Για πάντα νέοι!

❱❱  Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι νίκησαν τη γήρανση με κοκτέιλ φαρμάκων

Τη γήρανση υποστηρίζουν ότι νίκησαν ερευνητές στις ΗΠΑ, οι οποίοι παρουσίασαν έρευνα-βόμβα, σύμφωνα με την οποία, χρησιμοποιώντας συνδυασμό γνωστών στην επιστημονική κοινότητα φαρμάκων, κατάφεραν να κάνουν εννέα ανθρώπους νεότερους κατά δυόμισι χρόνια.

«Για πρώτη φορά στην Ιστορία του ανθρώπινου γένους κατορθώσαμε να γυρίσουμε πίσω το ρολόι της ζωής» δήλωσε στο Συνέδριο για τη Γήρανση του Ιδρύματος Leaf ο Γκρεγκ Φέιχι, δρ Βιολογίας και επιστημονικός διευθυντής της Intervene Immune, μιας βιοφαρμακευτικής εταιρίας που έχει την έδρα της κοντά στο Λος Αντζελες.

«Ενας συνδυασμός γνωστών δραστικών ουσιών γύρισε πίσω κατά δυόμισι χρόνια τη βιολογική ηλικία σε εννέα εθελοντές» υποστήριξε, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», κατά την παρουσίασή του που είχε τίτλο «Αντιστροφή της ανθρώπινης γήρανσης τώρα!» Ο ερευνητής ισχυρίστηκε ότι γκριζομάλληδες άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα είδαν ξανά να σκουραίνουν τα μαλλιά τους και κυρίως τα βιολογικά ρολόγια τους να γυρίζουν προς τα πίσω.

Η έρευνα για την αντιστροφή της γήρανσης άρχισε την άνοιξη του 2017 στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας από τον δρα Στιβ Χόρβαθ και περιελάμβανε εννέα εθελοντές ηλικίας 51-65 ετών.

Για 12 μήνες λάμβαναν την αυξητική ορμόνη hGH, την ουσία DHEA και τη μετφορμίνη που χρησιμοποιείται σε διαβητικούς. Η ορμόνη hGH προκαλεί την αύξηση του θύμου αδένα και οι άλλες δύο ουσίες χρησιμοποιούνται κυρίως για να εμποδίσουν τις παρενέργειές της.

Ολα αυτά τα φάρμακα είναι γνωστά και διαθέσιμα εδώ και χρόνια στην Αμερική. Οι εννέα άνδρες εξετάζονταν τακτικά με μαγνητική τομογραφία και αναλύσεις αίματος.

Οι εθελοντές αναζωογονήθηκαν μέσω της θεραπείας η οποία μάλιστα, σύμφωνα με τον Χόρβαθ, είχε κάνει τα βιολογικά ρολόγια να γυρίζουν όλο και πιο γρήγορα προς τα πίσω.

Ο Χόρβαθ έστειλε τα αποτελέσματα της έρευνας στην Intervene Immune και στον συνάδελφό του Γκρεγκ Φέιχι.

Ακολούθησαν δύο χρόνια περαιτέρω ανάλυσης, προτού ληφθεί η απόφαση να τη δημοσιεύσουν, κάτι που οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι θα γίνει εντός του έτους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ