Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Συμμορία με 106 τέρατα!

Μπλόκο στη μεγαλύτερη πολυεθνική συμμορία με πάνω από 100 άτομα, που λήστευαν σπίτια, καταστήματα και ξυλοκοπούσαν ηλικιωμένους.

Συντριπτικό χτύπημα εναντίον της πιο μεγάλης «πολυεθνικής» συμμορίας που έσπερνε τον φόβο και τον τρόμο σε όλη σχεδόν την Ελλάδα κατάφερε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών! Η σπείρα των αλλοδαπών «στελεχωνόταν» από 106 (!) ανθρωπόμορφα τέρατα που συνολικά έχουν διαπράξει 355 κλοπές σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα και πάνω από 100 ληστείες, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυμάτισαν τουλάχιστον 80 ηλικιωμένους!


Οι κακοποιοί (που κατάγονται κυρίως από το Πακιστάν, την Αλγερία, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, την Τυνησία και τη Συρία και είχαν μπει στη χώρα μας με παράνομο τρόπο) άρπαζαν χρυσές αλυσίδες και πορτοφόλια, ενώ κατά τη διάρκεια της δράσης τους τραυμάτιζαν όποιον ηλικιωμένο -γυναίκα ή άνδρα- τολμούσε να αντισταθεί όταν προσπαθούσαν να τους αρπάξουν τσάντες ή κοσμήματα που φορούσε.
Για την εξάρθρωση αυτής της πολυπλόκαμης και άκρως επικίνδυνης σπείρας, η οποία οργανώθηκε το 2010 και έγινε ο εφιάλτης των κατοίκων του κέντρου των Αθηνών, αλλά και της Κρήτης, της Αχαΐας και της Θεσσαλονίκης, χρειάστηκαν περισσότεροι από 100 αστυνομικοί.


Οι αρχηγοί


Αντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους από τα Τμήματα Ασφάλειας των Α/Τ Ακρόπολης, Συντάγματος, Αγίου Παντελεήμονα, Κυψέλης, Εξαρχείων, Ν. Σμύρνης και Πατησίων κατάφεραν να συλλάβουν 18 από τους αλλοδαπούς συμμορίτες, ανάμεσά τους και τους δύο φερόμενους ως αρχηγούς της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα ακριβή στοιχεία άλλων 88 αλλοδαπών που είχαν ενεργό συμμετοχή στη σπείρα. Κάτι καθόλου εύκολο, καθώς οι άνθρωποι αυτοί δήλωναν κάθε στιγμή άλλο ονοματεπώνυμο και άλλη χώρα καταγωγής!


Ελεύθεροι


Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι πριν από περίπου δύο χρόνια οι περισσότεροι από τους κακοποιούς είχαν συλληφθεί, επίσης έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση. Ομως, είχαν αφεθεί ελεύθεροι από τον εισαγγελέα με περιοριστικούς όρους, τους οποίους βέβαια ποτέ δεν τήρησαν!


Ο τρόπος δράσης της πολυμελούς συμμορίας των αλλοδαπών ήταν απλός και αποτελεσματικός: σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ΕΛ.ΑΣ., χωρίζονταν σε μικρές ομάδες και έπιαναν τα πόστα, κυρίως στις γειτονιές του κέντρου των Αθηνών.


Οι αγαπημένοι χώροι των αδίστακτων αλλοδαπών ήταν οι σταθμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ, όπου έστηναν καρτέρι και χτυπούσαν κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες προκειμένου να τους πάρουν χρυσές αλυσίδες ή σταυρουδάκια, ώστε αμέσως να τα μετατρέψουν σε μετρητά στα δεκάδες παράνομα ενεχυροδανειστήρια, που ξεπετάχτηκαν σαν τα «μανιτάρια» μετά τη σφοδρή οικονομική κρίση η οποία μαστίζει τη χώρα. Μάλιστα, οι κακοποιοί δεν δίσταζαν ακόμα και να τραυματίζουν τα θύματά τους, δηλαδή τις ανήμπορες γριούλες! Τουλάχιστον 80 περιπτώσεις τραυματισμών ηλικιωμένων ατόμων έχει καταγράψει το αστυνομικό δελτίο τα τελευταία δύο χρόνια, διάστημα κατά το οποίο κορυφώθηκε η δραστηριότητα της σπείρας.


Σκόρπισαν τον τρόμο σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας


Οπως έχει προκύψει από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, τα πιο σοβαρά αδικήματα που έχει διαπράξει η άγρια συμμορία είναι τα εξής:


στην περιοχή της Ακρόπολης τρεις κλοπές σε καταστήματα, μία κλοπή σε διαμέρισμα και δέκα κλοπές από Ι.Χ.Ε., καθώς και 15 ληστείες με χρήση σωματικής βίας και απειλή μαχαιριού σε βάρος τουριστών. Στην περιοχή της Ομόνοιας διέπραξαν 73 κλοπές από Ι.Χ. και εφτά ληστείες με τραυματισμούς θυμάτων, στη περιοχή του Συντάγματος έκαναν 44 κλοπές από Ι.Χ.Ε., στην περιοχή της Κυψέλης 44 κλοπές από Ι.Χ., στην περιοχή των Εξαρχείων 28 κλοπές από Ι.Χ., στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα 21 κλοπές από Ι.Χ. και πέντε ληστείες με τραυματισμούς ηλικιωμένων, στην περιοχή των Πατησίων 29 κλοπές από Ι.Χ., στην περιοχή των Πετραλώνων 86 κλοπές από Ι.Χ.Ε. και μία ληστεία με τραυματισμό, ενώ στην περιοχή του Κολωνού διέπραξαν 16 κλοπές από Ι.Χ.


Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, από χρυσαφικά μέχρι ηχοσυστήματα αυτοκινήτων, δεκάδες μαχαίρια που τα χρησιμοποιούσαν για να απειλούν τα θύματά τους, ενώ παράλληλα βρέθηκε το ποσό των 2.300 ευρώ, όλα προερχόμενα από τις ληστείες που είχαν διαπράξει -μόνο- τους τελευταίους έξι μήνες.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...