Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Κόκκινες (καπνισμένες) κάννες

Ο Μήτρογλου (με χατ τρικ) και ο Σαβιόλα έδειξαν έτοιμοι για τη μάχη με την Παρί.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΞΑΝΘΗ 4-0

Η καλή ζαριά που ήθελαν στον Ολυμπιακό για να τους ανεβάσει το ηθικό εν όψει της πρεμιέρας του Τσάμπιονς Λιγκ ήρθε το βράδυ του Σαββάτου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι», έχοντας σε μεγάλα κέφια το επιθετικό τους δίδυμο Κώστα Μήτρογλου και Χαβιέρ Σαβιόλα, που πέτυχαν από τρία και ένα γκολ αντίστοιχα, έφεραν… ντόρτια (4-0) επί της Ξάνθης και απέκτησαν ψυχολογία για την αυριανή δύσκολη μάχη με την Παρί Σεν Ζερμέν. Παράλληλα με τη νίκη αυτή, τέταρτη σε ισάριθμες αγωνιστικές, οι νταμπλούχοι διατηρήθηκαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 12 βαθμούς, ενώ οι Ακρίτες παρέμειναν στους 4 και χωρίς προπονητή!

Οι παίκτες του Μίτσελ μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο τρίτο λεπτό χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν με τον Σαβιόλα. Ο,τι δεν κατάφερε ωστόσο ο Αργεντινός επιθετικός στην πρώτη φάση του αγώνα το πέτυχε ένα λεπτό αργότερα με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής. Οι Πειραιώτες συνέχισαν με το πόδι κολλημένο στο γκάζι και στο 27′ διπλασίασαν τα τέρματά τους με πλασέ του Μήτρογλου ύστερα από ασίστ του Φουστέρ, ενώ ο «πιστολέρο» βρήκε δίχτυα και στο 45′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Οι γηπεδούχοι έτσι πήγαν στα αποδυτήρια με διαφορά τριών τερμάτων -που συνδυάστηκε με πολύ καλή εμφάνιση- επί της Ξάνθης.

Στο δεύτερο μέρος οι νταμπλούχοι κατέβασαν ταχύτητα προκειμένου να κάνουν συντήρηση δυνάμεων για το Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο δεν κινδύνεψαν από τους αντιπάλους τους. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 73′ με προβολή ο Μήτρογλου ύστερα από ασίστ του Βάις. Με τα τρία τέρματα πάντως που πέτυχε ο διεθνής φορ έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού που πανηγύρισε χατ τρικ σε δύο σερί αγωνιστικές στη μεγάλη κατηγορία. Από τη σεζόν 1959-1960 άλλωστε κανένας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού δεν έχει καταφέρει να σημειώσει δύο συνεχόμενα χατ τρικ! Συνολικά μάλιστα μόλις δύο το έχουν καταφέρει: συγκεκριμένα το έκανε ο Γιώργος Καμαράς με τον Απόλλωνα Αθηνών τη σεζόν 1961-1962, καθώς επίσης ο Αντώνης Αντωνιάδης το 1973-1974 φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Στο ντεμπούτο με τα «ερυθρόλευκα» ο Γιαταμπαρέ θύμισε κάτι από το στιλ του Γιάγια Τουρέ.

«Δεν μπορώ να έχω ούτε άσχημη σημείωση για την εικόνα των παικτών» τόνισε ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου και στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο τόσο του Σάμαρη, που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση προχθές σε ρόλο αμυντικού μέσου, όσο και των Μήτρογλου –  Σαβιόλα, αποκαλώντας τους «σιαμαίους». Μετά το ματς ο Καραγεωργίου παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της Ξάνθης, ενώ ο μεγαλομέτοχος της Ακριτικής ΠΑΕ Χρήστος Πανόπουλος με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε την ομάδα του συνονθύλευμα.

Δεν απέφυγαν τα λάθη ο Καλογερόπουλος και οι βοηθοί του.

Σκόρερ: Σαβιόλα (4′), Μήτρογλου (27′, 45′, 73′)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (46′ λ.τρ. Μανιάτης), Μανωλάς, Μετζανί, Μπονγκ (37′ λ.τρ. Χολέμπας), Σάμαρης, Μασάντο, Φουστέρ (62′ Γιαταμπαρέ), Βάις, Σαβιόλα, Μήτρογλου.

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Τσέμα, Μπέρτος, Γούτας, Βάλλας, Παΐτο (42′ Μπαξεβανίδης), Ντε Γκούζμαν, Ντιέ, Μαρίν, Βασιλακάκης (71′ Σολάρι), Μαρσελίνιο (46′ Κάλβο), Σουάρες.


Πρόβλημα με Σαλίνο και Μπονγκ

Δύο προβλήματα έχει να αντιμετωπίσει ο Μίτσελ Γκονζάλεθ για το αυριανό παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Καραϊσκάκη. Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Λεάντρο Σαλίνο, καθώς -όπως διαπιστώθηκε από το ιατρικό επιτελείο του συλλόγου- έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού. Αγώνα δρόμου για να προλάβει το ματς έχει ξεκινήσει παράλληλα από χθες ο Γκαετάν Μπονγκ εξαιτίας του διαστρέμματος που… κληρονόμησε από το ματς με τους Ακρίτες. Οπως όλα δείχνουν, το δεξί άκρο της άμυνας θα κληθεί να καλύψει ο Γιάννης Μανιάτης, ενώ στην περίπτωση που ο Καμερουνέζος αμυντικός δεν προλάβει να είναι έτοιμος μέχρι αύριο, στα αριστερά της άμυνας θα αγωνιστεί -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- ο Χοσέ Χολέμπας.

Στο μεταξύ, ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ θα «σφυρίξει» την αναμέτρηση με την Παρί Σεν Ζερμέν.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...