Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

Χειροπέδες στον άφαντο «Ιησού του Bitcoin»

Στην Ισπανία ξετρύπωσαν οι αμερικανικές Αρχές τον λεγόμενο «Ιησού...

Σάλος με τη μέθοδο περιποίησης που κάνει η Κιμ Καρντάσιαν!

Η «μέθοδος βαμπίρ» για την περιποίηση του προσώπου που...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Πολιτικά «τιτιβίσματα» και κοκορομαχίες στο διαδίκτυο

Οταν η εξουσία εκφράζεται με 140 χαρακτήρες λόγω… twitter οι γκάφες και οι e-επιθέσεις!.

Πριν από λίγο καιρό θεωρούσα αδιανόητο ένας πολιτικός να μπορεί να πει αυτό που θέλει μέσα σε 140 χαρακτήρες. Ομως το twitter έκανε το θαύμα του. Πιστοί στους κανόνες του μέσου που απαιτεί μια σύντομη ανάρτηση ή απάντηση, κάποιοι από αυτούς συγκαταλέγονται πλέον στους πιο δημοφιλείς χρήστες του κοινωνικού μέσου στη χώρα μας. Το τετ α τετ των πολιτών με την εξουσία είναι πλέον εδώ και γίνεται με… τιτιβίσματα. Μονόπρακτα μπορεί να γράψει κανείς ακολουθώντας υπουργούς, βουλευτές και κομματικά στελέχη στο ανερχόμενο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ερωτήσεις ενοχλητικές, απαντήσεις κοφτές, απόψεις αιρετικές και καβγάδες πρωτόγνωροι, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν υλικό για το «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Λουίτζι Πιραντέλο.956g455h98

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΛΟΓΟ

«Γράφω, απαντώ και τσακώνομαι, όλα τα κάνω» λέει ο Αδωνις Γεωργιάδης, που μετρά περίπου 30.000 χρήστες που ακολουθεί και τον ακολουθούν. Αλλωστε δεν είναι από εκείνους που συγκρατούν τον αυθορμητισμό τους. «Παρασύρομαι ακόμα στο twitter» εξομολογείται, καθώς πολλές φορές μπαίνει σε διάλογο με χρήστες που στοχεύουν επί τούτου, να τον «χτυπήσουν». Κι επειδή τα χτυπήματα που δέχεται είναι ανελέητα, την καλή του κουβέντα τη θέλει. «Με έχεις δει στη Βουλή πώς εργάζομαι, ξέρεις ότι θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Αλλά και καμιά καλή κουβέντα πάντα χρειάζεται» υπενθύμισε τις προάλλες στη φίλη του Εύα Καϊλή. Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε επικροτήσει ένα θετικό δημοσίευμα που γράφτηκε για τον υπουργό: «Ετσι είναι, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος… καλή δύναμη και για τη συνέχεια». Ενώ στη συνέχεια του διαδικτυακού διαλόγου τους σημείωσε: «Αυτή την εποχή δύσκολα κάποιος να πει κάτι καλό για το αυτονόητο… γι’ αυτό μετράει περισσότερο». Λίγο ακόμα και δεν θα μπορεί να μαζέψει τα μυαλά του ο Αδωνις, γι’ αυτό προειδοποίησε τους φίλους εκείνους που τον ακολουθούν: «Αν τα μυαλά μου πάρουν αέρα να μου το πείτε. Ομως έχω ενθουσιαστεί και θέλω να τα κάνω όλα σωστά». Ο Αδωνις, μάλιστα, είναι από τους λίγους υπουργούς που δεν έχει αναθέσει να γράφουν αντ’ αυτού στο προφίλ του οι συνεργάτες του, ενώ φροντίζει να δίνει ακόμα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό στους followers του.

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΟΥ TWITTER

 Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ενημερώνει τα μέλη της επιτροπής για τη Συρία. Ο Τέρενς Κουίκ είναι online. «Ποστάρει» το σχόλιό του για την ονομασία των Σκοπίων στο twitter του. «Είμαι φανατικός χρήστης και αυτό φαίνεται» μου λέει. Στο έδρανό του έχει και iPad και κινητό. Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. δεν είναι ένας τυπικός χρήστης. Κάνει διάλογο αλλά δίνει και ειδήσεις… Ωστόσο προσπαθεί να αποφύγει τις κακοτοπιές. «Δεν θέλω να επιλύω ή να δημιουργώ εσωκομματικά ζητήματα μέσω του twiiter, ούτε να ξεκατινιάζομαι στο facebook» διευκρινίζει. Τι τον ενοχλεί; «Διαφωνώ ριζικά με όλο αυτό το “τρολ”σύστημα που υπάρχει και με τη χυδαία γλώσσα που χρησιμοποιείται από ορισμένους. Μας παρακολουθούν και παιδιά».44j896j89

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ

«Νομίζω ότι αυτοί που πρέπει να πάρουν τα μηνύματα τα παίρνουν» λέει ο Νίκος Παππάς, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του περί τα 3.500 τιτιβίσματα (tweets), ενώ τον ακολουθούν πάνω από 4.000 χρήστες στο twitter. O διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα προσπαθεί να αποφεύγει την ανταλλαγή προσωπικών μηνυμάτων και αν τον ρωτήσετε αν θέλει να κάνει διάλογο με πολιτικούς του αντιπάλους, θα σας πει όχι. Ωστόσο το τελευταίο δεν το αποφεύγει. Στη νεότερη ιστορία του twitter έχουν καταγραφεί οι κόντρες του με τον Γιώργο Μουρούτη και με τον Αδωνη Γεωργιάδη. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΑ ΜΕ ΑΠΟΨΗ

«Είπαμε: Εμείς Μπορούση, εκείνοι δεν Μπορούση» ήταν το λογοπαίγνιο που έκανε ο Γιώργος Κουμουτσάκος αμέσως μετά τη νίκη της Εθνικής μας μπάσκετ απέναντι στην Τουρκία. Τον ενέπνευσαν η εμφάνιση του Γιάννη Μπουρούση και τα γαλάζια τρίποντα. «Δεν μπορείς να χρησιμοποιείς το twitter μόνο ως πίνακα ανακοινώσεων, γιατί τότε δεν σέβεσαι το μέσο» μας λέει, αν και γνωρίζει πως αυτό το μέσο που δίνει τόσες δυνατότητες «κρύβει και πολλές παγίδες». Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. μας εξηγεί πως έχει -παρότι είναι άνθρωπος που έχει μέτρο- μετανιώσει κάποιες φορές για μια βιαστική αντίδραση ή εκτίμηση που έκανε δημόσια, αλλά όπως συμπληρώνει «έναν χρόνο μετά βρήκα μια ισορροπημένη σχέση».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ

«Ο λόγος στο twitter πρέπει να απεικονίζει την προσωπικότητα του προσώπου που τα υπογράφει» επιμένει ο Βαγγέλης Αντώναρος, ο οποίος δίνει το στίγμα του καθημερινά. Τελευταίο του «θύμα», η Ρεπούση: «Κάποιοι δίνουν υπερβολική σημασία στις ανόητες απόψεις επί παντός επιστητού μιας περιθωριακής βουλευτίνας. Ας την αγνοήσουμε απλά» έγραψε. Ο πρώην υπουργός και νυν σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι ιδιαίτερα καυστικός, ωστόσο ξέρει πώς παίζεται το παιχνίδι και προσέχει πού, ποιον και πότε χτυπά. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν έγραψε τα «φαρμακερά» tweets για τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου, δεν συμπεριέλαβε σε αυτά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο. Ακόμα και την κόντρα του με τον Χρυσοχοΐδη άφησε στην άκρη από τότε που ο τελευταίος ανέλαβε κυβερνητικά καθήκοντα.

ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ: ΤΑ RETWEET ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ

Αν υπάρχει κάτι πιο γρήγορο από την… Ελληνίδα μάνα, θα πω παραφράζοντας τη γνωστή διαφήμιση, αυτός είναι ο Αδωνις. Μας το επιβεβαιώνει η υφυπουργός του Ζέττα Μακρή: «Εγραψα κάτι αργά το βράδυ για τη νέα σχολική χρονιά και μέσα σε δύο λεπτά ο Αδωνις το έκανε retweet». Κι αυτό είναι η πιο απτή απόδειξη της συνεργασίας που υπάρχει στο υπουργείο Υγείας, εκεί όπου κάποτε έβγαιναν τα μαχαίρια. Η Ζέττα Μακρή είναι πιο συγκρατημένη απ’ ό,τι ο υπουργός. Προσπαθεί να αποφεύγει τις προσωπικές επιθέσεις, αλλά, όταν ο Πέτρος Τατσόπουλος μίλησε για τη μισή Αθήνα, δεν κρατήθηκε: «Δυο σειρές ακύρωσαν χιλιάδες σελίδες» έγραψε τότε. Εχει πάντως και μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία από τα κοινωνικά δίκτυα, καθώς πριν από μερικά χρόνια κάποιοι έκαναν άνω κάτω το προφίλ της στο facebook, αλλάζοντας από την ηλικία της μέχρι τα… ενδιαφέροντά της. Η Ζέττα προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και εκκρεμεί μήνυση σε βαθμό κακουργήματος εναντίον εκείνων των προσώπων που εκτιμά ότι παραβίασαν τη σελίδα της.

Ο ΣΩΣΙΑΣ

Ο Μίλκος Βαρβιτσιώτης είναι ο… σωσίας του υπουργού Ναυτιλίας. Μιλά για τις γυναίκες, για τον Παναθηναϊκό, για τη μόδα και υπογράφει Milkos V, με τη φωτογραφία του Μιλτιάδη στο προφίλ. Οσο για τον Βαρβιτσιώτη τον γνήσιο αποφεύγει να γράφει οτιδήποτε προσωπικό στη σελίδα του, με αποτέλεσμα ο Μίλκος να έχει φανατικούς που τον ακολουθούν.

ΟΙ ΓΚΑΦΕΣ

«Ζω» έγραψε μια μέρα στο προφίλ του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ηταν ο δαίμονας του twitter που προέβη σε αυτή την… αυτονόητη δήλωση κι όχι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Προτού αρχίσουν τα σχόλια έσπευσε να διευκρινίσει: «Αγνοείστε το προηγούμενο tweet… Κάτι συμβαίνει με τον λογαριασμό μου». Ενα ορθογραφικό λάθος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη τον έφερε σε δύσκολη θέση. Μετά τα σχόλια που δέχτηκε διόρθωσε τις κινητοποιήσεις που είχε γράψει «κοινητοποιήσεις» σπεύδοντας να ζητήσει συγγνώμη.

…ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ευχήθηκε καλή χρονιά «με ανοιχτά σχολεία, τους δασκάλους στη θέση τους και τα βιβλία στα θρανία». Ο Βασίλης Κικίλιας θυμήθηκε τα μαθητικά του χρόνια και ανάρτησε μια καλλιτεχνική φωτογραφία και ο Γιώργος Μουρούτης μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα από την εποχή που ήταν πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου του με τη σημείωση «τιμής ένεκεν για τη σημερινή ημέρα…»

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΙΚΑ

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...