Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Χωρίς σημαία!

Ποιοι προπονητές δεν πρόλαβαν να κάνουν… παρέλαση μετά από μόλις οκτώ αγωνιστικές στη Σούπερ Λιγκ.

Κάθε σεζόν -χρόνια τώρα- η 28η Οκτωβρίου αποτελεί ημερομηνία… ορόσημο για τους προπονητές. Φέτος, με την πάροδο των πρώτων οκτώ αγωνιστικών στη Σούπερ Λιγκ, ήδη οκτώ τεχνικοί δεν πρόλαβαν την παρέλαση!


Ο Αλέκος Βοσνιάδης, ο Γιάννης Χατζηνικολάου, ο Σάκης Τσιώλης, ο Τάκης Λεμονής, ο Παύλος Δερμιτζάκης, ο Γκόραν Στεφάνοβιτς, ο Τον Κάανεν και ο Νίκος Καραγεωργίου δεν κάθονται πλέον στους πάγκους των ομάδων με τις οποίες ξεκίνησαν το πρωτάθλημα. Ο τελευταίος ανέλαβε πριν από λίγες ημέρες τον Λεβαδειακό, όπου βρισκόταν ο Λεμονής μέχρι τον αγώνα με την Καλλονή. Νωρίτερα ο Καραγεωργίου ήταν στην Ξάνθη, την οποία κοουτσάρει πλέον ο Ράινερ Μάουρερ (αφού είχε μεσολαβήσει ένα μικρό διάστημα με υπηρεσιακό τον Νίκο Κεχαγιά).


Πάντως ο φετινός… χορός των αποχωρήσεων άνοιξε με τον Σέρβο Στεφάνοβιτς από τη Βέροια, όπου δούλεψαν τέσσερις διαφορετικοί προπονητές από την αρχή της σεζόν. Συγκεκριμένα στις 27 Αυγούστου, μόλις έπειτα από δύο αγωνιστικές, παραιτήθηκε ο Στεφάνοβιτς. Ακολούθησε η φυγή του Τον Κάανεν. Ο Στέφανος Γαϊτάνος είχε ρόλο υπηρεσιακού τεχνικού, ενώ από την περασμένη αγωνιστική έχει τα ηνία της ομάδας ο Στέφαν Στόικα!


Στον Αρη ο Χατζηνικολάου πλήρωσε το μάρμαρο για το άσχημο ξεκίνημα (τρεις συνεχόμενες ήττες) και στη συνέχεια η διοίκηση των «κίτρινων» βρήκε τον διάδοχό του στον Σέρβο Ζόραν Μιλίνκοβιτς. Στην ίδια μοίρα βρέθηκε και ο Δερμιτζάκης, που έφυγε μετά τον αγώνα του ΟΦΗ στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό. Διαδοχός του στην ομάδα του Ηρακλείου είναι ο Πορτογάλος Ρικάρντο Σα Πίντο, που ντεμπουτάρισε στον πάγκο στο ματς της περασμένης αγωνιστικής με τον Εργοτέλη. Για πρώτη φορά στον πάγκο κάθισε την περασμένη Κυριακή και ο Μπάμπης Τεννές, ο οποίος αντικατέστησε τον Βοσνιάδη στην τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα.


Επίσης, αλλαγή προπονητή έκανε και ο Αστέρας. Επειτα από δύο χρόνια κοινής πορείας, ο Καρδιτσιώτης κόουτς και η ομάδα της Τρίπολης συμφώνησαν στη λύση της συνεργασίας τους, δίνοντας την εξήγηση ότι υπήρχε διαφορά φιλοσοφίας. Στη συνέχεια οι Αρκάδες παρέδωσαν τα ηνία στον Στάικο Βεργέτη. 


Με τη ροή που εξελίσσονται τα γεγονότα στα τεχνικά επιτελεία των ομάδων της Σούπερ Λιγκ, δεν είναι διόλου απίθανο φέτος να καταρριφθεί το ρεκόρ απολύσεων που είχαμε στη διοργάνωση της προηγούμενης σεζόν.


Συνολικά, πέρσι βρέθηκαν 38 διαφορετικά πρόσωπα στους πάγκους. Φέτος ήδη μετράμε οκτώ αποχωρήσεις σε ισάριθμες αγωνιστικές, αν και δεν έχουμε διανύσει ακόμη ούτε το 1/4 του πρωταθλήματος. Φυσικά, όσο θα προχωρά η χρονιά και οι ομάδες θα παρεκκλίνουν από τους στόχους τους ή θα εντείνεται η «γκρίνια» από την κερκίδα τόσο περισσότερο θα τρίζουν οι καρέκλες των προπονητών.


Σήμερα ανοίγει η αυλαία της 9ης αγωνιστικής και στο πρόγραμμα υπάρχουν αναμετρήσεις οι οποίες κρύβουν «παγίδες» για τους τεχνικούς.


Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που βλέπει την ομάδα του στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα. Ο Πλατανιάς αναζητά ακόμη την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και το έργο των Κρητικών δεν θα είναι εύκολο μέσα στην έδρα του Αρη. Ακόμη, ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις σε Καλλονή και ΠΑΣ Γιάννινα, εφόσον Ματζουράκης και Παντελίδης αντίστοιχα δεν φέρουν ξανά τις ομάδες τους στον δρόμο των επιτυχιών.


Επιπλέον, δεν είναι διόλου απίθανο να βρεθεί σύντομα στα σχοινιά και ο Γιάννης Αναστασίου, για τον οποίο υπάρχει κλίμα αμφισβήτησης. Ανάλογο με εκείνο που ένιωθε ο Μίτσελ προτού «τουμπάρει» τα πράγματα, με τον θρίαμβο επί της Αντερλεχτ και τις ευρείες νίκες στο πρωτάθλημα. Φυσικά, το ντέρμπι «αιωνίων» που πλησιάζει θα δώσει ή θα αφαιρέσει αντίστοιχα πόντους από τους δύο τεχνικούς.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΛΙΟΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...