Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Απόστολος Τζιτζικώστας: Με το βλέμμα στη Μακεδονία τού 2030!

«Πάμε, Τζίτζι» τού φώναξε η Ναταλία, όταν παρουσίασε τον...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Χριστίνα Κεφαλογιάννη: «Εχοντας δίπλα μου, όπως πάντα, την οικογένειά μου ξεκινάω αυτόν...

«Εχοντας δίπλα μου, όπως πάντα, την οικογένειά μου ξεκινάω...

Σήμερα η κηδεία των αδερφών που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη!

Σήμερα το μεσημέρι θα παιχτεί η τελευταία πράξη του...

Οικογενειακό μενού με γεύματα πέντε ημερών

Οικονομικό μενού από τον Βησσαρίονα.

Ο σεφ Βησσαρίων Παρθένης «Μαγειρεύει οικονομικά» καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 17.00, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Η εκπομπή μαγειρεύει παραδοσιακά, υγιεινά ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ! Προσφέροντας πλούσιο κυρίως πιάτο, σαλάτα ή εναλλακτικά επιδόρπιο (κάποιες φορές και τα δύο μαζί), δημιουργεί γεύματα πέντε ημερών.

Σήμερα ετοιμάζει ένα υπέροχο πιάτο με καλομαγειρεμένο χοιρινό. Η σάλτσα από ταχίνι και κατίκι Δομοκού κάνει τη διαφορά. Το σερβίρει, δε, με αρωματικό ρύζι. Συνεχίζει το γεύμα κάνοντας νηστίσιμα σκαλτσούνια με ξηρούς καρπούς και μαρμελάδα πορτοκάλι.

Για αύριο ο Βησσαρίων δείχνει πώς τα μανιτάρια γίνονται μία υπέροχη σούπα φρικασέ, γευστική και πλούσια. Η λευκή κρέμα από το κατίκι δημιουργεί στο φαγητό μια υπέροχη γεμάτη σάλτσα. Ο αρωματικός χαλβάς που προτείνει στο επιδόρπιο είναι ένα γλυκό με σιμιγδάλι που σοτάρεται στο φρέσκο βούτυρο, με το άρωμα της μαστίχας και του πορτοκαλιού να δένουν υπέροχα μεταξύ τους.

Την Πέμπτη το μενού έχει αρνάκι με λευκή σάλτσα από κατίκι και πολλά λαχανικά. Αυτή είναι η πρόταση για το κυρίως γεύμα. Η σαλάτα, δε, είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς τρόπους για να αξιοποιήσει κάποιος μαγειρικά τις φακές νόστιμα, γρήγορα και υγιεινά.

Στο κλείσιμο της εβδομάδας ο σεφ φτιάχνει μία πίτα, τη λαδένια, έχοντας ως γέμιση μόνο τρία υλικά και τραγανό χειροποίητο φύλλο. Αυτή είναι η συνταγή που ταξιδεύει από την Κίμωλο στην κουζίνα μας, με σκοπό να τη μάθουμε, να την αγαπήσουμε και να την διαδώσουμε.

Ακόμη δημιουργεί μια αφράτη ζύμη για κρουασάν με σοκολάτα. Η γέμιση με σοκολάτα, κρέμα γάλακτος και κατίκι Δομοκού είναι μια υπέροχης υφής κρέμα που μετατρέπει το επιδόρπιο σε ένα εξαιρετικό γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Δεν με ενοχλούν τα σχόλια για τη διαφορά ηλικίας που έχω με τη σύντροφό μου»

Ο γνωστός κύριος της σόουμπιζ μετά το διαζύγιό του...

Η κομψή κυρία που απολαμβάνει τον καφέ της στο Κολωνάκι είναι μαμά γνωστής ηθοποιού

Η σικάτη κυρία που απολαμβάνει τον καφέ της στο...

Παύλος Ορκόπουλος: Δε θα πιστέψετε ποια είναι η σύζυγός του – Έπαιζαν μαζί στο «Παρά Πέντε»

Ο Παύλος Ορκόπουλος είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς...

Νέος έρωτας στην σόουμπιζ – Ερωτεύτηκαν στις νυχτερινές πίστες

Νέος έρωτας «έσκασε» στην ελληνική σόουμπιζ στον χώρο του...

Ελένη Μενεγάκη για Κασσελάκη: «Δεν ακούγεται ωραίο από ένα νέο παιδί να λέει…»

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε ένα ατόπημα στην ομιλία του...

Δικαιώθηκε ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης στο Εφετείο για το τροχαίο του

Βγήκε η απόφαση για το τροχαίο του Κωνσταντίνου Αγγελίδη....

Ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη απαντάει στον Αλέξη Κούγια

Ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη, Θεόδωρος μίλησε για την...