Η Ελισάβετ θα πάρει αύξηση για τα έξοδα του Μπάκιγχαμ

Ο μισθός της θα ανέλθει στα 37,9 εκατ. λίρες, από 31 που ήταν την τρέχουσα διετία.

Φτώχεια καταραμένη για τη βασίλισσα Ελισάβετ που αναγκάστηκε να βάλει χέρι στα έτοιμα ώστε να συντηρήσει τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Γι’ αυτό θα πάρει αύξηση 22% την επόμενη διετία, καθώς ο τραπεζικός της λογαριασμός έχει πέσει δραματικά, στο ένα εκατομμύριο λίρες (δηλαδή περί το 1,2 εκατομμύρια ευρώ).

Ο νέος μισθός της θα ανέλθει στα 37,9 εκατομμύρια λίρες, από 31 που ήταν την τρέχουσα διετία, για τα έξοδα του νοικοκυριού της. Είναι αλήθεια πως κάτι θα καταφέρει να βάλει στην άκρη, αφού εκτιμάται πως η ετήσια δαπάνη για τα λειτουργικά έξοδα του Μπάκιγχαμ και του κάστρου Γουίνδσορ ανέρχονται περί τα 32,9 εκατομμύρια. Αν αυτή η δαπάνη παραμείνει ίδια, τότε η Ελισάβετ θα καταφέρει να βάλει στην άκρη έως και πέντε εκατομμύρια λίρες.

Για όσους τυχόν γκρινιάξουν ότι η αύξηση αυτή είναι υψηλή, οι αρμόδιοι του ελεγκτικού οργάνου των δαπανών αντιτάσσουν πως την τελευταία εικοσαετία η βασιλική χρηματοδότηση έχει μειωθεί έως και κατά 76%, για ταξίδια εντός και εκτός Βρετανίας, αλλά και έως 60% για τη συντήρηση ανακτόρων και εξοχικών κατοικιών. Σε πραγματικούς αριθμούς, προσθέτουν, η εξοικονόμηση δαπανών σε σχέση με είκοσι χρόνια πριν είναι τεράστια, αφού οι δαπάνες τη διετία 1991-1992 είχαν ανέλθει στα 72,6 εκατομμύρια λίρες.

Για να τα βγάλει λοιπόν πέρα η βασίλισσα, αναγκάστηκε να πάρει χρήματα από τις αποταμιεύσεις της, οπότε τώρα θα πρέπει να τα επιστρέψει, ώστε να είναι σε θέση -όπως λέγεται- να αντιμετωπίσει τυχόν έκτακτες δαπάνες που ίσως προκύψουν. Ως τέτοια, για παράδειγμα, είναι τυχόν βλάβη στην παλιά στέγη του Μπάκιγχαμ, η οποία κοστίζει πολύ ακριβά στη βασίλισσα όποτε παρουσιάζει προβλήματα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ