Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Με γεμάτη ατζέντα

Ταξίδι Σαμαρά στο Ισραήλ με το βλέμμα στο εσωτερικό μέτωπο.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί ακόμη μία φορά με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου αλλά και με τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες.

Εχοντας το μυαλό στις σημαίνουσες πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό μέτωπο αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για το Ισραήλ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και ομάδα υπουργών.

Το ταξίδι κρίνεται από το Μέγαρο Μαξίμου ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τους συνεργάτες του στην Αθήνα προκειμένου να μαθαίνει ό,τι συμβαίνει τόσο στο μέτωπο των δικαστικών υποθέσεων που αφορούν τη Χρυσή Αυγή όσο και σε αυτό των απαιτήσεων της τρόικας, που πολλαπλασιάζονται συνεχώς. Το μείζον ζήτημα πάντως που θα συζητηθεί με την ισραηλινή κυβέρνηση θα είναι αυτό της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στο θέμα των υδρογονανθράκων. Επί τάπητος, όπως μαθαίνουμε, θα τεθεί και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στη Μέση Ανατολή, με αιχμή φυσικά τις εξελίξεις στη Συρία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, η επίσημη επίσκεψη ξεκινά ουσιαστικά αύριο το πρωί, οπότε κ. Σαμαράς πραγματοποιήσει στα Ιεροσόλυμα την πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Υπουργικού Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ με τη συμμετοχή δώδεκα υπουργών από τις δύο χώρες, υπό την προεδρία του ιδίου και του ομολόγου του Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Στη συνεδρίαση θα τεθούν θέματα διμερούς συνεργασίας με έμφαση βέβαια στα ενεργειακά, ενώ θα υπογραφούν και διμερείς συμφωνίες για τη στενότερη οικονομική συνεργασία σε τομείς όπως είναι ο τουρισμός και οι νέες τεχνολογίες.

Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και τον Πατριάρχη Θεόφιλο, ενώ στο Τελ Αβίβ θα κηρύξει την έναρξη του Ελληνοϊσραηλινού Επιχειρηματικού Συνεδρίου, στο οποίο θα συμμετάσχουν -μεταξύ άλλων- και πάνω από εκατό Ελληνες επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στο ταξίδι του στο Ισραήλ, εκτός από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Βενιζέλο που φέρει και την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης. Το μεσημέρι του Σαββάτου είχε πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου μίνι υπουργικό συμβούλιο με τους συνταξιδεύοντες υπουργούς προκειμένου να προετοιμαστεί όσο γίνεται καλύτερα η επίσκεψη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...