Το βαρύ πυροβολικό!

Νέος διευθυντής της ελληνικής έκδοσης «National Geographic» ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Χρήστος Ζέρεφος.

Το τιμόνι της ελληνικής έκδοσης του επιστημονικού περιοδικού «National Geographic» ανέλαβε ο καθηγητής και επόπτης του Κέντρου Ερευνας Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών Χρήστος Ζερεφός. Η εταιρία Selena Εκδοτική Α.Ε., αποκλειστικός εκδότης του περιοδικού και των βιβλίων του στη χώρα μας, καλωσόρισε τον νέο διευθυντή του «National Geographic», που θα επιμεληθεί το νέο τεύχος Νοεμβρίου (θα βρίσκεται στα περίπτερα την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου).

1223323r2t23y32t«Ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός έχει συνεργαστεί επί πολλά χρόνια με το περιοδικό και είμαστε ευτυχείς σήμερα που θα αναλάβει τη θέση του διευθυντή, από την οποία είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο στη διάδοση της γνώσης και την ευαισθητοποίηση όλων μας για τη φροντίδα του πλανήτη» είπε ο εκδότης του περιοδικού Γιώργος Κοπελιάδης. Από την πλευρά του, ο κ. Ζερεφός δήλωσε έτοιμος να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, με σκοπό την προσφορά «σοβαρής αλλά και προσιτής γνώσης και ενημέρωσης» στο ελληνικό κοινό. «Η θέση του διευθυντή του “National Geographic” μού δίνει μεγάλη χαρά και τιμή, ιδίως μάλιστα όταν πρόκειται να δουλέψω με μια λαμπρή ομάδα ανθρώπων, με τους οποίους συνεργάζομαι εδώ και πολλά χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ζερεφός έχει σπουδάσει Φυσική και Μετεωρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταδιδακτορικές σπουδές και έρευνα στο Εθνικό Κέντρο Ατμοσφαιρικών Ερευνών των ΗΠΑ (NCAR) και σε άλλα ερευνητικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Αθηνών, επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια της Βοστόνης, της Μινεσότα και του Οσλο, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και ισόβιο μέλος της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ενωσης, έχει τιμηθεί με δεκάδες διεθνή βραβεία, όπως το Παγκόσμιο Βραβείο Οζοντος του Προγράμματος Περιβάλλοντος του ΟΗΕ (1997). Εχει διατελέσει πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες επιστημονικές εργασίες, ενώ τα τελευταία 30 χρόνια έχει σχεδιάσει από το μηδέν (ή ως συνιδρυτής) οκτώ επιστημονικά ερευνητικά κέντρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ