Παίρνουν μέτρα για τη μόδα με τα πατίνια

❱❱ Προτάσεις (θέσπιση ορίων ηλικίας και προστίμων ύψους 400 ευρώ) για τη σωστή χρήση και ασφάλεια των ηλεκτρικών πατινιών……εκπονεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ύστερα από τα περιστατικά τροχαίων ατυχημάτων που συνέβησαν τόσο στη Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Οι προτάσεις εμπεριέχονται στην εισήγηση του υπουργείου Μεταφορών προς την επιτροπή, που συντάχθηκε με αντικείμενο τη διαμόρφωση του συγκεκριμένου πλαισίου λειτουργίας.

Στην εισήγηση εμπεριέχονται τα εξής: Ελαφρά Προσωπικά Ηλεκτρικά Οχήματα (ΕΠΗΟ) είναι όσα οχήματα κινούνται με ηλεκτροκινητήρα και δεν υπάγονται στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ). Πρόκειται για κινούμενα με ηλεκτροκινητήρα πατίνια, τροχοπέδιλα (rollers), τροχοσανίδες (skateboard) και αυτοεξισορροπούμενα οχήματα.

Επιβάτες

Οι οδηγοί των ηλεκτρικών πατινιών απαγορεύεται να μεταφέρουν επιβάτες και θα πρέπει να είναι ηλικίας πάνω από 15 ετών ή από 12 ετών σε περίπτωση που συνοδεύονται από ενήλικα. Παράλληλα, υποχρεούνται να φορούν κράνος, το οποίο θα είναι δεμένο.

Τα ΕΠΗΟ κατηγοριοποιούνται:

1 Σε μέγιστης ταχύτητας με 6 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ θεωρούνται ως πεζοί και μπορούν να κινηθούν ελεύθερα στους χώρους όπου κυκλοφορούν διερχόμενοι πολίτες.

2 Σε μέγιστης ταχύτητας με 6-25 χιλιόμετρα την ώρα και τα οποία θεωρούνται ποδήλατα και επιτρέπεται να κυκλοφορούν σε οδούς και χώρους του άρθρου 1 του ν. 2696/99 [ΦΕΚ 57/Α’ «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)].

3 Σε οχήματα που υπερβαίνουν τα 25 χιλιόμετρα την ώρα, οι οδηγοί των οποίων θα επιβαρύνονται με πρόστιμο ύψους 400 ευρώ σε περίπτωση που κυκλοφορούν εκτός χώρων όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Άλλες δύο γυναίκες έχουν μηνύσει τον ανώμαλο γυναικολόγο της Ρόδου

Τελειωμό δεν έχουν οι μηνύσεις εις βάρος του σεξομανούς γυναικολόγου της...

Ο Ηλίας Ψινάκης δεν «κάηκε» για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι! Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 €

Ελεύθερος με εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ αφέθηκε ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα...

Πίσω από τη βόμβα στον ΣΕΒ ο «βοηθός» του Παλαιοκώστα!

Ιαχές θριάμβου πρέπει να έβγαλαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής που «ξεψάχνιζαν»...

Ο Έλληνας Τζορτζ Γιανκόπουλος θα μας σώσει από τον κορονοϊό

«Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις έναν Ελληνα» λέει μια...

Δικαστής σχόλασε γάμο λόγω ανικανότητας στον… έρωτα

Τον γάμο θρησκευόμενου ζευγαριού ακύρωσε δικαστήριο του Καναδά λόγω της ανικανότητας...

Η Μαρέβα Μητσοτάκη ράβεται για τις χαρές του αδελφού της

«Μοδίστρες και κομμώτριες», που λέει και το τραγουδάκι, «θα 'ρθουν να...