Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

Ζητείται άρση ασυλίας για τρεις της Χ.Α.

Αίτημα των ανακριτών στη Βουλή μετά τις καταθέσεις επιβαρυντικών εις βάρος τους στοιχείων από νέους μάρτυρες.

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, Στάθη Μπούκουρα και Παναγιώτη Ηλιόπουλου ζήτησαν χθες από τη Βουλή οι ανακριτές διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας, την ώρα που η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη απέστειλε αίτημα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών για τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, ώστε να οριστεί ειδικός εφέτης ανακριτής στην υπόθεση, λόγω της σπουδαιότητάς της.

Από τις καταθέσεις τριών προστατευόμενων μαρτύρων (Γ, Δ, Ε), που λήφθηκαν με απόλυτη μυστικότητα στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για την εμπλοκή στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης των ήδη κατηγορούμενων βουλευτών, αλλά και για τους τρεις για τους οποίους οι δικαστικές αρχές κατέθεσαν αίτημα για την άρση της βουλευτικής ασυλίας τους. Οι μάρτυρες κατέθεσαν στοιχεία για την ιεραρχία, τη δομή, τις δράσεις, την εκπαίδευση και τους σκοπούς της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα στην κατάθεσή ο μάρτυρας Ε, που κάνει λόγο -μεταξύ άλλων- για τους Γερμενή και Ηλιόπουλο, αναφέρει σχετικά με στις κατηχήσεις: «Σκοπός της Χ.Α. είναι η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Χαρακτηριστικά έλεγαν ότι θα μπούμε στη Βουλή με τανκς»! Ο ίδιος μάρτυρας υποστήριξε ότι ο βουλευτής Νίκος Μίχος, που έχει αφεθεί ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εκπαίδευε σε στάνες μέλη της οργάνωσης στην εξουδετέρωση αντιπάλων με μαχαίρια χρησιμοποιώντας αμνοερίφια, τα οποία χτυπούσαν με μαχαίρι στην καρωτίδα για να διδάξουν την τεχνική των χτυπημάτων. Κατέθεσε ακόμη ότι οι Γερμενής, Μίχος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Λαγός συμμετείχαν στην εκκένωση του παλιού εφετείου, στον οδό Σωκράτους, από  λαθρομετανάστες τον Μάιο του 2009 πετώντας αυτοσχέδιες ρουκέτες, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αλλοδαπών.

Με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Β. Πλιώτας διαβίβασε στη Βουλή αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου για το αδίκημα της στάσης, το οποίο διαπράχθηκε στις 18 Απριλίου του 2010 στη Λάρισα, ύστερα από συμπλοκή με αστυνομικούς που προσπάθησαν να εμποδίσουν απαγορευμένη πορεία στη μνήμη του Διγενή Γρίβα. Η υπόθεση εκδικάστηκε τον Ιούνιο στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, αλλά αναβλήθηκε, καθώς έπρεπε να ζητηθεί η άρση ασυλίας του κ. Παναγιώταρου. Συγκατηγορούμενοί του είναι ακόμη τέσσερα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Εκτεταμένες έρευνες σε αστυνομικά τμήματα, μοναστήρια, σπίτια και Τ.Ο.

Προφυλακίστηκε και ο πυρηνάρχης του Περάματος

Σε αστυνομικές υπηρεσίες και μοναστήρια στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθούν οι διασυνδέσεις αστυνομικών με το κόμμα αλλά και να βρεθεί το οπλοστάσιο που -σύμφωνα με μαρτυρίες- κρύβουν τα στελέχη του.

Μέχρι τώρα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων έχει ερευνήσει 30 αστυνομικά τμήματα και χθες βρίσκονταν υπό έρευνα υπηρεσίες στην Αιτωλοακαρνανία. Παράλληλα έχουν γίνει έλεγχοι σε έξι μοναστήρια στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Αλλά και η Αντιτρομοκρατική έχει ερευνήσει 30 Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής και πάνω από 30 σπίτια μελών της. Χθες έγινε έρευνα σε έξι μεγάλες αποθήκες και δύο μεταφορικές εταιρίες στην Αττική και κυρίως στον Ασπρόπυργο.

74512558ddfefdsfergryt777Προσωρινά κρατούμενο έκριναν ανακριτής και εισαγγελέας μετά την απολογία του ακόμα έναν κατηγορούμενο -τον έβδομο- για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για τον πυρηνάρχη του κόμματος στο Πέραμα Αναστάσιο Πανταζή, ο οποίος φέρεται να έχει συμμετοχή στην επίθεση εις βάρος Αιγυπτίων ψαράδων στην Ιχθυόσκαλα, εις βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, αλλά και στη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Στη διάθεση της Δικαιοσύνης τέθηκε ο βουλευτής Κορίνθου της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας που προσήλθε αυτοβούλως χθες ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς. Σε δηλώσεις του χαρακτήρισε ψευδομάρτυρα, αποκαλύπτοντας την ταυτότητά του, τον μάρτυρα Δ. Ο υπό προστασία μάρτυρας τον κατονόμασε ως «γνώστη επιθέσεων κατά μεταναστών στο λιμάνι και το στρατόπεδο της Κορίνθου» και «ηγετική φυσιογνωμία της Χρυσής Αυγής στον νομό Κορινθίας», ενώ κατέθεσε ότι «διατηρεί άγνωστο αριθμό πιστολιών ZASTAVA», ότι «έχει ακουστά για διατήρηση οπλισμού σε κάποιο εγκαταλειμμένο μοναστήρι στις Αρχαίες Κλεωνές» και πως «κάποια στελέχη εν γνώσει της ηγετικής ομάδας του νομού (σ.σ.: βουλευτή – πυρηναρχών) πουλούσαν προστασία σε καταστήματα της Κορίνθου, του Κιάτου και του Ξυλόκαστρου».

– Προθεσμία για να απολογηθεί στις 17 Οκτωβρίου πήρε μέσω της δικηγόρου της η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής Θέμις Σκορδέλη που κατηγορείται για πλαστογραφία, κατοχή κροτίδων, παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και ρατσιστική επίθεση εις βάρος Αφγανών.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...