Η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ

Το πάλαι ποτέ κραταιό Κίνημα καταγράφει στις δημοσκοπήσεις το… συγκλονιστικό 0% στην Α’ Αθηνών.

Ακόμη και… μηδενικά ποσοστά (!) εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει σε πρωτοσέλιδό της η «κυριακάτικη δημοκρατία».

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, η απογοήτευση είναι διάχυτη στη Χαριλάου Τρικούπη με τις μετρήσεις που λαμβάνει το Κίνημα. Η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis έδειχνε το ΠΑΣΟΚ να παραμένει καθηλωμένο στο 6,8%, εξανεμίζοντας τις όποιες ελπίδες ότι θα ανέκαμπτε μετά την ανάληψη της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι γνωρίζοντες όμως τις κρυφές δημοσκοπήσεις δεν περίμεναν τα στοιχεία για να καταλάβουν ότι όλα έχουν τελειώσει για το κόμμα που προ ημερών συμπλήρωσε 39 χρόνια ιστορίας.

85g985g7825

Σε μέτρηση που διενήργησε η ίδια εταιρεία τον Ιούλιο στην Α’ Αθηνών, το ΠΑΣΟΚ, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, εμφανίζει μέχρι και μηδενικά ποσοστά! Για την ακρίβεια, στις ηλικίες 18 έως 34 ετών, εκεί που άλλοτε σάρωνε, τα ευρήματα της μέτρησης για το Κίνημα δείχνουν μια κουκίδα, δηλαδή ποσοστό που δεν ανιχνεύεται καν και ως εκ τούτου δεν μπορεί να καταγραφεί στην έρευνα. Αλλοτε αυτό το σημάδι έμπαινε στα ευρήματα για τα κόμματα που δεν κατάφερναν να εξασφαλίσουν ούτε καν το όριο εισόδου στη Βουλή (το πλαφόν του 3% δηλαδή).

Κι αν στις νεότερες ηλικίες το ΠΑΣΟΚ παίρνει μηδέν και δεν το ψηφίζει πια κανείς, δεν είναι καλύτερα τα πράγματα και στις μεγαλύτερες. Στις ηλικίες 34 έως 44 ετών παίρνει 1,8% και στις ηλικίες 45 έως 54 ετών παίρνει 1,6%. Αλλά και οι μεγαλύτεροι ψηφοφόροι το έχουν εγκαταλείψει. Στις ηλικίες 55 έως 64 ετών συγκεντρώνει μόλις 2,9%. Και μόνο στους άνω των 65 ετών το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει ποσοστό 10,9%, που κι αυτό είναι χαμηλότερο από το πανελλαδικό ποσοστό των τελευταίων εκλογών. Κατά μέσο όρο το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθηνών συγκεντρώνει 3,6%. Ποιο ήταν το ποσοστό που είχε πάρει στις εκλογές του Ιουνίου 2012 στην ίδια περιφέρεια; 8,72%. Αρα ένα χρόνο αργότερα -κι ενώ έχει αναβαθμίσει τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση- εμφανίζεται να έχει χάσει περίπου το 60% της δύναμής του. Και, όπως όλα δείχνουν, ο κατήφορος μπορεί να μη σταματάει καν εδώ…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ