Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο «τελειωμένος» επέστρεψε

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος που ήταν στα αζήτητα κατάφερε να περάσει ξανά τα κατώφλι της Εθνικής Ελλάδας.

Το καλοκαίρι του 2012 ο Δημήτρης Παπαδόπουλος βρέθηκε στη χειρότερη φάση της καριέρας του. Προερχόταν από μια άσχημη σεζόν παίζοντας έξι μήνες στον Λεβαδειακό (έκανε δέκα συμμετοχές παίζοντας μόλις σε τρία παιχνίδια βασικός) και αναζητούσε με αγωνία τον επόμενο σταθμό του. Κανείς δεν τον ήθελε, κανείς δεν τον πίστευε. Ολοι τον θεωρούσαν «τελειωμένο», αν και ήταν 31 ετών. Μέσα του δεν μπορούσε όμως να το αποδεχθεί. Πίστευε στις δυνάμεις και τις ικανότητές του. Για καλή του τύχη τον πίστεψε ο τότε προπονητής του Πανθρακικού Σάββας Παντελίδης, που τον δέχτηκε στην ομάδα του, αλλά μη φανταστεί κανείς ότι οι απολαβές του έφταναν σε δυσθεώρητα ύψη. Κάθε άλλο. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος υπέγραψε στον Πανθρακικό με 1.500 ευρώ τον μήνα (!). Το μόνο που δεν τον ενδιέφερε ήταν άλλωστε το οικονομικό. Εκείνος ήθελε να αποδείξει ότι δεν ήταν ξοφλημένος ποδοσφαιρικά και πως άδικα ο κόσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου τον είχε απομονώσει.

Ο επιμένων νικά και ο «Παπ» νίκησε. Εκανε μια καταπληκτική χρονιά με τον Πανθρακικό (25 συμμετοχές, 12 γκολ) και φέτος το καλοκαίρι έγινε περιζήτητος. Οι μισές ομάδες της Σούπερ Λίγκας ήθελαν να τον αποκτήσουν κι εκείνος επέλεξε τον Ατρόμητο, πολλαπλασιάζοντας έξι με εφτά φορές τις ετήσιες αποδοχές του! Η συνέχεια για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο είναι εξίσου εντυπωσιακή, καθώς βλέπει την καριέρα του να απογειώνεται ξανά με την κλήση του στην εθνική ομάδα για τους αγώνες με Λιχτενστάιν και Λετονία. Ο Φερνάντο Σάντος τον είδε στον αγώνα του Ατρόμητου με την Αλκμααρ για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και του άνοιξε την πόρτα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Η ώρα της δικαίωσης είχε φτάσει…

«Το μόνο που μπορώ να νιώσω είναι χαρά και δικαίωση. Η επιμονή μου να συνεχίσω να προσπαθώ ύστερα από ένα-δύο χρόνια που δεν ήμουν στα καλύτερά μου με έκανε να καταφέρω να επιστρέψω σε υψηλό επίπεδο» δήλωσε, μόλις έμαθε ότι ύστερα από έξι χρόνια επιστρέφει στην εθνική ομάδα. «Είναι σαν να ξεκινάω από την αρχή. Αγαπάω το ποδόσφαιρο και αυτό με έκανε να επιμείνω και να προσπαθήσω να επανέλθω. Η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο είναι αυτή που με σπρώχνει και με βοηθάει. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον προπονητή για την εμπιστοσύνη του και την κλήση μου στην Εθνική». Δημήτρης Παπαδόπουλος reload…

Ο Φερνάντο Σάντος άνοιξε το «κλειστό» κλαμπ του Οτο

Ο Φερνάντο Σάντος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας (τον Αύγουστο του 2010) αντικαθιστώντας τον απόλυτα πετυχημένο Οτο Ρεχάγκελ που μας έφτασε στην κορυφή της Ευρώπη το 2004 στη Πορτογαλία ήταν απολύτως σαφής στη νέα φιλοσοφία και αντίληψη που ήθελε να εμπεδώσει γύρω από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ξεκαθάρισε στις «προγραμματικές» του δηλώσεις ότι η πόρτα της Εθνικής είναι ανοιχτή για όλους τους ποδοσφαιριστές που κατά την άποψή του πληρούν τις προϋποθέσεις, ανεξάρτητα από την εμβέλεια της ομάδας στην οποία αγωνίζονται.

Επί της ουσίας εννοούσε ότι το πετυχημένο μεν μοντέλο αλλά παρακμιακό «κλειστό κλαμπ» που διατηρούσε ο προκάτοχός του αποτελούσε παρελθόν. Και το έκανε πράξη. Ο Πορτογάλος προπονητής παρακολουθεί από πολύ κοντά το ελληνικό πρωτάθλημα -κάτι που δεν έκανε ο Ρεχάγκελ, ο οποίος εμφανιζόταν σπανίως στα γήπεδα και μόνο στα μεγάλα παιχνίδια- και έχει άποψη για όλους τους Ελληνες ποδοσφαιριστές.

Γι’ αυτό και οι πιο φορμαρισμένοι έχουν κληθεί στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν έχει σημασία η ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο κάθε παίκτης αλλά η ατομική του κατάσταση και αν κατά την προσωπική του άποψη αξίζει να γίνει μέλος της εθνικής ομάδας. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα, αν και θα πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός ότι οι επιλογές του Σάντος έχουν «ψαλιδιστεί» σε πολύ μεγάλο βαθμό, λόγω της πτώσης του Παναθηναϊκού και της κατρακύλας της ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική.

Π. ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...