Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Σάμπα στα Καρπάθια

Η Εθνική καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρουμανίας για να πάρει το εισιτήριο για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Μια στάση στα Καρπάθια Ορη προτού πάρει τον δρόμο για το Μουντιάλ πρέπει να κάνει η εθνική μας ομάδα. Στη χθεσινή κλήρωση των μπαράζ που έγινε στη Ζυρίχη με φόντο την τελική φάση της Βραζιλίας, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέφυγε τα «μεγαθήρια» από το γκρουπ των θεωρητικά αδυνάτων (Γαλλία, Σουηδία) και έπεσε πάνω στους «δράκουλες» της Ρουμανίας, με τον πρώτο αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και τη ρεβάνς στο Βουκουρέστι.


Μια κλήρωση στα μέτρα μας που ανοίγει διάπλατα την πρόκριση για τη χώρα της σάμπα, ακόμη και αν χρειαστεί να επαναληφθεί η «όμορφη ιστορία» του 2009, όταν πήραμε την πρόκριση μέσα στο Κίεβο με το «χρυσό» γκολ του Σαλπιγγίδη κόντρα στην Ουκρανία (0-0 το πρώτο ματς στην Αθήνα) και ταξιδέψαμε εμείς στο προηγούμενο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.


«Ρουμανία. Τους έχουμε. Με όλο τον σεβασμό» έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter ο Xoσέ Χολέμπας για τη Ρουμανία, που έχει να προκριθεί σε τελική φάση του Μουντιάλ από το 1998, αλλά έχει την παράδοση υπέρ της στους μεταξύ μας αγώνες με 17 νίκες σε 31 αγώνες (εμείς οκτώ νίκες και έξι ματς ισοπαλία).


Την ικανοποίησή του για την κλήρωση εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής: «Θεωρητικά είναι μια βατή κλήρωση. Αλλά πάντα θεωρητικά. Είναι μια ομάδα που θέλαμε για αντίπαλο και εξαρτάται από εμάς η πρόκριση» τόνισε, ενώ ο προπονητής μας Φερνάντο Σάντος σημείωσε: «Πιστεύω στους ποδοσφαιριστές μου, που παίζουν με πάθος και δείχνουν ανταγωνιστικότητα σε τέτοιους αγώνες. Είμαι σίγουρος γι’ αυτούς. Πιστεύω πολύ στην ομάδα μου. Περιμένω από τον κόσμο μας, που θα γεμίσει το γήπεδο στον πρώτο αγώνα, να δείξει υπομονή, όπως έκανε σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια, από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Δεν θα δώσουμε έναν τελικό, μας περιμένουν δύο αγώνες».


– Τα άλλα τρία ζευγάρια των μπαράζ είναι: Πορτογαλία – Σουηδία, Ουκρανία – Γαλλία, Ισλανδία – Κροατία. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 15 Νοεμβρίου και οι επαναληπτικοί στις 19 του ίδιου μήνα.


«Μπορούμε να σας αποκλείσουμε»


Του χεριού τους μας θεωρούν οι Ρουμάνοι και πανηγυρίζουν για την κλήρωση της εθνικής τους ομάδας κόντρα στην Ελλάδα. Ο παλαίμαχος διεθνής Γκίκα Ποπέσκου υποστήριξε: «Η Ελλάδα είναι η ομάδα που όλοι θέλαμε. Αν θέλουμε να περάσουμε στο Μουντιάλ, πρέπει να τους αποκλείσουμε.  Είναι καλό ότι παίζουμε στην έδρα μας τον επαναληπτικό» και συμφώνησε μαζί του ο αμυντικός του Αστέρα Τρίπολης Γκορίν Γκοϊάν (φωτ.): «Ολοι στη Ρουμανία ήθελαν για αντίπαλο την ελληνική ομάδα. Είναι ένας πιο βατός αντίπαλος και μπορούμε να τη νικήσουμε».


Εκείνος που προσπάθησε να βάλει τους συμπατριώτες του στη θέση τους και να χαμηλώσει τους τόνους είναι ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ Λάσλο Μπόλονι: «Είναι πολύ καλή και σκληρή ομάδα η Ελλάδα. Εχει πολύ καλό προπονητή. Δεν πρέπει να πανηγυρίζετε» είπε.


Προπονητής της Ρουμανίας είναι η παλιά δόξα Βίκτορ Πιτούρκα, ο οποίος κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1986 με τη Στεάουα. Στο ρόστερ της, εκτός του Γκοϊάν, είναι και ο Κοστίν Λάζαρ του ΠΑΟΚ.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...