Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

«Εγώ αυτόν θα τον κάνω επιθετικό!»

Ο Νίκος Κωστένογλου μιλάει για τον Βίκτορα Κλωναρίδη και την αναγέννησή του στον ΠΑΟ.

Το καλοκαίρι του 2012 που η Λιλ πρόσφερε 800.000 ευρώ για να τον αποκτήσει από την ΑΕΚ εξαργύρωσε μια εξαιρετική χρονιά στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ (19 συμμετοχές – 4 γκολ), η οποία του έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσει την τύχη του στο Σαμπιονά. Ηταν μόλις 20 ετών και ο Βίκτωρ Κλωναρίδης έβλεπε το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα. Η συνέχεια όμως δεν ήταν έτσι όπως τη λογάριαζε. Στη Λιλ δεν μπόρεσε να δείξει τα προσόντα του σε τρία παιχνίδια που αγωνίστηκε και γρήγορα υποβιβάστηκε στη δεύτερη ομάδα, μέχρι που τον περασμένο Ιανουάριο παραχωρήθηκε δανεικός στη βελγική Μουσκρόν σκοράροντας δύο φορές σε επτά παιχνίδια.

Και πάλι όμως η γαλλική ομάδα δεν έμεινε ικανοποιημένη και άρχισε να ψάχνει τον τρόπο για να απαγκιστρωθεί. Τότε στον δρόμο της βρέθηκε ο Παναθηναϊκός που απέκτησε ως ελεύθερο τον παίκτη.85469555safgrtgh5fdh85666

Ο ομογενής από το Βέλγιο δίνει μια νέα μάχη και αυτή τη φορά δείχνει να βγαίνει νικητής, όπως σημαίνει στα αγγλικά το όνομά του. Την ύστατη ώρα της μεταγραφικής περιόδου υπέγραψε συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια με το «τριφύλλι» απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη του Γιάννη Αναστασίου που τον χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στο ματς του Κυπέλλου με τον Εργοτέλη (ο παίκτης έκανε ντεμπούτο με γκολ) κι έπειτα από την πολύ καλή εμφάνιση και στο ματς πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης δείχνει πλέον να τον καθιερώνει στη βασική ενδεκάδα. Ισως ο Κλωναρίδης να μην είχε φτάσει εδώ που είναι σήμερα αν δεν είχε βρεθεί στον δρόμο του (στην ΑΕΚ) ο Νίκος Κωστένογλου, ο οποίος του άλλαξε θέση και (όπως αποδείχθηκε) καριέρα. Ο ποδοσφαιριστής δοκιμαζόταν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από τον τότε προπονητή της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ στη θέση του αμυντικού χαφ.

Οταν ο Κωστένογλου βρέθηκε στο τιμόνι της Ενωσης είπε στον συνεργάτη του Γιώργο Αλεξόπουλο: «Εγώ αυτόν θα τον κάνω επιθετικό. Εχει προσόντα που σπανίζουν σε Ελληνες ποδοσφαιριστές της ηλικίας του και πρέπει να του αλλάξω θέση». Πράγματι από κόφτη τον μετέθεσε στο δεξί άκρο της επίθεσης και στη θέση αυτή καθιερώθηκε.

Ο Κωστένογλου θυμάται εκείνες τις μέρες λέγοντας στην «Espresso της Κυριακής»: «Ο Βίκτορας είχε γίνει επαγγελματίας από τον κύριο Χιμένεθ και, όταν πήγα στην ΑΕΚ, είχε χρησιμοποιηθεί λίγα λεπτά ως αμυντικό χαφ ή ως εσωτερικό χαφ. Σύντομα διαπίστωσα μέσα από τις προπονήσεις ότι δεν μπορούσε να αφομοιώσει τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης θέσης και αποφάσισα να τον χρησιμοποιήσω ως ακραίο επιθετικό. Εκεί μπόρεσε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, πέτυχε δύο γκολ σε ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που του έδωσαν αυτοπεποίθηση και στη συνέχεια όλα πήραν τον δρόμο τους».

Ο Νίκος Κωστένογλου δεν κρύβει ότι τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στις ικανότητες του Κλωναρίδη: «Το μεγάλο του χάρισμα είναι η ταχύτητα και στη σχέση ένας εναντίον ενός. Οταν δεχθεί την μπάλα στον χώρο μπορεί να περάσει οποιονδήποτε αντίπαλο». Για το σύντομο πέρασμα του ποδοσφαιριστή από τη Γαλλία η άποψη του 43χρονου τεχνικού είναι ξεκάθαρη: «Δεν ξέρω αν ήταν έτοιμος για να κάνει ένα τέτοιο άλμα. Εξαρχής δεν ήταν εύκολο να παίξει σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο. Ξέρετε, καμιά φορά, όταν πηγαίνεις σε ξένη χώρα, είναι δύσκολο να προσαρμοστείς. Ειδικά όταν στη θέση σου παίζουν και άλλοι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές είναι δύσκολο να ενταχθείς». Και ο Νίκος Κωστένογλου κατέληξε: «Πιστεύω ότι η πορεία του Βίκτορα θα είναι καλή. Εχει ιδιαίτερες ικανότητες και σύντομα θα τις ξεδιπλώσει στον Παναθηναϊκό. Αυτός ο ποδοσφαιριστής έχει μεγάλες προοπτικές».

96586855hfgtrtgftrgffΗ κόντρα (λόγω Λιλ) με τον Τσιάρτα

Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα πίσω από τον Βίκτορα Κλωναρίδη βρισκόταν ο Βασίλης Τσιάρτας. Ο παλαίμαχος διεθνής άσος που ακολουθεί σήμερα το επάγγελμα του ατζέντη εκπροσωπούσε τον ποδοσφαιριστή μέχρι την περίοδο που έγινε επαγγελματίας στην ΑΕΚ. Στη συνέχεια οι σχέσεις των δύο πλευρών διαταράχθηκαν και το τέλος της συνεργασίας τους γράφτηκε όταν ο Κλωναρίδης πήγε στη Λιλ. Συγκεκριμένα τις διαπραγματεύσεις με τη γαλλική ομάδα έκανε άλλος μάνατζερ (που εκπροσωπούσε ταυτόχρονα και τον τότε προπονητή της Λιλ), χωρίς ο Τσιάρτας να γνωρίζει απολύτως τίποτα και από τότε έχει κοπεί κάθε γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ τους. Μάλιστα ο Τσιάρτας εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος με τη συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή και του οικογενειακού του περιβάλλοντος. Χρέη εκπροσώπου του Κλωναρίδη έχει αναλάβει πλέον ο πατέρας του, ο οποίος βρισκόταν σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Νίκο Νταμπίζα όλη την περίοδο των διαπραγματεύσεων με τον Παναθηναϊκό.

Π.ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...