Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

«Αεροπλανικά» στην Καλντέρα

Η αφρόκρεμα των freerunners δίνει ραντεβού για τρίτη χρονιά στην «πίστα» της Σαντορίνης!

Το αρχιτεκτονικό μοντέλο της Σαντορίνης (μοναδικό στον κόσμο) δεν είναι μόνο πρότυπο που διδάσκεται σε κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. Είναι και η πιο ιδανική φυσική «πίστα» για free running, εκεί όπου επισήμως από το 2011 συναντώνται οι κορυφαίοι αθλητές του πλανήτη για να διαγωνιστούν με κόλπα, άλματα, αναρριχήσεις και πτώσεις που κόβουν την ανάσα.

Το φετινό ραντεβού του «Red Bull Art of Motion» είναι στις 4.00 το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου στη Σαντορίνη με θέα στη μαγευτική καλντέρα, με την παγκόσμια ελίτ του free running να υπόσχεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ένα μοναδικό θέαμα, με χάρη και τόλμη. Με συμμετοχές από τη Σουηδία, την Πορτογαλία, τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Αμερική, την Ολλανδία, τη Ρωσία και άλλες χώρες, η πολυσυλλεκτική λίστα των 18 freerunners που θα κάνουν τα «αεροπλανικά» κόλπα τους στα καλντερίμια και στις στέγες του νησιού παρουσιάζει την πιο ενδιαφέρουσα σύνθεση.

Η λίστα των διαγωνιζομένων αποτελείται από την «αφρόκρεμα», αφού περιλαμβάνει τους οκτώ αθλητές που προκρίθηκαν στον περσινό τελικό, τρεις γυναίκες και τρεις άντρες που κέρδισαν την πρόκριση ανεβάζοντας το βίντεό τους στον online προκριματικό και τους τέσσερις freerunners που διακρίθηκαν στον προκριματικό που διεξήχθη στη Σαντορίνη στις 11 Σεπτεμβρίου.225h96h78

Η κριτική επιτροπή έχει το δικό της (υψηλό) ενδιαφέρον, αφού αποτελείται από πέντε εξαιρετικά έμπειρους και διάσημους freerunners. Τον διάσημο Αμερικανό Victor Lopez, που θεωρείται κορυφαίος του χώρου, τον Αυστριακό Patrick Morawetz και τον 25χρονο Βρετανό Timothy Shieff (τόσο φίρμα στην πατρίδα του που συμμετείχε και στην τελευταία ταινία του «Χάρι Πότερ», όπου έκανε τα εντυπωσιακά κόλπα του με τη στολή του «θανατοφάγου»). Την πεντάδα συμπληρώνουν ο Ισπανός Sergio Cora, που τον τελευταίο χρόνο «σαρώνει» τις εντυπώσεις, και ο Ταϊλανδός Anan Anwar, που είναι παράλληλα και επιτυχημένος τραγουδιστής-ηθοποιός στην πατρίδα του, ο οποίος μάλιστα στις συναυλίες του κάνει και επίδειξη freerunning ενώ τραγουδάει!

«Ιπτάμενος» Ελληνας

Στον online διαγωνισμό υπήρχε και μια σημαντική ελληνική συμμετοχή, που δεν μπόρεσε όμως να πετύχει διάκριση στον τελικό. Πρόκειται για τον 18χρονο (και ανερχόμενο αστέρι στο freerunning) Δημήτρη Κυρσανίδη από τη Θεσσαλονίκη, που προπονείται από τα 12 χρόνια του και έχει ήδη ξεχωρίσει και εκτός των συνόρων. Με 5.000 φίλους από όλον τον κόσμο στο προφίλ του στο facebook και χιλιάδες «πιστούς» (Ελληνες και μη) να παρακολουθούν τα βίντεο του στο YouTube, ο Δημήτρης, που είχε πάρει μέρος και στον περσινό διαγωνισμό στη Σαντορίνη, διατηρεί χαμηλό το προφίλ του. Αποφεύγει τα πολλά λόγια, μιλά με τις συμμετοχές του σε events ανά την Ελλάδα και είναι ξεκάθαρο πως έχει λαμπρό μέλλον στον μαγικό κόσμο του freerunning.

ΙΝFO

Το freerunning αποσκοπεί στην ομορφιά, τη χάρη, και την ομαλότητα της κίνησης. Ο free-runner προπονείται ώστε να μπορεί να κινείται ελεύθερα στο περιβάλλον, αστικό ή μη, και να μπορεί να εκφράζει τον εαυτό μέσω της διάδρασης με τα διάφορα αντικείμενα του χώρου. Αντίθετα, το parkour αποτελεί ένα πρακτικό άθλημα (όπως οι πολεμικές τέχνες) το οποίο στοχεύει στην αποτελεσματικότητα και όχι στην ομορφιά της κίνησης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...