Σκάνδαλο με τους σεκιούριτι στο αεροδρόμιο Κέρκυρας

Εγκατέλειπαν τη βάρδια τους για να εργαστούν σε εταιρεία αναψυκτικών!

Σάλο έχει προκαλέσει στην Κέρκυρα αλλά και στα κεντρικά της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) στην Αθήνα η αποκάλυψη -μέσω έγγραφης καταγγελίας- ότι η ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι που είχε αναλάβει τη φύλαξη του κρατικού αερολιμένα Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» τον άφηνε… αφύλακτο επειδή πρόσφερε ταυτόχρονα υπηρεσίες σε άλλη επιχείρηση!


Σύμφωνα με την έκθεση που συνέταξε ο αερολιμενάρχης, παρότι η σύμβαση προέβλεπε την προσφορά αποκλειστικών υπηρεσιών στο αεροδρόμιο, οι υπάλληλοι της εταιρίας σεκιούριτι εγκατέλειπαν τη βάρδια τους!


Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε όταν, στα τέλη Αυγούστου, ο αερολιμένας της Κέρκυρας άρχισε να κατακλύζεται από επισκέπτες. Στελέχη του γραφείου ασφαλείας του αεροδρομίου αντιλήφθηκαν ότι οι εργαζόμενοι της εταιρίας σεκιούριτι ασκούσαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους και τους έθεσαν υπό επιτήρηση. Οπως προκύπτει από τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στο corfupress.gr, από την 1η έως και τις 19 Σεπτεμβρίου το όχημα της εταιρίας σεκιούριτι εξήλθε 81 φορές, με τρία και τέσσερα άτομα από το αεροδρόμιο (σ.σ.: καταγράφηκαν 181 απουσίες) και μετέβη σε μεγάλη επιχείρηση εμπορίας αναψυκτικών που βρίσκεται σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από τον αερολιμένα! Ανάμεσα στους 29 υπαλλήλους που πληρώνονταν από την ΥΠΑ για να απασχολούνται αποκλειστικά στη φύλαξη του αεροδρομίου και εγκατέλειπαν τις θέσεις τους, ήταν και το ειδικό προσωπικό που χειριζόταν τη συσκευή σάρωσης αποσκευών με ακτίνες Χ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάλληλοι σεκιούριτι έχουν ήδη επιβεβαιώσει τις καταγγελίες και ισχυρίστηκαν ότι πιέζονταν από την εργοδότρια εταιρία, στην οποία εκτιμάται ότι θα επιβληθεί πρόστιμο που αγγίζει τα 500.000 ευρώ. Κατά τις ίδιες πηγές, στον φάκελο που απέστειλε στην ΥΠΑ ο αερολιμενάρχης εισηγείται τη διακοπή της σύμβασης με την εν λόγω εταιρία υπηρεσιών φύλαξης.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ