Χάος με το επίδομα πετρελαίου που πάει για τα… Χριστούγεννα

Το χάος με το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης συνεχίζεται και διευρύνεται, καθώς, όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει και νέα καθυστέρηση με τις αιτήσεις, αφού το σύστημα (ακόμη μία φορά) δεν θα είναι έτοιμο και θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι προκαταβολές θα δοθούν -στην καλύτερη περίπτωση- στο τέλος Νοεμβρίου, κάτι που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης, κυρίως από νοικοκυριά (δεν είναι λίγα) που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική υπουργική απόφαση που προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις του επιδόματος υπεγράφη την προηγούμενη Παρασκευή και σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, οι προκαταβολές θα δίνονταν περί τα τέλη Οκτωβρίου. Το θέμα που προέκυψε προκαλεί αναβρασμό στον κλάδο των πετρελαιοειδών, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν καθόλου παραγγελίες, παρότι οι τιμές του πετρελαίου έχουν πέσει.


Ωστόσο, το αλαλούμ με τις αποφάσεις και τις διαδικασίες, η ασάφεια με την προκαταβολή του επιδόματος, αλλά και ο καλός καιρός έχουν παγώσει τις παραγγελίες. Δικαιούχοι επιδόματος είναι όσοι το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, ανέρχεται έως 30.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο, 40.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Ομοίως, για τη μονογονεϊκή οικογένεια το ως άνω εισόδημα ανέρχεται σε 43.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.


Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας υπόχρεου, συζύγου και προστατευόμενων να μην υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ