Παίρνουν μέτρα για τη μόδα με τα πατίνια

❱❱ Προτάσεις (θέσπιση ορίων ηλικίας και προστίμων ύψους 400 ευρώ) για τη σωστή χρήση και ασφάλεια των ηλεκτρικών πατινιών……εκπονεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ύστερα από τα περιστατικά τροχαίων ατυχημάτων που συνέβησαν τόσο στη Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Οι προτάσεις εμπεριέχονται στην εισήγηση του υπουργείου Μεταφορών προς την επιτροπή, που συντάχθηκε με αντικείμενο τη διαμόρφωση του συγκεκριμένου πλαισίου λειτουργίας.

Στην εισήγηση εμπεριέχονται τα εξής: Ελαφρά Προσωπικά Ηλεκτρικά Οχήματα (ΕΠΗΟ) είναι όσα οχήματα κινούνται με ηλεκτροκινητήρα και δεν υπάγονται στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ). Πρόκειται για κινούμενα με ηλεκτροκινητήρα πατίνια, τροχοπέδιλα (rollers), τροχοσανίδες (skateboard) και αυτοεξισορροπούμενα οχήματα.

Επιβάτες

Οι οδηγοί των ηλεκτρικών πατινιών απαγορεύεται να μεταφέρουν επιβάτες και θα πρέπει να είναι ηλικίας πάνω από 15 ετών ή από 12 ετών σε περίπτωση που συνοδεύονται από ενήλικα. Παράλληλα, υποχρεούνται να φορούν κράνος, το οποίο θα είναι δεμένο.

Τα ΕΠΗΟ κατηγοριοποιούνται:

1 Σε μέγιστης ταχύτητας με 6 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ θεωρούνται ως πεζοί και μπορούν να κινηθούν ελεύθερα στους χώρους όπου κυκλοφορούν διερχόμενοι πολίτες.

2 Σε μέγιστης ταχύτητας με 6-25 χιλιόμετρα την ώρα και τα οποία θεωρούνται ποδήλατα και επιτρέπεται να κυκλοφορούν σε οδούς και χώρους του άρθρου 1 του ν. 2696/99 [ΦΕΚ 57/Α’ «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)].

3 Σε οχήματα που υπερβαίνουν τα 25 χιλιόμετρα την ώρα, οι οδηγοί των οποίων θα επιβαρύνονται με πρόστιμο ύψους 400 ευρώ σε περίπτωση που κυκλοφορούν εκτός χώρων όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ