Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ελληνες για… Οσκαρ!

Η νέα γενιά των ηθοποιών με ρίζες «γαλανόλευκες» που ετοιμάζονται να κατακτήσουν τις κινηματογραφικές αίθουσες.

45496g85g974Καθώς το φιλμ «Riddick» σκαρφάλωσε στις πρώτες θέσεις του αμερικανικού box office -στην Ελλάδα κάνει πρεμιέρα στις 17 Οκτωβρίου- ο Aνδρέας Aπέργης στον ρόλο του Κρόνου εξασφαλίζει ακόμη ένα εισιτήριο καριέρας. Εχοντας συμμετοχή φέτος σε άλλη μία ταινία, στο «White House Down» (Λευκός Οίκος: Η πτώση), που προβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες στις ελληνικές αίθουσες, ο ομογενής από τον Καναδά μπορεί να πει ότι είναι η χρονιά του. Το ίδιο βεβαίως και με περισσότερη έμφαση μπορεί να πει και η θεά (και ταλαντούχα) Αντέλ Εξαρχόπουλος, η οποία έφτασε στη χώρα μας για να προωθήσει τη νέα ταινία της «Η ζωή της Αντέλ».

Η Εξαρχόπουλος και ο Απέργης δεν είναι οι μόνοι από τη νέα γενιά ηθοποιών με ελληνικές ρίζες που ανέρχονται στην Ευρώπη ή στο Χόλιγουντ. Στην πραγματικότητα, ειδικά τη φετινή σεζόν η λαμπερή Μέκκα του κινηματογράφου έχει παθιαστεί με το ελληνικό άρωμα. Σε μικρούς ή μεγαλύτερους ρόλους, δυναμικές φιγούρες ή πανέμορφα πρόσωπα -ωραίοι ως Ελληνες- εμφανίζονται σε ταινίες που σπάνε ταμεία ή έχουν τα καλύτερα προγνωστικά για την πορεία που θα ακολουθήσουν από τη στιγμή που θα προβληθούν. Και μπορεί εμείς στη χώρα καταγωγής τους να μην τους γνωρίζουμε όλους ακόμα, όμως είναι σίγουρο ότι πολύ σύντομα θα τους μάθουμε.

Στην πολύ επιτυχημένη ταινία «Rush», για παράδειγμα, του βραβευμένου με δύο Οσκαρ σκηνοθέτη Ρον Χάουαρντ, που θριάμβευσε στο αμερικανικό box office και πρόσφατα βγήκε και στις ελληνικές αίθουσες, εμφανίζεται -σε μικρό έστω ρόλο- η Βανέσα Ζάχος, γεννημένη στη Νότια Αφρική από Ελληνες γονείς, η οποία μόλις άρχισε την καριέρα της στη μεγάλη οθόνη. Μεσαίο παιδί μιας οικογένειας με πέντε κόρες, έδειξε το ταλέντο της από τα σχολικά κιόλας χρόνια, ενώ σπούδασε μοντέρνο χορό και μέχρι να βρει τον δρόμο της στην υποκριτική δούλεψε και ως βοηθός ιδιωτικού ντετέκτιβ! Στο ίδιο φιλμ συμμετέχει ακόμη ένας δικός μας, ο Ντιμίτρι Γκορίτσας (ο πατέρας του κατάγεται από τις Μυκήνες) που έχει ξεκινήσει σημαντική πορεία στο Χόλιγουντ, έχοντας εμφανιστεί μεταξύ άλλων και στο φιλμ «X-Men: First Class».8565475245koijhgtybn89568885

Ο Ελληνοκαναδός -με πρώτη του γλώσσα τα ελληνικά- ηθοποιός Κρις Διαμαντόπουλος υποδύεται έναν αστυνόμο – μαφιόζο στην ταινία «Empire State». Προβλήθηκε στην Ελλάδα στις αρχές του Σεπτεμβρίου, μια παραγωγή στην οποία συμμετέχουν και Ελληνες ομογενείς και ο ένας από τους δύο πρωταγωνιστές ονομάζεται Κρις Ποταμίτης. Ο Κρις, εξάλλου, εμφανίζεται σε βασικό ρόλο σε ακόμη μία καινούργια ταινία, στην κωμωδία με τον Κερτ Ράσελ και τον Ματ Ντίλον «Τhe art of the steal», που επίσης αναμένεται να είναι επιτυχημένη εισπρακτικά. Η πρώτη εμφάνιση του Κρις σε οθόνη ήταν όταν σε ηλικία εννέα ετών έπαιξε σε τηλεοπτικές διαφημίσεις, κάτι που φαίνεται πως τον ξεσήκωσε, μια και σε ηλικία 18 ετών (μέχρι τότε μοίραζε τον χρόνο του μεταξύ Καναδά τους χειμώνες και Ελλάδας τα καλοκαίρια) έφυγε από το σπίτι του και έψαξε να βρει την τύχη του στις ΗΠΑ.

Στο φιλμ «Riddick» δεν είναι μόνο ο Ανδρέας Απέργης που έχει ελληνικές ρίζες, αλλά και ο Ντέιβ Μπατίστα. Μισός Ελληνας, μισός Φιλιππινέζος και εξαιρετικά επιτυχημένος πρώην παλαιστής, με πολλούς τίτλους στο ενεργητικό του, ο Ντέιβ αποχώρησε από τα ρινγκ εδώ και τρία χρόνια και, εκτός από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο φιλμ δράσης, έχει ήδη κλείσει άλλες δύο ταινίες για το 2014.

Η εγγονή του Ελία Καζάν, Ζόε, σεναριογράφος και ηθοποιός με συμμετοχές σε αρκετές επιτυχημένες εισπρακτικά ταινίες, επιστρέφει φέτος πρωταγωνιστώντας στο ρομαντικό φιλμ «Ιn your eyes» που αναμένεται έως το τέλος του 2013, ενώ στις 14 Φεβρουαρίου του 2014 -ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων- θα προβληθεί η αισθηματική ταινία «Τhe F world», όπου η Zόε πρωταγωνιστεί με τον πάλαι ποτέ Χάρι Πότερ Ντάνιελ Ράντκλιφ.8565475245koijhgtybn89568884

Κι ενώ η Αντέλ Εξαρχόπουλος, με παππού Ελληνα και καριέρα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, έγινε παγκοσμίως το πρόσωπο των ημερών για το πολυσυζητημένο φιλμ «H ζωή της Αντέλ» (ειδικά μετά τις δηλώσεις τόσο της Αντέλ όσο και της συμπρωταγωνίστριάς της Λέα Σεϊντού ότι ο σκηνοθέτης της βραβευμένης στις Κάννες ταινίας Αμπντελατίφ Κεσίς τις ανάγκαζε να προβάρουν συνεχώς επί τέσσερις μήνες τις ομοφυλοφιλικές σκηνές) η ίδια έχει ήδη αρχίσει να ασχολείται με την επόμενη δουλειά της, το φιλμ «Qui vive», το οποίο θα βγει του χρόνου στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Στην αστυνομική ταινία «Τα δύο πρόσωπα του Γενάρη», που έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2014 και μετέτρεψε τα Χανιά σε χολιγουντιανό σκηνικό, μεταξύ των πολλών συμμετοχών από την Ελλάδα, εμφανίζεται με βασικό ρόλο ο φέρελπις Prometheus Aleifer, γεννημένος πριν από 31 χρόνια και μεγαλωμένος στην Αθήνα με το όνομα Σπύρος Προμηθέας Αλειφερόπουλος, που παίζει και στο πολύκροτο σίριαλ «Βοργίες» με τον Τζέρεμι Αϊρονς. Αγαπημένος ανιψιός της Μαρίας Αλιφέρη, μεγάλωσε στη Δάφνη και στα Βριλήσσια και άρχισε την επιτυχημένη του καριέρα στην Ελλάδα -σε κινηματογράφο και θέατρο- ώσπου πάνω που πέρυσι είχε αποφασίσει να μεταναστεύσει στο Λονδίνο, ένα τηλεφώνημα από την υπεύθυνη του κάστινγκ για το «Βοργίες» του… ανέτρεψε τα σχέδια, αφού πήρε τον ρόλο που του άνοιξε την πόρτα στο Χόλιγουντ.

Από την άλλη, ο Ελληνοαμερικανός Βαλ Τάσο, που έκανε το ντεμπούτο του στον Καναδά, αλλά τώρα δουλεύει στις ΗΠΑ -μεταξύ άλλων όντας σκηνοθέτης και παραγωγός- κάνει ένα πέρασμα από τη νέα ταινία «Αvenge» που αναμένεται οσονούπω να προβληθεί και παίρνει μέρος σε ακόμη τρεις ταινίες που θα προβληθούν τη φετινή σεζόν (όλες θρίλερ). Ο Βασίλης Τσάτσος -όπως είναι το κανονικό του όνομα- με ρίζες από την Αρτα και τη Σπάρτη, γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ όπου μεγάλωσε σε ελληνική κοινότητα πηγαίνοντας σε ελληνικό σχολείο και μοιράζοντας τη ζωή του μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, όπου έκανε κάθε καλοκαίρι διακοπές. Αρχισε την καριέρα του από τηλεοπτικά σποτ. Μερικά χρόνια αργότερα έφτιαξε τη δική του εταιρία παραγωγής, τη Spartan Pictures4415g85g8

Η καυτή Σάσα και η πανέμορφη Μαρί

Ιδιαίτερη περίπτωση είναι η Σάσα Γκρέι, η ελληνικής καταγωγής καλλονή γεννημένη με το όνομα Μαρίνα Αν Χαντζή, που ξεκίνησε ως πορνοστάρ και τώρα πρωταγωνιστεί στο θρίλερ «Οpen Windows» έχοντας δίπλα της τον πρωταγωνιστή του «Αρχοντα των δαχτυλιδιών»- Ελάιζα Γουντ. Το φιλμ θα προβληθεί στα τέλη Νοεμβρίου στην Ισπανία και στη συνέχεια στις ΗΠΑ και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ωστόσο η Ελληνίδα που ζηλεύουν όλες οι συνομήλικές της -ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής τους- είναι η Μαρί Αυγερόπουλος. Συμπρωταγωνίστρια στο φιλμ «Tracers» του σέξι «λυκάνθρωπου» από το «Twilight» Τέιλορ Λότνερ, η Ελληνοκαναδέζα Μαρί έχει ήδη τραβήξει πάνω της όλα τα βλέμματα, καθώς τα γυρίσματα συνεχίζονται, ενώ η ταινία δράσης θα προβληθεί το 2014. Νωρίτερα, λίγο πριν από τα φετινά Χριστούγεννα, ακόμη μία ταινία όπου η Μαρί πρωταγωνιστεί θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες. Πρόκειται για το ρομαντικό δράμα «A remarkable life», όπου η Αυγερόπουλος στον εντελώς διαφορετικό ρόλο της μηχανόβιας Τσέλσι έχει συμπρωταγωνιστή της τον Κρις Μπρούνο. Μεγαλωμένη στην ερημιά της καναδέζικης φύσης η Μαρί έμαθε να κυνηγάει, να ψαρεύει, να παίζει ντραμς και να οδηγεί μηχανές από μικρή.55j96j85hj967

Από την τηλεόραση στην μεγάλη οθόνη!

Γεννημένη στην Κύπρο, η πανέμορφη Χάνα Σιμόν, με πατέρα Ινδό και μητέρα Ελληνοκύπρια, αφού εντυπωσίασε με την εμφάνισή της ως supermodel στο σίριαλ «New girl», ετοιμάζεται να μαγέψει και τους φίλους του κινηματογράφου με δύο εμφανίσεις στη μεγάλη οθόνη. Το φιλμ του Σπάικ Λι «Oldboy», όπου πρωταγωνιστεί, θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στα τέλη Νοεμβρίου και το «Flock of Dudes», όπου επίσης είναι πρωταγωνίστρια, θα προβληθεί το 2014.

Από την άλλη, ο πολύ γοητευτικός Σάιμον Κασσιανίδης, γεννημένος στο Λονδίνο από Ελληνες γονείς, με αρκετές εμφανίσεις σε γνωστές σειρές αναζητεί τον δρόμο του και στη μεγάλη οθόνη. Μετά το πέρασμα που έκανε το 2008 στην ταινία του Τζέιμς Μποντ «Quantum of Solace», πήρε έναν από τους βασικούς ρόλους δίπλα στη Φρίντα Πίντο στο «Desert Dancer», το οποίο αναμένεται να προβληθεί στις ΗΠΑ. Ο Σάιμον δεν αρκέστηκε εκεί. Φιλοδοξεί τον επόμενο χρόνο να ολοκληρώσει το πρότζεκτ «With. Or without. You.», με σκηνοθέτη, πρωταγωνιστή και σεναριογράφο τον ίδιο και αναζητεί υποστηρικτές συναδέλφους του και μη για να υλοποιήσει το σχέδιό του. Ο Σάιμον -με πατέρα από την Αντίπαρο και μητέρα από την Κύπρο- είχε πάντα στενή επαφή με την Ελλάδα, αφού επισκεπτόταν συχνά τους παππούδες του. Μάλιστα, έχει δουλέψει νεαρός και ως DJ στη Μύκονο.

Τέλος, είναι και ο γοητευτικός Ελληνοβρετανός Τέο Τζέιμς -νέο αστέρι της αμερικανικής τηλεόρασης- που σύντομα θα τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς αυτήν την περίοδο δουλεύει ακατάπαυστα στο Χόλιγουντ και μάλιστα για τρεις ταινίες που θα προβληθούν το 2014. Κατέχει βασικό ρόλο στην περιπέτεια «Divergen», είναι πρωταγωνιστής στο θρίλερ «London Fields» και θα παίξει δίπλα στην Ντακότα Φάνινγκ και στον Ρίτσαρντ Γκιρ στο φιλμ «Franny». Το πραγματικό όνομά του είναι Θεόδωρος Πίτερ Τζέιμς Κένεθ Ταπτικλής και, όπως δηλώνει ο ίδιος, είναι «μεγαλωμένος σε μια σκωτσέζικη φάρμα με χήνες, το μικρότερο παιδί από τα πέντε της οικογένειας Ταπτικλή», ενώ οι ρίζες του είναι από την Πελοπόννησο.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...