Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Σόφη Ζαννίνου: «Έχω ζητήσει δημόσια συγγνώμη από την κόρη μου και με...

Η Σόφη Ζαννίνου παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό...

Μαρία Σολωμού: «Υπήρχε πολύ βρίσιμο, ήταν προσβλητικό»

Η Μαρία Σολωμού φέτος πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α....

«Grand Hotel»: Η Κυβέλη είναι έξαλλη με τον Ρήγα

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Grand...

Δεν μας έφτανε τόσο, θέλει και ένα μισάωρο από το «Καλημέρα, Ελλάδα»...

Επεκτατικός ο ένας, σκληρό καρύδι ο άλλος! Ανένδοτος είναι...

Μελετηρός και ταλαντούχος!

Ο Σπύρος Σιγούρος μιλά για τη συνεργασία του με την Ελεονώρα και αποκαλύπτει ότι έχει σπουδάσει και σε δραματική σχολή.

Ο Σπύρος Σιγούρος μπορεί για μία ακόμη σεζόν να βρίσκεται στη μεσημεριανή παρέα της Ελεονώρας Μελέτη και στην εκπομπή «Μελέτησέ το», όμως έχει μπει από νωρίς στα τηλεοπτικά πλατό. Πιο συγκεκριμένα, ξεκίνησε από τα δεκαεννιά του δουλεύοντας στο «Χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό». Οπως χαρακτηριστικά λέει και ο ίδιος, «κλασικά, όπως οι περισσότεροι, στην αρχή κουβάλησα καφέδες και πέρασα λίγο δύσκολα μέχρι να προσαρμοστώ», συμπληρώνει ωστόσο πως αυτό του έκανε καλό: «Οταν ήρθε η ώρα να κάνω ρεπορτάζ, το έκανα με μεγάλη χαρά και διάθεση, επειδή ήταν μια κατάκτηση! Το θυμάμαι σαν τώρα, ήταν ένα γκάλοπ για τη στήλη του Θάνου Ασκητή. Μετά πέρασα απ’ όλα τα ιδιωτικά κανάλια (και από την ΕΡΤ). Ταυτόχρονα με τη δουλειά σπούδασα και σε δραματική σχολή, αλλά δεν έπαιξα ποτέ. Το έκανα για το κέφι μου».
 
Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με την τηλεόραση;
 
 
Η τηλεόραση έχει αμεσότητα και απαιτεί και σπιρτάδα που είναι πιο κοντά στον χαρακτήρα μου. Αυτό το «εδώ και τώρα» μου αρέσει πάρα πολύ! Η αλήθεια βέβαια είναι ότι με πήγε εκεί το πράγμα από μόνο του, γλυκάθηκα κι έμεινα! Δούλευα σε μια κατασκήνωση το 1995 παράλληλα με τις σπουδές δημοσιογραφίας και κάποιος βρέθηκε και με ρώτησε «θες να κάνεις ένα ραντεβού με μια φίλη στο Μega;» Και πήγα κι έμεινα στην τηλεόραση!
 
Τι είναι αυτό που δεν θα έκανες στη μικρή οθόνη;
 
 
Επειδή υπάρχει μια τάση ότι όλοι τα κάνουμε όλα, εγώ θα σου πω ότι δεν θα έκανα πολεμικό ρεπορτάζ. Δεν νομίζω ότι θα μου το πρότεινε και κανείς, άλλα,  αν, πες αν, μου έδιναν μια τέτοια ευκαιρία, δεν θα το έκανα! Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά, δεν κάνουμε όλοι για όλα και θέλει δημοσιογραφικό «μέταλλο» που το αποκτάς μέσα από μια συγκεκριμένη τριβή με το ρεπορτάζ.
 
Εχεις άγχος σε κάθε ξεκίνημα της σεζόν;
 
Θα έλεγα ότι έχω ενθουσιασμό και στόχο να πάω καλύτερα από την προηγούμενη σεζόν! Θα είχα άγχος αν δεν είχα δουλειά και δεν ήμουν από τους τυχερούς που ξέρουν ότι στο τέλος του μήνα θα βρουν τον μισθό τους στην τράπεζα!
 
Σε αγχώνουν τα νούμερα της τηλεθέασης;
 
 
Με απασχολούν σίγουρα και δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος στην τηλεόραση (από αυτούς που πρωταγωνιστούν) που δεν τον απασχολούν τα νούμερα τηλεθέασης! Υπάρχουν πολλοί παρουσιαστές που ξεκινούν την ήμερα τους διαβάζοντας τα νούμερα και υπάρχουν ακόμη περισσότεροι που εξαρτάται και η διάθεσή τους από αυτά!
 
Υπήρξαν φορές που ένιωσες αμήχανα κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής;
 
Ναι! Οταν έχω να πω για κάποιον κάτι που μπορεί να φαίνεται αρνητικό! Δεν μου αρέσει να στενοχωρώ με τη δουλειά μου κόσμο. Αισθάνθηκα άσχημα όταν συνέβη πέρυσι κάποια στιγμή αυτό.
 
Τι βλέπεις και τι δεν βλέπεις στην τηλεόραση;
 
Δεν βλέπω την εκπομπή του Νίκου Μουτσινά, αν και σέβομαι ότι είναι τηλεοπτικό trend και ότι αποτελείται από ταλαντούχους παρουσιαστές. Από επαγγελματική διαστροφή βλέπω όλες τις εκπομπές, μέχρι και τηλεμάρκετινγκ, αλλά πολύ ευχάριστα ταινίες, καθώς είμαι σούπερ σινεφίλ.  
 
Πώς βλέπεις το τηλεοπτικό τοπίο φέτος;
 
Πολύ καλύτερο από πέρυσι! Θέλω να πιστεύω ότι φεύγουν τα σύννεφα και ότι σύντομα θα έρθει ένας πολύ ωραίος ήλιος! Είναι λίγο ρομαντικό αυτό και φυσικά θέλει τον χρόνο του, αλλά υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης. Πέρυσι ήταν πολύ δύσκολη χρονιά για την τηλεόραση και υπέφερε πολύς κόσμος που ζει από αυτήν! Αναφέρομαι κυρίως σε αυτούς που είναι πίσω από τις κάμερες…
 
Εχεις κάνει αρκετές συνεργασίες. Ποια είναι αυτή που σου έχει μείνει αξέχαστη ή ποιες έχεις ξεχωρίσει στη μέχρι τώρα πορεία σου;
 
Απ’ όλες κάτι σου μένει… Ακόμη και στην παλιά ΕΡΤ, όπου πρόλαβα το βαν με τα επτά-οκτώ άτομα συνεργείο! Ξεχωρίζω αυτή με την Τατιάνα Στεφανίδου, γιατί με έμαθε να αγαπώ τη δουλειά αυτή, τη συνεργασία με την Αννα Δρούζα -ήταν σαν να πήγα στα ΟΥΚ, αλλά έζησα στιγμές μοναδικές- και με την Ελεονώρα, επειδή αισθάνομαι ότι δουλεύω με μια παρέα που μοιραζόμαστε την καθημερινότητά μας!
 
Ποιο είναι το μεγάλο σου όνειρο και ποια συνεργασία αποτελεί για εσένα απωθημένο;
 
Ονειρο θα ήταν να έκανα μια συνεργασία που δεν θα είχε ΑGB και θα κάναμε ταξίδια στο εξωτερικό! Θα ήθελα από πρόσωπα να είχα προλάβει να δουλέψω με τη Σεμίνα Διγενή. Τη θεωρώ πολύ έξυπνη γυναίκα και εξαιρετική επαγγελματία. Ποτέ δεν ξέρεις…
 
Αν και η τηλεόραση έχει έντονο ανταγωνισμό, έχεις κάνει φιλίες;
 
Εχω κάνει γνωριμίες που μπορούν να λειτουργήσουν σε μια παρέα και να περάσω καλά! Φίλο είχα έναν από τη δουλειά, αλλά πήγε στο Παρίσι και από κει και πέρα έχω συναδέλφους που μπορώ να τους εμπιστευθώ σε κάποια πράγματα… Μέχρι εκεί! Στον γάμο μου πάντως θα τους καλέσω όλους!
 
Πώς είναι η σχέση σου με τους συντελεστές της εκπομπής εκτός πλατό;
 
Είναι αληθινή. Με την Ελεονώρα μού αρέσει που μπορώ να κάνω μαζί της πλάκα κι εκτός αέρα. Δεν έχει κανένα κόμπλεξ, έχει χιούμορ και μπορείς να συζητήσεις άνετα τα πάντα μαζί της και να την εμπιστευθείς. Με τα παιδιά που εμφανίζονται στην εκπομπή, αν και είναι πολύ ανταγωνιστική η δουλειά, έχουμε μεταξύ μας καταλάβει αυτό που πάντα πίστευα… Οτι το κοινό συμφέρον έχει καλύτερο αποτέλεσμα από το ατομικό.
 
Τι γίνεται όταν σβήνουν τα φώτα;
 
Στη δουλειά τα φώτα κλείνουν στις 14.45 και μετά έχει σύσκεψη και προετοιμασία για την επόμενη ημέρα. Μας πιάνει το βράδυ στο γραφείο. Μετά ο χρόνος για να κάνεις πράγματα είναι λίγος… Εχω γίνει και σπιτόγατος, οπότε, αν βγω, θα πάω ή σε κάποια θεατρική παράσταση ή σε καμιά συναυλία ή θα πάω να παίξω πινγκ πονγκ που μου αρέσει πολύ και ξεδίνω!
 
Τι προτιμάς, ελεύθερο ή καλλιτεχνικό ρεπορτάζ;
 
Ελεύθερο! Νομίζω ότι μου ταιριάζει περισσότερο και εγώ αισθάνομαι πιο χρήσιμος σε αυτό…
 
Ποιο είναι το αγαπημένο σου πρόσωπο για να σχολιάζεις;
 
Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο. Προτιμώ όμως αυτά που διχάζουν. Τα αμφιλεγόμενα! Εχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον!
 
Εχεις συνεργαστεί και με τις δύο λαμπερές τηλεπαρουσιάστριες, αλλά εσύ ποια ξεχωρίζεις; Ελεονώρα Μελέτη ή Τατιάνα Στεφανίδου;
 
Η καθεμιά με τη χάρη της… Η Ελεονώρα είναι έρωτας, η Τατιάνα είναι αγάπη!
 

ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τζούλια Αλεξανδράτου: Call girl στα φανερά η πρώην πορνοστάρ!

Επιστροφή της Τζούλιας Αλεξανδράτου στη βιομηχανία του σεξ, όχι...

Χωρισμός για πασίγνωστο ζευγάρι στην ελληνική showbiz

Το ζευγάρι μετράει επτά χρόνια κοινής πορείας και μέχρι...

Γκαλά στο Λονδίνο με guests τη Φουρέιρα και την ανανεωμένη Τατιάνα Μπλάτνικ

Το Λονδίνο όπως κάθε Οκτώβριο έχει την τιμητική του,...

«Σβήνει» η Καίτη Γκρέυ

Ενα εγκεφαλικό επεισόδιο, αφυδάτωση, χαμηλό αιματοκρίτη καθώς και μια...

Άδωνις σε φόρμα με γυμνάστρια «πειρασμό» του Instagram

Αντί να χτίσει καμιά νέα πτέρυγα στο ετοιμόρροπο ΚΑΤ,...