Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

This is Sparta!

Πείσμωσαν στην Εθνική από την απαξίωση που δείχνουν οι υποψήφιοι αντίπαλοί μας στα μπαράζ.

Μας θεωρούν του χεριού τους, αλλά δεν ξέρουν τι σημαίνει «ελληνική ψυχή». Εκτός από τη Γαλλία, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων θέλει την Εθνική μας αντίπαλο των «τρικολόρ» στα μπαράζ του Νοεμβρίου, τόσο οι Σουηδοί όσο και οι Ρουμάνοι που επίσης συμπεριλήφθηκαν στο γκρουπ των «αδυνάτων» θεωρούν την Ελλάδα το πιο εύκολο εμπόδιο στον δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Φαίνεται όμως ότι ξεχνούν πολύ εύκολα ή κάνουν πως δεν ξέρουν. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να μη θέλγει με την απόδοσή του, μπορεί να βάζει γκολ με το σταγονόμετρο, μπορεί να μην ικανοποιεί τον απλό θεατή, όμως είναι μια ομάδα με πολύ σπουδαίες επιτυχίες και βαρύ «μέταλλο» μέσα της.

Οχι μόνο δεν πρέπει να φοβάται κανέναν, αλλά εκείνοι πρέπει να μας φοβούνται. Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004 στη Πορτογαλία, οι προκρίσεις στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2008 και του 2012, αλλά και η συμμετοχή στο Μουντιάλ του 2010 είναι επιτεύγματα που μιλούν μόνα τους. Οι διεθνείς μας είναι έτοιμοι λοιπόν ως άλλοι Λεωνίδες να φωνάξουν «This is Sparta» και να απαντήσουν με τον πιο κατάλληλο τρόπο στην εθνική απαξίωση που επιχειρούν οι υποψήφιοι αντίπαλοί μας στα μπαράζ: να «πετάξουν» εκτός Μουντιάλ όποιον βρεθεί στον δρόμο μας και να ταξιδέψουν εκείνοι για το κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού του πλανήτη.

Αν οι Γάλλοι μάς αμφισβητούν λοιπόν με τα δημοψηφίσματα, λες και ξέχασαν την γκολάρα του Χαριστέα στο Ευρωπαϊκό της Πορτογαλίας,  Σουηδοί και Γάλλοι μάς αμφισβητούν (πιο επίσημα) με δηλώσεις. Ο Ρουμάνος αμυντικός του Αστέρα Τρίπολης Ντορίν Γκοϊάν μιλώντας σε ιστοσελίδα της πατρίδας του είπε: «Είμαστε χαρούμενοι, γιατί δεν ήμασταν το φαβορί για τη δεύτερη θέση. Θα ήθελα την Ελλάδα, είναι λίγο πιο βατή».

Ο Σουηδός Αντερς Σβένσον τόνισε τα εξής: «Η Ελλάδα μοιάζει να είναι ο πιο εύκολος αντίπαλος. Ζει ακόμα στο FIFA ranking λόγω της κατάκτησης του Euro 2004. Είναι η πιο αδύναμη ομάδα από τις τέσσερις που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε» είπε ο διεθνής άσος, ενώ ο συμπατριώτης του Ολα Τοϊβόνεν σημείωσε: «Θα διάλεγα την Ελλάδα ως αντίπαλο, αλλά μη με ρωτήσετε το γιατί». Ουδέτερη στάση τηρούν οι Ισλανδοί, αλλά κι αυτοί την Ελλάδα θέλουν…

Η FIFA εξάλλου, σύμφωνα με την εφημερίδα «L’Equipe», δεν δέχτηκε την επισήμανση της γαλλικής ομοσπονδίας ότι το σύστημα ranking είναι άδικο, επειδή οι «τρικολόρ» έπαιξαν σε όμιλο πέντε ομάδων στα προκριματικά, ενώ οι άλλες ομάδες ήταν σε γκρουπ των έξι. Ετσι η Γαλλία θα μπει στους ανίσχυρους στην κλήρωση της ερχόμενης Δευτέρας.

Π.ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...