Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Πρώτο δείγμα άκρως θετικό!

Η αρχή του φετινού πρωταθλήματος «στέλνει» αισιόδοξα μηνύματα στους Ελληνες φιλάθλους, με πολλά γκολ, και νέα «αστέρια» στο χορτάρι!.

Η παροιμία «κάθε πέρσι και καλύτερα» δεν ανταποκρίνεται φέτος στην εικόνα του πρωταθλήματος. Τουλάχιστον όσον αφορά το ξεκίνημά του, γιατί η συνέχεια είναι άγνωστη και φυσικά κανείς δεν μπορεί να προδικάσει με σιγουριά τα μελλούμενα. Η αρχή πάντως αφήνει κάποια θετικά δείγματα όπως και ένα μικρό παράθυρο αισιοδοξίας αναφορικά με το θέαμα και τον ανταγωνισμό των ομάδων. Οι πρώτοι καλοί οιωνοί, ή για να ακριβολογούμε οι καλύτεροι οιωνοί από πέρσι, φάνηκαν από την 1η αγωνιστική. Στην πρεμιέρα μπήκαν πολλά γκολ (27 σε 9 παιχνίδια), ενώ πέντε φιλοξενούμενες ομάδες έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας από τις έδρες των αντιπάλων τους.

Οι επόμενες δύο αγωνιστικές έριξαν τον ρυθμό στην επίτευξη των τερμάτων (19 τη 2η και 20 την 3η). Ωστόσο, τα 66 τέρματα που έχουν σημειωθεί με τη συμπλήρωση των τριών πρώτων αγωνιστικών είναι ένας αξιοσημείωτος αριθμός συγκριτικά με τον αντίστοιχο περσινό (37 γκολ σε τρεις αγωνιστικές). Εστω και αν την προηγούμενη σεζόν το πρωτάθλημα έγινε με δύο ομάδες λιγότερες (16 αντί για 18). Επίσης, δεν περνά απαρατήρητο και το γεγονός ότι υπήρξε μια μικρή αύξηση στον αριθμό των θεατών. Πέρσι κόπηκαν 101.088 εισιτήρια στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, ενώ φέτος 124.048.

Στα θετικά στοιχεία της διοργάνωσης συγκαταλέγονται και οι κινήσεις που έγιναν στο μεταγραφικό παζάρι. Σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, υπήρξαν ομάδες που προσπάθησαν να ενισχυθούν. Ειδικά ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ πρωταγωνίστησαν σε αυτό το κομμάτι.

Ο δε πρωταθλητής έκλεισε… 18άδα με τις αγορές και τους δανεισμούς, ενώ ο «Δικέφαλος» απέκτησε (με ανάλογο τρόπο) μια νέα 11άδα παικτών! Ανάμεσα στις μεταγραφές που έκαναν οι δύο (θεωρητικά) «μονομάχοι» του τίτλου ξεχωρίζουν οι προσθήκες των Σαβιόλα, Ντομίνγκεζ, Βάις, Κάμπελ, Γιαταμπαρέ, Εντινγκά και Σέποβιτς στον Ολυμπιακό και οι αντίστοιχες των Νίνη, Λούκας, Τζαβέλλα, Τζιόλη και Στοχ στον ΠΑΟΚ. Ειδικότερα, ο Σαβιόλα και ο Στοχ έχουν ήδη ξεκινήσει να… αποσβένουν στο γήπεδο τα χρήματα που δαπάνησαν οι ομάδες τους για να τους αποκτήσουν (έχουν σημειώσει από δύο τέρματα ο καθένας).59j85j963

Επιπλέον, φαίνεται πως θα υπάρξουν «πρωταγωνιστές» που θα κλέψουν την παράσταση, ενώ ήρθαν στο ελληνικό πρωτάθλημα χωρίς «τυμπανοκρουσίες».

Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Κρίστιαν Τσάβες του ΠΑΣ Γιάννινα. Με το «καλημέρα» στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Αργεντινός μέσος έχει βάλει τρία βραβεία στην τροπαιοθήκη του σπιτιού του! Συγκεκριμένα, κέρδισε δύο πρωτιές στην κατηγορία best goal (1η και 2η αγωνιστική) και μία στην κατηγορία του MVP (2η αγωνιστική). Στο Ηράκλειο, η παρουσία ενός άλλου Αργεντινού, του Λουτσιάνο Γκαλέτι, έχει ξεσηκώσει τον κόσμο του ΟΦΗ.

Οι οπαδοί της κρητικής ομάδας αγκάλιασαν τον πρώην άσο του Ολυμπιακού από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην πόλη κι εκείνος προσπαθεί να ανταποδώσει την αγάπη που εισπράττει. Μην ξεχνάμε το (πολύ σοβαρό) πρόβλημα υγείας που πέρασε και τον ανάγκασε να κάνει μεταμόσχευση νεφρού. Απαιτεί μεγάλα ψυχικά αποθέματα η προσπάθεια του 33χρονου μεσοεπιθετικού. Να γυρίσει δηλαδή και πάλι στα γήπεδα και να παίξει επαγγελματικά ποδόσφαιρο (πάντως την περασμένη αγωνιστική έβγαλε ολόκληρο 90λεπτο μετά από 3,5 χρόνια και αυτό ήταν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα).

Κούρσα για δύο ομάδες!

Φυσικά, το ελληνικό πρωτάθλημα δεν έγινε Πρέμιερ Λιγκ μέσα σε λίγους μήνες. Οι αδυναμίες εξακολουθούν να υπάρχουν. Καταρχάς, σε αγωνιστικό επίπεδο θα περίμενε κανείς να υπήρχε μεγαλύτερος ανταγωνισμός για τον τίτλο. Εκτός από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, οι υπόλοιποι «μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι «απόντες» από την κούρσα για την κορυφή. Ο Παναθηναϊκός δείχνει πολλά προβλήματα στο ξεκίνημα της σεζόν, ενώ ο Αρης δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση την ισχυρή ομάδα άλλων εποχών. Επιπλέον, η ΑΕΚ είναι κυριολεκτικά απούσα από τη φετινή μάχη, εφόσον ο αγωνιστικός κατήφορος και τα τεράστια χρέη την έφεραν στη Γ’ Εθνική. Ακόμη, οι μέτριες εμφανίσεις του Αστέρα (πέρσι είχε εντυπωσιάσει) δεν περνούν απαρατήρητες στο ξεκίνημα της σεζόν. Οπως επίσης οι αμυντικές αδυναμίες του Λεβαδειακού (9 γκολ παθητικό σε τρία παιχνίδια) και η επιθετική «αφλογιστία» του ΟΦΗ (δεν έχει βρει δίχτυα μετά από τρεις αγώνες). Στο εξωαγωνιστικό μέρος, προβληματίζει το θέμα της βίας που -όπως φαίνεται- δυστυχώς παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το πρόσφατο περιστατικό με την επίθεση (λεκτική και σωματική) από αγνώστους στον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού Νίκο Νταμπίζα, και μάλιστα μετά από παιχνίδι Νέων (!), σίγουρα δεν είναι καλό σημάδι για τη συνέχεια της χρονιάς.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΛΙΟΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...