Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Η Κύπρια ηθοποιός που «δεν ξεχνά»

Η Δάφνη Αλεξάντερ πρωταγωνιστεί στη παράσταση «Hidden in the sand» (με θέμα τη τουρκική εισβολή του ’74) που παίζεται με επιτυχία στο Λονδίνο.

Μια Ελληνοκύπρια συγκινεί το θεατρόφιλο κοινό του Λονδίνου. Τη λένε Δάφνη Αλεξάντερ και το βιογραφικό της ξεκινάει από παραγωγές του BBC και φτάνει μέχρι τον «Αόρατο συγγραφέα» του Ρομάν Πολάνσκι. Τώρα διαπρέπει στο «Hidden in the sand» (Θαμμένο στην άμμο) που φέρνει την κυπριακή τραγωδία στο κέντρο της λονδρέζικης σκηνής!


Κοινό και κριτικοί υποδέχτηκαν με θετικά σχόλια το έργο του Τζέιμς Φίλιπς στο θέατρο Trafalgar Studios 2, στη βρετανική πρωτεύουσα. Στο κέντρο της ιστορίας βρίσκεται η Αλεξάνδρα, πρόσφυγας της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο -ο άντρας της είναι ένας από τους 619 Ελληνες αγνοουμένους- και όλες αυτές τις δεκαετίες έχει βρει καταφύγιο στο Λονδίνο, «μακριά από τα φαντάσματα του παρελθόντος».


Μια μέρα συναντά τον Τζόναθαν, έναν Αγγλο ο οποίος την ερωτεύεται παράφορα. Η γνωριμία τους οδηγεί την Αλεξάνδρα σ’ ένα ταξίδι αναμνήσεων. Στη διάρκειά του θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τη θλίψη που κουβαλά στην ψυχή της και να απαγκιστρωθεί από το παρελθόν, ώστε να μπορέσει ζήσει στο παρόν.


Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατάει η βραβευμένη ηθοποιός Σάλι Ντέξτερ και δίπλα της, συμπρωταγωνίστρια στον ρόλο της Σοφίας, μιας φωτογράφου από την Αμμόχωστο, δίνει… ρέστα η Δάφνη Αλεξάντερ. Το απαιτητικό κοινό του West End στο Λονδίνο, όπου μέχρι τις 26 Οκτωβρίου συνεχίζονται οι παραστάσεις, δείχνει ενθουσιασμένο. Το ίδιο και ο Τζέιμς Φίλιπς που έγραψε και σκηνοθετεί το έργο έχοντας κάνει προηγουμένως έρευνα δεκαοκτώ μηνών για την Κύπρο και όσα συνέβησαν εκεί το 1974.


Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Κύπρο, η νεαρή ηθοποιός ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία ως δικηγόρος ακολουθώντας τα χνάρια των γονιών της. Αφού σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, επέστρεψε στο νησί της Αφροδίτης για να εξασκήσει το επάγγελμά της, μέχρι που συνειδητοποίησε πως δεν της ταίριαζε καθόλου. Σύντομα κατάλαβε ότι η τέχνη την τραβούσε σαν μαγνήτης.


Ετσι άρχισε να ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο. Το πρωί δούλευε ως δικηγόρος και το βράδυ έκανε μαθήματα υποκριτικής. Η ζυγαριά έγειρε τελικά προς την τέχνη και η Δάφνη ξαναβρέθηκε στη Βρετανία δίνοντας εξετάσεις στην LAMDA, μία από τις καλύτερες δραματικές σχολές του Λονδίνου. Αποφοίτησε το 2006 και έκτοτε ζει και εργάζεται εκεί.


Από τη Μίλα Γιόβοβιτς στον Ρομάν Πολάνσκι και τον Μπρόσναν


Ενας από τους πρώτους ρόλους που ανέλαβε η Δάφνη ήταν στο «Casualty», τηλεοπτική σειρά ιδιαίτερα δημοφιλής στην Αγγλία, που προβάλλεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Για μια ολόκληρη σεζόν υποδύθηκε μια νοσοκόμα κι έτσι το πρόσωπό της άρχισε να γίνεται γνωστό στο βρετανικό κοινό. Ακολούθησε μια συμπαραγωγή της HBO και του BBC που γυρίστηκε στην Τυνησία, με τίτλο «Το σπίτι του Σαντάμ» και θέμα τις τελευταίες μέρες του Ιρακινού δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν.


Αλλάζοντας ατζέντη η Δάφνη είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον επίσης ελληνικής καταγωγής Ελίας Κοτέας, τον Γουίλ Πάξτον και τη Μίλα Γιόβοβιτς στο μεταφυσικό θρίλερ «Επαφές τέταρτου τύπου». Αργότερα συναντήθηκε με τον Ρομάν Πολάνσκι για τις ανάγκες της ταινίας «Αόρατος συγγραφέας», με πρωταγωνιστές τους Πιρς Μπρόσναν και Γιούαν Μακ Γκρέγκορ.


«Πήγα στην οντισιόν χωρίς να περιμένω πολλά πράγματα… Εψαχναν κάποια για να παίξει τον ρόλο μιας νεαρής δικηγόρου από το Μεξικό. Πέρασε ένας ολόκληρος μήνας από την ημέρα του κάστινγκ και είχα χάσει κάθε ελπίδα. Τότε ήταν που με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι τελικά πήρα τον ρόλο» είχε δηλώσει αργότερα η ηθοποιός. «Ειδικά ο Πιρς ήταν πολύ ζεστός από την αρχή. Με τον Γιούαν γνωριστήκαμε λίγο πριν από το γύρισμα της κοινής μας σκηνής, στο μακιγιάζ. Εκεί με προειδοποίησε: «Μη φοβηθείς τον Πολάνσκι. Είναι απότομος με όλους, αλλά αυτό είναι το στιλ του».


ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...