση της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων. Στα Επαγγελματικά Λύκεια η Φυσική από οκτώ ώρες γίνεται τέσσερις και προσθέτουμε μία ώρα Θρησκευτικών. Θα έλεγα όμως ότι ιδιαίτερα στις μέρες μας, που υπάρχει βία, μισαλλοδοξία ανά τον κόσμο, είναι απαραίτητη η κατανόηση του μαθήματος, ένα σύγχρονο περιεχόμενο στο μάθημα των Θρησκευτικών μπορεί να προσφέρει πολλά, να αλλάξει το περιεχόμενό του, να μην έχει τη μορφή κατήχησης και να απευθύνεται σε όλους». Ο κ. Κουράκης ουσιαστικά συμπλέει με την πρόταση της Ρεπούση που χθες διαβεβαίωσε ότι η θέση που εκφράζει είναι θέση της ΔΗΜ.ΑΡ.

Οι τοποθετήσεις αυτές περί κατάργησης της υποχρεωτικής διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών ή την αντικατάστασή του από μάθημα «θρησκειολογίας» προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Γκιουλέκας μιλώντας στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ξεκαθάρισε: «Το Σύνταγμα ορίζει πως ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει, αλλά η επικρατούσα θρησκεία είναι η ορθόδοξη. Μόνο η διδαχή των Θρησκευτικών και της μελέτης των θρησκειών δεν επιτελεί τον σκοπό του άρθρου 16 του Συντάγματος, που μιλά για ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των πολιτών». Και πρόσθεσε: «Δεν αρκεί μια θρησκειολογική μελέτη, αυτό πιστεύει το υπουργείο Παιδείας. Καλώς λοιπόν συνεχίζεται να διδάσκεται το μάθημα με αυτό τον τρόπο, με την παράλληλη μελέτη των άλλων θρησκειών, αλλά με ιδιαίτερη βαρύτητα στη δική μας θρησκεία».

Νωρίτερα, η εισηγήτρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου είχε κατακρίνει τη Μαρία Ρεπούση για τις αναφορές της ότι η κυβέρνηση εμμένει στην αντίληψη της θρησκευτικής κατήχησης, αλλά και ότι τα Θρησκευτικά δεν έχουν καμία θέση στη σύγχρονη εκπαίδευση. «Μήπως θα προτείνετε και την κατάργηση της επιστήμης της Θεολογίας, επειδή δεν σας κάνει, κυρία Ρεπούση; Ουσιαστικά προκαλείτε το εθνικό συναίσθημα και τη συνείδηση των Ελλήνων με αυτά που λέτε, κυρία Ρεπούση» τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Ξουλίδου.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ