Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Μια Ελληνίδα σχεδιάστρια στο μαργαριτάρι της πρωτεύουσας του Κατάρ

Η Rita Pateroni ανοίγει μπουτίκ στη Ντόχα με προσωπικό αλλά και ρούχα «made in Greece».

Με τις πετρελαιοπηγές να αποτελούν τη βασική πηγή πλούτου της χώρας, η πρωτεύουσα Ντόχα του Κατάρ αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για όσους θέλουν να ζήσουν την εξωτική πολυτέλεια της Ανατολής σε όλο της το μεγαλείο. Εκεί, στο ξακουστό τεχνητό νησί Περλ, που δημιουργήθηκε σε μια τοποθεσία καταδύσεων αλιείας μαργαριταριών και σήμερα αποτελείται από εντυπωσιακές λίμνες και κανάλια που θυμίζουν Βενετία, μαρίνες με αμύθητης αξίας γιοτ, θεόρατους ουρανοξύστες, πολυτελείς βίλες αλλά και καταστήματα των πιο γνωστών επώνυμων οίκων του κόσμου, όπως Hermes, Georgio Armani, Missoni, Rols Roys, Galliani και Tifanys, ο ελληνικός οίκος μόδας Rita Pateroni ανοίγει τη νέα του μπουτίκ που θα αποτελέσει το πρώτο κατάστημα Ελληνα σχεδιαστή στο Κατάρ (και όχι μόνο), και δη με προσωπικό από την Ελλάδα!

«Είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα, αφού δεν υπάρχει Ελληνας σχεδιαστής που να έχει δική του μπουτίκ στο εξωτερικό. Το κατάστημα είναι 120 τ.μ. και βρίσκεται στην καρδιά του Pearl που αποτελεί έναν μοναδικό εμπορικό προορισμό, με επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου» αναφέρει στην «Espresso της Κυριακής» η Ελληνίδα σχεδιάστρια Rita Pateroni και προσθέτει:

«Μέσα στο επόμενο διάστημα οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί και θα ακολουθήσουν τα επίσημα εγκαίνια, αλλά και μια εντυπωσιακή επίδειξη μόδας. Τα ρούχα μας είναι 100% ελληνικά και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από κανέναν. Δεν θα παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που είμαστε. Στην Ντόχα θα έχουμε όλη τη συλλογή από ρούχα pret-a-porter, τις τουαλέτες haute couture αλλά και τα νυφικά μας σχέδια. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από αυτή την εξέλιξη, αλλά δεν σκοπεύω να σταματήσω εδώ. Ηδη υπάρχουν σκέψεις για νέες μπουτίκ στην Ινδία, στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη. Οσο υπάρχει διάθεση για δημιουργία τόσο θα συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά: να σχεδιάζουμε ρούχα».

Παραμυθένια111111111111111111111445266fgfgcbfgy1144

Το τεχνητό νησί «Τhe Perl» στην παραλία της πόλης Ντόχα (μια πόλη γεμάτη υπερσύγχρονους ουρανοξύστες, παραμυθένια ξενοδοχεία, τεχνητά νησιά αλλά και υπερμεγέθη εμπορικά κέντρα δίπλα σε οργανωμένες ακτές που θυμίζουν Ιμπιζα) είναι ένας εντυπωσιακός εμπορικός προορισμός χλιδής, όπου μόνο οι πιο περίφημες μάρκες του κόσμου εξασφαλίζουν την άδεια για να ανοίξουν κατάστημα. Αποκαλείται και Αραβική Ριβιέρα, και προσφέρει αποκλειστική επιλογή εστιατορίων 5 αστέρων, χλιδάτων ξενοδοχείων και πολυτελών μπουτίκ σχεδιαστών.

«Πλέον το βλέμμα μας είναι στραμμένο στο Κατάρ. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο βήμα, ένα άνοιγμα με προοπτικές» λέει η Rita Pateroni. «Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να δημιουργούμε. Στην Ελλάδα ο χώρος της μόδας βρίσκεται σε γενικό ξεκαθάρισμα. Εχω την αίσθηση πως θα επιβιώσουν όσοι έχουν πραγματικό ταλέντο, ενώ οι κάθε λογής άσχετοι που εισέβαλαν στον κόσμο της μόδας με μοναδικό σκοπό να γίνουν πλούσιοι θα εξαφανιστούν».

Ο διπλός λαχνός και το πρώτο κατάστημα

Με εξαγωγές στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία, η «ψυχή» του οίκου, η Rita, αλλά και τα δύο παιδιά της, η Λιάνα και ο Παναγιώτης, που σταδιακά παίρνουν στα χέρια τους τα ηνία της επιχείρησης, γνωρίζουν καλά πως κάθε νέα σεζόν είναι μια πρόκληση. Η ιστορία του οίκου ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’70, όταν η νεαρή τότε Rita παρακολούθησε πρώτη φορά επίδειξη και μαγεύτηκε από τα ρούχα αλλά και τον λαμπερό κόσμο της μόδας. Τότε πήρε την μεγάλη απόφαση να αφοσιωθεί στο σχέδιο και να ακολουθήσει τον δρόμο της καρδιάς της.1111122232545fghfytbvnfghr122

«Η αγάπη μου για το σχέδιο προϋπήρχε από τα σχολικά χρόνια. Θυμάμαι ακόμα πως από μικρή ήθελα να σχεδιάζω και να παρεμβαίνω στα ρούχα που φορούσα. Ωστόσο το όνειρό μου ήταν να σπουδάσω ψυχολογία ή δημοσιογραφία. Παρ’ όλα αυτά είμαι πολύ ανεξάρτητο άτομο και δεν θα μπορούσα ποτέ να εργαστώ ως υπάλληλος. Ετσι με κέρδισε το σχέδιο μόδας, στο οποίο μάλιστα είμαι αυτοδίδακτη.

«Προβλήματα με τα χρήματα»

»Οταν άρχισα να σχεδιάζω ρούχα, σε συνεργασία με τον πρώην σύζυγό μου που είχε αναλάβει τον τομέα της παραγωγής, το μεγαλύτερο εμπόδιο ήταν η έλλειψη χρημάτων, καθώς δεν υπήρχε το απαραίτητο κεφάλαιο για να προωθήσω τη δουλειά μου όπως ήθελα. Τότε μας στήριξε ο Θεός, που πάντα είναι κοντά μας στις δύσκολες στιγμές. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά στις 25 Φεβρουαρίου του 1975, την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη μου, ο πεθερός μου κέρδισε τον πρώτο αριθμό του λαχείου! Ξαφνικά, από τη μια μέρα στην άλλη, η ζωή μας άλλαξε ριζικά. Οργανώσαμε τη βιοτεχνία μας και πλέον είχαμε τη δυνατότητα να φτιάχνουμε δικά μας σχέδια, να κάνουμε παραγωγή, να δειγματίζουμε και να πουλάμε χονδρική. Κάπως έτσι ξεκινήσαμε».

Σύντομα ο οίκος Rita Pateroni έφτασε να μετράει 1.500 πελάτες από όλη την Ελλάδα και να πραγματοποιεί εξαγωγές σε όλο τον κόσμο, ενώ το 1981 εγκαινιάστηκε η πρώτη μπουτίκ επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ωστόσο το 1983, όταν οι ελληνικές κλωστοϋφαντουργίες άρχισαν να κλείνουν η μία μετά την άλλη, παρουσιάστηκαν τα πρώτα προβλήματα.

«Ηταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος που διήρκεσε περίπου δέκα χρόνια. Ωστόσο πίστευα στον εαυτό μου και ήμουν βέβαιη πως θα ξεπερνούσα όλα τα εμπόδια. Οι δυσκολίες περνάνε μόνο όταν υπάρχει ψυχική δύναμη. Η ζωή έχει τα πάνω και τα κάτω της για όλο τον κόσμο. Δεν το έβαλα κάτω ούτε μια στιγμή. Ετσι το 2005 άνοιξα την μπουτίκ στο Κολωνάκι και ακολούθησε η Θεσσαλονίκη».

Το «μυστικό» της επιτυχίας της11111111111111113665986589ygfbgfhthfgbn2322

Δραστήρια, με απίστευτα θετική αύρα και αφοπλιστικό χαμόγελο που μοιάζει να είναι μόνιμα ζωγραφισμένο στα χείλη και τα μάτια της, η διάσημη Ελληνίδα σχεδιάστρια καταστρώνει ήδη τα επόμενα σχέδιά της. «Η φύση μού δίνει ενέργεια, η θάλασσα και ο καθαρός αέρας με εμπνέουν. Μου αρέσουν η κουβέντα για τη ζωή, οι συζητήσεις για το μεταφυσικό και φυσικά η καλή παρέα. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να δίνω και να παίρνω αγάπη. Το μόνο που μου έχει λείψει όλα αυτά τα χρόνια είναι η ξεγνοιασιά» εξομολογείται η διάσημη σχεδιάστρια, καθώς μας ξεναγεί στους εντυπωσιακούς χώρους της μπουτίκ της στο Κολωνάκι και κοντοστέκεται για να μας αποκαλύψει το δικό της μυστικό της επιτυχίας.

«Αν υπάρχει κάποιος στον οποίο οφείλω τα πάντα, αυτός είναι ο Θεός που μου χάρισε απλόχερα το ταλέντο της σχεδίασης. Οπως δίπλα μου είναι πλέον και τα δύο παιδιά μου, η Λιάνα και ο Παναγιώτης. Η Λιάνα είναι μια εξαιρετικά ταλαντούχα σχεδιάστρια που δουλεύει μαζί μου εδώ και 15 χρόνια. Μάλιστα το 90% των ρούχων μας είναι δικές της δημιουργίες. Είμαι απόλυτα βέβαιη πως θα φτάσει πολύ ψηλά. Από την άλλη, ο Παναγιώτης έχει αναλάβει τον τομέα του marketing και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρίας».

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...