Ενα smartphone που μιλάει και… γράφει!

Κινητό έχει και μικρό στυλό.

Πόσες φορές αναζητήσατε απεγνωσμένα στην τσάντα ή στον χαρτοφύλακά σας ένα στυλό, για να σημειώσετε κάτι επείγον, αλλά δεν βρίσκατε; Τώρα πλέον υπάρχει λύση που αποκλείει το ενδεχόμενο να μείνετε χωρίς στυλό. Φρόντισε γι’ αυτήν ο Αντριου Τζούισον, ο οποίος εφηύρε το Jackpen.

Πρόκειται για ένα πολύ πολύ μικρό στυλό διαρκείας, που εισάγεται στην υποδοχή για τα ακουστικά κάθε κινητού τηλεφώνου. Κι αφού δεν ξεχνάτε σχεδόν ποτέ το κινητό, έχετε σχεδόν πάντοτε στυλό. Η οργή του όταν δεν έβρισκε στυλό την ώρα που το χρειαζόταν, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον 50χρονο εφευρέτη.

Οπως εξηγεί, το μόλις είκοσι χιλιοστών gadget του έχει σχεδιαστεί για να εισάγεται και από τις δύο πλευρές του στην υποδοχή των ακουστικών. Ετσι, όταν δεν χρησιμοποιείται, η μύτη του μπορεί να είναι μέσα στην οπή, οπότε να μην υπάρχει κίνδυνος διαρροής μελανιού. Για να επιτευχθεί το πολύ μικρό μέγεθος, όπως και άλλα, αποφασιστικής σημασίας χαρακτηριστικά του στυλό, χρειάστηκε να φτιαχτούν πολλά πρωτότυπα, τα οποία δοκιμάστηκαν και ελέγχθηκαν.

«Το μελάνι του Jackpen είναι παχύρρευστο, ώστε να αποφεύγεται η διαρροή και να μεγιστοποιείται η διάρκεια γραφής, η οποία ισοδυναμεί με τη χάραξη μιας γραμμής μήκους 30 μέτρων. Η δεξαμενή, δηλαδή ο χώρος όπου αποθηκεύεται το μελάνι, διατρέχει όλο το μήκος του στυλό κι έχει μία μικρή οπή στο τέλος, για να μπορεί να περνά ο αέρας» λέει ο εφευρέτης. Το gadget πωλείται ήδη στη Βρετανία και το κόστος για ένα πακέτο που περιλαμβάνει τρία στυλό είναι πέντε ευρώ. «Βρήκα την όλη διαδικασία της εφεύρεσης του Jackpen συναρπαστική, αλλά είχε και τις απογοητεύσεις της. Επένδυσα πολλή ενέργεια, χρόνο και χρήματα. Ηταν ένα πραγματικό ταξίδι» καταλήγει ο Τζούισον.

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ