Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η παράσταση αρχίζει (ξανά)

Πρεμιέρα με λαμπρή,τελετή για το πλήρως,ανακαινισμένο Δημοτικό,Θέατρο του Πειραιά.

Με μια λαμπρή τελετή, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, στην οποία οι αναφορές στο ιστορικό παρελθόν του Πειραιά ήταν διάχυτες, άνοιξε χθες επισήμως τις πύλες του το Δημοτικό Θέατρο της πόλης. Πλήρως ανακαινισμένο μετά τις εκτενείς εργασίες ανακαίνισης, το θέατρο εισέρχεται σε μια νέα εποχή, έτοιμο να χαράξει μια σύγχρονη πορεία, έχοντας πάντα έναν και μόνο υψηλό στόχο:

να αποτελέσει σημείο αναφοράς των καλλιτεχνικών δρώμενων του Πειραιά. Την αυλαία των εξαήμερων εορταστικών εκδηλώσεων σήκωσε χθες η μουσική παράσταση «Δρόμοι του Πειραιά» σε σύλληψη-σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών, αλλά και των μουσικών του Πολεμικού Ναυτικού, της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πειραιά και της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του Ωδείου Τερψιθέας.

Τα ταλαντούχα παιδιά του ωδείου αλλά και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Πειραιά υποδέχτηκαν στην είσοδο του επιβλητικού νεοκλασικού κτιρίου τους υψηλούς προσκεκλημένους παίζοντας χαρακτηριστικές μελωδίες. Μετά τον απαραίτητο αγιασμό και τις ομιλίες του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου, του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά (συνοδευόταν από τη σύζυγό του Γεωργία) και του Προέδρου της Δημοκρατίας ακολούθησε μια σύντομη ιστορική αναδρομή, από την οποία «αναβίωσαν» σε βίντεο οι σημαντικότερες στιγμές ενός οργανισμού που μετράει 118 χρόνια ζωής.

Στη λαμπερή φιέστα βρέθηκαν ο Γιάννης Μπέζος, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ελένη Κοκκίδου και η Κερασία Σαμαρά, οι οποίοι κατάφεραν με τις ερμηνείες τους να δώσουν τη δική τους καλλιτεχνική πινελιά στο οπτικοακουστικό θέαμα. Μεταξύ των προσκεκλημένων που έδωσαν το «παρών» ήταν ο Ανδρέας Μπάρκουλης (με τη σύζυγό του και τον γιο του), η Ελεονώρα Μελέτη, αλλά και ο Μίνωας Κυριακού με τη σύζυγό του Μαρί.

Πολλοί ήταν οι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, οι οποίοι παρέστησαν, όπως η υπουργός Ολγα Κεφαλογιάννη και ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Σήμερα το βράδυ τη μουσική σκυτάλη θα πάρει η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου που θα ερμηνεύσει αγαπημένες άριες του λυρικού ρεπερτορίου, με τη συνοδεία του Μανώλη Παπασηφάκη στο πιάνο, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια των εξαήμερων εορταστικών εκδηλώσεων φιλοξενείται στους
χώρους του θεάτρου έκθεση φωτογραφίας της Μαρίας Κούκου, η οποία «εγκλώβισε» με τον φακό της εικόνες του θεάτρου, έτσι όπως η ίδια θέλησε να το ανακαλύψει από τη μία άκρη έως την άλλη.

Φωτ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...