«Διευθυντής τράπεζας» βούτηξε απο γριούλα 200.000 ευρώ

❱❱ Παρουσιάστηκε ως διευθυντής υποκαταστήματος και τσέπωσε 200.000 € από ηλικιωμένη, πείθοντάς την ότι θα της εξασφαλίσει μεγάλο κεφάλαιο από το ΕΣΠΑΠερίπου 200.000 ευρώ κατάφερε να τσεπώσει ένας αετονύχης, ο οποίος συστήθηκε ως διευθυντής τράπεζας σε μια ηλικιωμένη γυναίκα στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και της υποσχέθηκε ότι ήταν σε θέση να της εξασφαλίσει χρηματοδότηση, και μάλιστα ιδιαίτερα παχυλή, μέσω του ΕΣΠΑ.

Σταδιακά μέσα στο καλοκαίρι η 75χρονη γυναίκα έστειλε μεγάλα ποσά που της είχε ζητήσει ο απατεώνας μέσω εμβασμάτων, με αποκορύφωμα τον Αύγουστο… που του παρέδωσε το τελευταίο ποσό ύψους 22.500 δολαρίων! Ολα άρχισαν έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η 75χρονη με τον δράστη, ο οποίος της συστήθηκε ως διευθυντής μεγάλης τράπεζας στο υποκατάστημα του Γαλαξιδίου.

Ο απατεώνας έπεισε την ηλικιωμένη γυναίκα ότι είχε δυνατότητα να της εξασφαλίσει ένα μεγάλο κεφάλαιο από το ΕΣΠΑ για τη δημιουργία τουριστικής επιχείρησης. Η ηλικιωμένη πείστηκε ότι μπορούσε να λάβει γενναία χρηματοδότηση, χωρίς η ίδια να κάνει το παραμικρό, εκτός βέβαια από μικρές οικονομικές κινήσεις. Ομως, όταν ο διευθυντής «μαϊμού» κατάλαβε ότι είχε πείσει τη γυναίκα, έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο και άρχισε να της απομυζεί διάφορα χρηματικά ποσά.

Αρχικά έλεγε στην ευκολόπιστη -όπως αποδείχθηκε- 75χρονη ότι χρειάζεται κάποια χρήματα προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και να συγκεντρώσει τα απαραίτητα έγγραφα για τη χρηματοδότηση. Στην αρχή τής έπαιρνε μικρά χρηματικά ποσά, αλλά στη συνέχεια άρχισε να ζητά μερικές χιλιάδες ευρώ, δήθεν για να «ξεκλειδώσει» τη χρηματοδότηση. Η 75χρονη του έστειλε συνολικά 178.000 ευρώ με εμβάσματα, στα ονόματα δύο γυναικών που της είχε δώσει ο απατεώνας, ενώ το τελευταίο έμβασμα των 22.500 δολαρίων ήταν επίσης στο όνομα μιας γυναίκας.

Οταν ο δράστης τσέπωσε το παραδάκι, σταμάτησε οποιαδήποτε επικοινωνία, με αποτέλεσμα την περασμένη Κυριακή η ηλικιωμένη να καταφύγει στο Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου καταγγέλλοντας την απάτη. Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες και έχουν ζητήσει την άρση του απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών, προκειμένου να διαπιστώσουν από πού τηλεφωνούσε ο αετονύχης.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ