Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Δεν έκανε πλάκα στις οντισιόν!

Η όμορφη Πηνελόπη αποκαλύπτει πώς αντέδρασαν οι γονείς της όταν έμαθαν ότι θέλει να γίνει ηθοποιός.

Η Πηνελόπη Πλάκα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά μεγάλωσε σε ένα χωριό με τον παππού και τη γιαγιά της. «Η μαμά μου ήταν πολύ νέα και σπούδαζε στη Νομική. Με τον μπαμπά μου είχαν είκοσι χρόνια διαφορά ηλικίας. Ετσι, για να συνεχίσει εκείνη τις σπουδές της, εγώ έμεινα με τη γιαγιά και τον παππού μέχρι τα 5 μου χρόνια. Ημουν πολύ ευτυχισμένη μαζί τους, αφού τις πρώτες ημέρες που μετακόμισα πλέον στο σπίτι των γονιών μου δεν ήθελα να κοιμηθώ. Εκλαιγα όλη τη νύχτα μέχρι να έρθουν να με πάρουν. Τους φώναζα “μαμά” και “μπαμπά”. Τα είχα λίγο μπερδέψει. Είναι οι άνθρωποι που μου έδωσαν πάρα πολλά και τους αγαπώ πολύ».

Η νεαρή ηθοποιός ήταν ένα παιδί ήσυχο που ένιωθε ασφάλεια όταν βρισκόταν με οικεία πρόσωπα. «Μάλλον εσωστρεφές παιδάκι ήμουν. Ντροπαλό και συνεσταλμένο, χωρίς να κάνω εύκολα φιλίες. Αλλά θυμάμαι με πολλή νοσταλγία και χαρά τα παιδικά μου χρόνια. Πολλές βόλτες με το ποδήλατο και πολλά σημάδια στα πόδια. Το πρώτο μου ποδήλατο ήταν δώρο του παππού μου. Θυμάμαι και τον πρώτο μου έρωτα! Ηταν ο Μάνος, ξανθός με γαλάζια μάτια και ήμασταν μαζί στο νηπιαγωγείο. Εχω ψάξει να τον βρω από τα social media, αλλά δεν τα έχω καταφέρει (σ.σ.: γέλια)» θυμάται η Πηνελόπη Πλάκα.2225g96g8963

Στο σχολείο ήταν καλή μαθήτρια, αλλά η πίεση για καλύτερους βαθμούς ήταν πάντα από τη μητέρα της έντονη. «Η μαμά μου ήθελε να προσπαθώ περισσότερο πάντα. Τότε δεν το καταλάβαινα, αλλά τώρα ξέρω ότι αν δεν ήταν έτσι, δεν θα είχα καταφέρει πολλά από αυτά που έχω κάνει. Ημουν λοιπόν μια μαθήτρια του 17-18, αλλά η μαμά μου ήθελε το κάτι παραπάνω και φυσικά να περάσω στη Νομική. Μια φορά θυμάμαι στο γυμνάσιο είχα φέρει έναν μέσο όρο 16,7 και έγινε χαμός στο σπίτι. Μου έσκισε όλα τα τετράδια και τα βιβλία. Είχα τρομάξει, αλλά από εκείνη την ημέρα έβαλα τα δυνατά μου. Είχε πολλές απαιτήσεις. Και τώρα που μπορεί να της λένε για μένα καλά πράγματα, εκείνη θέλει το παραπάνω. Οταν της κάνω παράπονα, η απάντησή της είναι ότι “για το παιδί σου θέλεις πάντα το καλύτερο”. Δεν θέλει να εφησυχάζω. Ο μπαμπάς μου, από την άλλη, είναι στο άλλο άκρο. Χρυσοχόος στο επάγγελμα, αν δείτε το γραφείο του έχει παντού φωτογραφίες μου. Αφού καμιά φορά τού λέει να τις βγάλει γιατί ντρέπομαι. Εκείνος καμαρώνει. “Οχι”, μου λέει, “να ξέρουν όλοι ότι είσαι το παιδί μου”. Οπότε στο σπίτι υπάρχει ισορροπία» περιγράφει γελώντας.

Γιατρός ή δικηγόρος, αυτές ήταν οι επιλογές που είχε για την επαγγελματική της σταδιοδρομία. «Οταν έδινα εξετάσεις, με πολλά ιδιαίτερα μαθήματα και πολλή πίεση, όπως είναι επόμενο, δεν είχα χρόνο για ξεκούραση καθώς η μητέρα μου θεωρούσε ότι και τον ελεύθερο χρόνο μου έπρεπε να διαβάζω βιβλία. Πέρασα λοιπόν στη Φιλοσοφική και, όπως ήταν αναμενόμενο, η μητέρα μου έπαθε σοκ (σ.σ.: γέλια). Την ηρέμησα όταν της είπα ότι θα ξαναδώσω. Ομως σε αυτόν το χρόνο όλα άλλαξαν και μαζί και η σχέση μου μαζί της. Αποφάσισα να γίνω ηθοποιός και η μαμά μου με στήριξε όσο κανένας. Επρεπε να κάνω την επανάστασή μου. Ούσα λοιπόν ψιλοερωτευμένη, ενθουσιασμένη θα έλεγα, με ένα αγόρι που ήταν ηθοποιός, πήγα στο σπίτι και της ανακοίνωσα ότι θα φύγω μαζί του στην περιοδεία που έκανε. Ημουν αποφασισμένη και κατάλαβε ότι το εννοούσα».335g96g8963

Οι επόμενοι μήνες τη βρήκαν σε δραματική σχολή στην Αθήνα. «Τον δεύτερο χρόνο της σχολής πήγα στην οντισιόν για το σίριαλ του ΑΝΤ1 “Είναι Στιγμές”. Πέρασα δύο μήνες από οντισιόν. Οταν πλέον μου το ανακοίνωσαν, δεν το πίστευα. Ελεγα πως θα με πάρουν και θα μου πουν ότι μου κάνουν πλάκα. Ημουν τόσο αγχωμένη που δεν το χάρηκα όπως έπρεπε. Την πρώτη μέρα στο γύρισμα από το στρες μιλούσα τόσο χαμηλόφωνα ώστε ίσα-ίσα που ακουγόταν η φωνή μου. Σκεφτείτε λοιπόν, ένα κορίτσι που δεν έχει τελειώσει καν τη δραματική σχολή πώς νιώθει όταν πρέπει να κάνει ερωτική σκηνή (σ.σ.: γέλια). Εκεί να με δείτε! Τώρα γελάω, τότε δεν γελούσα καθόλου. Τις ερωτικές σκηνές οι δικοί μου τις αντιμετώπισαν πολύ cool. Ο αδελφός μου, ο Θωμάς, δεν μου μιλούσε για δύο μήνες, καθώς ως αγόρι σκεφτόταν τα ενδεχόμενα σχόλια των φίλων του για την αδελφή του. Το ξεπέρασε όμως. Οπως κι εγώ. Τώρα το έχω συνηθίσει, είναι και πιο εύκολο γιατί δεν έχει λόγια, μόνο κινησιολογία και γελάμε πολύ όλοι στο συνεργείο. Ημουν, λοιπόν, τυχερή στα πρώτα μου βήματα. Χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Στράτο Μαρκίδη και τον Γιάννη Βασιλειάδη για τη βοήθεια στο ξεκίνημά μου. Μάλιστα ο Γιάννης Βασιλειάδης, που είναι σαν πατέρας μου, με προειδοποίησε πως το ξεκίνημα δεν είναι το δύσκολο. Τα δύσκολα έρχονται μετά. Ολα κύλησαν καλά στην πορεία. Ο Χάρης Ρώμας με φώναξε για να μου δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέατρο, ο Θωμόπουλος ρόλο στο σίριαλ του Mega. Ομως δεν μπορώ να μη σκέφτομαι το μετά και να μην αγχώνομαι. Είναι δύσκολη η δουλειά του ηθοποιού. Είμαι ευτυχής που θα συνεχιστεί η σειρά “Με τα παντελόνια κάτω”. Θέατρο δεν θα κάνω γιατί οι προτάσεις που συζήτησα δεν θα με πήγαιναν μπροστά, οπότε επέλεξα να μην κάνω κάτι» διευκρινίζει.

Αν και της έγιναν προτάσεις για συμμετοχή στο «Dancing with the stars», αλλά και στις νέες πρωινές εκπομπές του ΑΝΤ1 και του Μega, εκείνη επέλεξε να απέχει. «Το συζήτησα μαζί τους, και ειδικά για το πρωινό στο Mega έκαναν και δοκιμαστικό, αλλά δεν ήταν κάτι το οποίο θα μπορούσα να υποστηρίξω. Δεν θα ήθελα να ταυτιστώ με κάτι άλλο πέρα από την υποκριτική και το θέατρο. Ο σκοπός μου είναι αυτός. Νιώθω ότι δεν θα μου έκανε καλό και δεν θα έκανα κι εγώ καλό στο προϊόν. Με τιμούν οι προτάσεις, αλλά δεν είμαστε όλοι για όλα. Αν υπήρχε κάποια εκπομπή που θα ήταν σε αυστηρό πλαίσιο το τι θα έπρεπε να κάνω, θα το σκεφτόμουν διαφορετικά. Αλλο πράγμα είναι αυτό που έκανε η Ζέτα Μακρυπούλια που παρουσίαζε την εκπομπή, και άλλο είναι να βρίσκεσαι και να σχολιάζεις τα πάντα σε μια πρωινή εκπομπή. Νομίζω ότι είμαι μικρή ακόμα για να υποστηρίξω κάτι μεγάλο και δεν θέλω κιόλας να “καώ”!» ξεκαθαρίζει η Πηνελόπη Πλάκα.

Στις σχέσεις της είναι δοτική και ενδεχομένως να συγχωρούσε την απιστία. «Συγχωρώ πράγματα σε ανθρώπους που δεν θα έπρεπε. Εχω μεγάλη υπομονή. Εχω όμως όρια που όταν ξεπερνιούνται είναι σαν να χτυπάει ένα καμπανάκι. Το ψέμα δεν μπορώ να συγχωρέσω. Ναι, βιώνω στην υπερβολή έναν χωρισμό. Αφού η μητέρα μου τρέμει στην ιδέα. Τα παρατάω όλα, θέλω μόνο να κάθομαι σε μια γωνιά του καναπέ και να κοιτάζω το ταβάνι και να κλαίω. Βέβαια μετά, που το ξεπερνάω, το βρίσκω έως και όμορφο αυτό που βίωσα. Τα χαίρομαι τα συναισθήματά μου. Θα μπορούσα να συγχωρήσω μια απιστία στον σύντροφό μου. Με την έννοια ότι πρόκειται για μια σχέση ζωής, για μια σχέση που θα περιέκλειε ανιδιοτελή και ανυπέρβλητη αγάπη. Ισως τότε να τη συγχωρούσα. Αν με ρωτάτε αν έχουν κάνει απιστία, η απάντηση είναι ναι και το έχω πει».

«Τον γάμο τον σκέφτομαι, και μάλιστα θα ήθελα να παντρευτώ και νωρίς. Γύρω στα 27 θα ήταν το ιδανικό. Επειδή είμαι δύσκολη στο να βάζω καινούργιους ανθρώπους στη ζωή μου, επιθυμώ τις μακροχρόνιες σχέσεις. Είμαι καλά αυτήν την περίοδο! Δεν χρειάζεται να είσαι σε σχέση για να είσαι καλά. Ολα έρχονται στην ώρα τους» λέει με νόημα.4485jh96j3j9

Η σχέση που έγινε πρωτοσέλιδο

Οπως λέει, σε μικρότερη ηλικία δεν είχε μεγάλη επιτυχία στο αντίθετο φύλο. «Δυσκολεύτηκα πολύ ως έφηβη, αλλά μετά, που ένιωσα κι εγώ καλύτερα με τον εαυτό μου, τα πράγματα άλλαξαν». Η σχέση της με τον ηθοποιό Παναγιώτη Μπουγιούρη έγινε πρωτοσέλιδο. «Εχω κάνει και λάθος και σωστές επιλογές. Το γεγονός ότι είδα τη σχέση μου κρεμασμένη στα περίπτερα δεν με ενθουσίασε, αλλά δεν ήξερα πώς να το χειριστώ. Τότε ήταν η πρώτη φορά που ερωτεύτηκα και όταν αισθάνεσαι ερωτευμένος θες να το φωνάξεις, δεν σε απασχολεί τι θα επακολουθήσει. Επειτα από ένα διάστημα άρχισε να με ενοχλεί, αλλά δεν γνώριζα τον τρόπο που έπρεπε να το αντιμετωπίσω. Δεν αποποιούμαι των ευθυνών μου, αλλά ο αυθορμητισμός μου, λειτούργησε πιο έντονα από την όποια λογική. Σαφώς και μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να σε προστατεύσουν, αλλά πολλές φορές σού μιλούν και δεν ακούς. Δεν ήξερα τι με περιμένει. Μόνο εγώ φταίω, δική μου είναι η ευθύνη. Οταν όμως άρχισε εμένα να με ενοχλεί, είχε ήδη γίνει το… κακό. Γιατί όταν χωρίζεις τι γίνεται; Είναι πολύ οδυνηρό και έχει να χειριστείς και αυτό». 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

1. Αγαπημένος προορισμός: Θεσσαλονίκη.

2. Αγαπημένο φαγητό; Μύδια αχνιστά. «Μαγειρεύω και αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους που συμμετείχα στο “Dr Cook”. Να μάθω να κάνω πιο γκουρμέ πιάτα. Η σπεσιαλιτέ μου είναι κολοκυθάκια γεμιστά. Παραδοσιακό φαγητό!»

3. Εχει μεγάλη αδυναμία στον παππού και τη γιαγιά της. «Μιλάμε κάθε μέρα και μου λείπουν πολύ».

4. Αγαπημένο παραμύθι: «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι».

5. Συγκατοικεί με τον Πέρι, τον σκύλο μου!».

6. Εχει ελάχιστους φίλους, αλλά πολλές παρέες.

7. Κοπάνες έκανε «μέχρι που με ανακάλυψε η μητέρα μου (διαβάζοντας το ημερολόγιό της) και από τότε δεν ξαναέκανα».

8. Αλλαξε την εμφάνισή της στο Λύκειο. «Μου άρεσε ένα αγόρι και προσπάθησα να αλλάξω λίγο και του άρεσα κι εγώ (σ.σ.: γελια). Τότε ήταν που πήρα το αίμα μου πίσω, γιατί δεν με έλεγες και όμορφη πιο πριν!!»

9. «Θεωρώ τον χαρακτηρισμό σέξι πολύ κολακευτικό. Στην προσωπική μου ζωή προτιμώ τα τζιν και το πιο σπορ ντύσιμο, αλλά στις φωτογραφίσεις βγάζω τον άλλο μου εαυτό και μου αρέσει!»

ΡΑΝΙΑ ΤΡΑΓΟΜΑΛΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...