Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Νέα στοιχεία για τον ανώμαλο βίο του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί ο 50χρονος φύλακας του...

Θρίλερ με κοριτσάκι «αιχμάλωτο» των Ρομά

Συναγερμός για τη μικρή με το ξανθό μαλλί και τα γαλανά μάτια που ζούσε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Ενας μικρός «άγγελος» στα Φάρσαλα έχει εκτινάξει στο κόκκινο την αγωνία και το ενδιαφέρον όλης της Ελλάδας! Η αποκάλυψη ότι ένα 4χρονο κοριτσάκι με ολόλευκο δέρμα, γαλανά μάτια και ξανθά μαλλιά διαβιώνει σε καταυλισμό Ρομά, ενώ είναι ολοφάνερο ότι δεν είναι Τσιγγανάκι, πυροδότησε υποψίες: Πρόκειται για παιδί που η ίδια η μητέρα του το έδωσε οικειοθελώς στο ζευγάρι των Ρομά που εμφανίστηκαν στους αστυνομικούς ως γονείς, αν και δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα, ή έχει πέσει θύμα απαγωγής; Ωσπου να λυθεί το μυστήριο και να πέσουν οι τίτλοι τέλους σε αυτή την υπόθεση, το σίγουρο είναι ότι το πανελλήνιο θα περιμένει την έκβαση με κομμένη την ανάσα!

Ολα άρχισαν από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην ΕΛ.ΑΣ. Οταν ο αρμόδιος αστυνομικός σήκωσε το τηλέφωνο, η φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ξεκάθαρη: «Ενα κατάξανθο κοριτσάκι ζει ανάμεσα στους Τσιγγάνους σε καταυλισμό στα Φάρσαλα, αλλά δεν ανήκει εκεί». Η καταγγελία έγινε προχθές στις Αρχές και ήταν αρκετή να κινητοποιήσει δεκάδες αστυνομικούς, οι οποίοι πραγματοποίησαν επιχείρηση στον καταυλισμό των Ρομά, όπου εντόπισαν το 4χρονο κοριτσάκι.

Οι αστυνομικοί είδαν ότι τα χαρακτηριστικά του παιδιού κάθε άλλο παρά Τσιγγανόπουλο θύμιζαν και άρχισαν να ρωτούν τους Ρομά για την ταυτότητά του. Κανείς δεν παραδεχόταν ότι η μικρή δεν ανήκε σε αυτούς, ώσπου μια νεαρή γυναίκα και ένας άντρας που ζούσαν μαζί της στο ίδιο κατάλυμα συστήθηκαν ως γονείς της. Οταν όμως προσήχθησαν στην Αστυνομία, παραδέχτηκαν πως η μικρούλα δεν είναι δική τους κόρη. Οπως είπαν, την υιοθέτησαν όταν ήταν ακόμα νεογέννητη, όμως δεν ήταν σε θέση να προσκομίσουν στους αστυνομικούς τα χαρτιά υιοθεσίας που θα αποδείκνυαν τους ισχυρισμούς τους.

Εξήγησαν λοιπόν ότι η μητέρα της 4χρονης πήγε πριν από τέσσερα χρόνια στον καταυλισμό και γέννησε εκεί την κόρη της, την οποία στη συνέχεια παρέδωσε στους Τσιγγάνους για να μεγαλώσει μαζί τους. Από τότε δεν ξαναείδαν τη γυναίκα, ισχυρίστηκε το ζευγάρι των Ρομά που συνελήφθη και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας.

Παράλληλα το παιδί παραλήφθηκε από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας προκειμένου να το εξετάσουν οι γιατροί, ενώ για το θέμα ειδοποιήθηκε και ο εισαγγελέας. Οπως έγινε γνωστό, η 4χρονη ψέλλισε κάποιες ελληνικές λέξεις, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι γεννήθηκε από Ελληνες γονείς. Για τον λόγο αυτό διατάχτηκε να γίνει τεστ DNA, ενώ τα χαρακτηριστικά και η φωτογραφία της μικρής στάλθηκαν σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού για την περίπτωση που έχει απαχθεί από κάποια ξένη χώρα.

Το DNA έδειξε ότι η τετράχρονη δεν είναι Τσιγγανόπουλο

Ο εισαγγελέας ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το περιστατικό που έχει προκαλέσει αναστάτωση όχι μόνο στην τοπική κοινωνία αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Αμέσως διέταξε τη διενέργεια εξέτασης του γενετικού υλικού, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι η μικρή πράγματι δεν είναι παιδί του ζεύγους των Ρομά με τους οποίους ζούσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστα Γιαννόπουλο: «Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον εισαγγελέα, ο οποίος έχει αναλάβει το θέμα. Επιβεβαιώθηκε με εξετάσεις DNA ότι η ανήλικη δεν ανήκει στην οικογένεια των Τσιγγάνων, όπου βρέθηκε. Μέχρι στιγμής η 4χρονη βρίσκεται στο νοσοκομείο της Λάρισας και κάποια στιγμή θα έρθει σε εμάς».

Με αφορμή το περιστατικό με το ξανθό κοριτσάκι, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιχείρηση στον καταυλισμό των Ρομά στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων, αλλά στη σχετική ανακοίνωση δεν αναφέρεται ούτε λέξη για το παιδί! Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά δύο συνεργεία με 41 αστυνομικούς και 13 οχήματα από διάφορες υπηρεσίες της Λάρισας. Προσήχθησαν επτά Ελληνες και πέντε αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν έντεκα άτομα για διάφορα ποινικά αδικήματα, όπως παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί τελωνειακού κώδικα και καταδιωκτικά έγγραφα.

Παράλληλα κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, μία καραμπίνα, 20 φυσίγγια πυροβόλου όπλου, 29 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, ένα μαχαίρι, 72,7 γραμμάρια κάνναβη, 39,5 ναρκωτικά δισκία, μια αυτοσχέδια πίπα με υπολείμματα κάνναβης, ένας τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, 130 γραμμάρια λαθραίου καπνού, δύο laptop, τρία κινητά τηλέφωνα, δύο αλυσοπρίονα, μια μεταλλική αντλία, μια φωτογραφική μηχανή, μια μάλλινη κουκούλα full face και δύο πιστωτικές κάρτες τρίτων προσώπων.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...